<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Évnyitó sajtótájékoztatót tartott volna ma a Corvinus Egyetem, a tárca szerint semmi közük az elmaradt eseményhez.

Mint ahogyan arról ma a Privátbankár.hu is beszámolt, a Budapesti Corvinus Egyetem vezetősége délelőtt sajtótájékoztatót tartott volna az egyetem elmúlt évéről, kiemelkedő eredményeiről, valamint az Egyetem előtt álló új kihívásokról. A tájékoztatóra a Budapesti Corvinus Egyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülése előtt került volna sor, ahol díszvendégként részt vesz és ünnepi beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Balog Ádám, a Magyar Kereskedelmi Bank elnök-vezérigazgatója.

Nem úgy értették, ahogy

Délután aztán a Corvinus helyreigazította saját magát. Közleményt küldtek, amelyben azt írták: sajtóközleményükben félreérthetően szerepelt a mai napra tervezett sajtótájékoztató elhalasztásának indoklása. A közleményben kitérnek arra is, hogy a sajtótájékoztató elhalasztásáról az egyetem saját hatáskörében döntött, tekintettel arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egyetemi struktúrát érintő döntése ismereteink szerint néhány napon belül megszületik. Ezen EMMI döntést követően kívánjuk sajtótájékoztatónkat megtartani - írták.

Az egyetem ugyanakkor percekkel ezelőtt közölte, hogy a mai sajtótájékoztató elmarad. Ahogy írják, a sajtótájékoztatót későbbi időpontban tartják meg „az Emberi Erőforrások Misztériuma által hozott döntést követően”.

"Már csak azért sem..."

A cikk megjelenése után az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt küldött, ebben azt írták, a sajtóhírekkel ellentétben nem tiltották le, nem blokkolták az egyetem évnyitó sajtótájékoztatóját. "Már csak azért sem, mert sajtótájékoztató tartása teljes mértékben intézményi hatáskör" - írták.

"Vélhetően..."

A közlemény megjegyzi, a Budapesti Corvinus Egyetem budai karainak dékánjai kezdeményezésére egy egyeztetés lesz EMMI, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Szent István Egyetem részvételével, amelynek időpontjaként az EMMI a szerda délelőttöt javasolta. "Vélhetően az egyetem ezt követően szeretné megtartani a sajtótájékoztatót" - zárult a közlemény.

Megcsonkított karok

Az átalakítások nagy vesztese lesz a Corvinus, amelyet szétdarabolnak majd. Az államtitkárság javaslata szerint a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolnák a Budapesti Corvinus Egyetem tájépítészeti, a kertészettudományi és az élelmiszer-tudományi karát is. Részletek >>>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier A fiatalok harmada veszítette el az állását a pandémia miatt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 09:58
Szerencsére sokan már új munkát találtak. 
Karrier A Takarék Jelzálogbanktól igazolt új üzletfejlesztési vezetőt a Diófa Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 14:47
A Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. A szakember munkájának kiemelt fókuszában az üzleti folyamatok hatékonyságnövelése, a meglévő befektetési termékek fejlesztése, valamint új befektetési konstrukciók kialakítása lesz.
Karrier A magyar sportolók már a laborban elkezdték a felkészülést az olimpiára
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 10. 13:11
A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.
Karrier Nincsenek elragadtatva az oktatás színvonalától a diákok, de a munkanélküliségtől kevesen félnek
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 16:26
Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
Karrier Lemondott a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 09:43
Távozik a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, már meg is van az utódja.
Karrier Munkatársakat keresünk!
- | 2021. július 12. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Saját miniszteri biztost kapott a magyar történelem egyik legnagyobb veresége
Privátbankár.hu | 2021. július 9. 07:38
Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható utasítás szerint új miniszterelnöki biztost nevezett ki. Dr. Hargitai János július 5. óta a  mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felel. 
Karrier Elveszik a munkát a robotok – a járvány után nem lesz szükség több emberi munkakörre?
Kollár Dóra | 2021. június 12. 12:07
A járvány alatt több területen a robotoké lett a munka, és hogyha a kutatóknak lesz igaza, nem is fogják visszaadni azt. Bajban vannak a könnyen helyettesíthető munkavállalók?
Karrier Megszületett a budapesti bérmegállapodás
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 3. 17:48
A szakszervezetek és Karácsony Gergely együtt jelentette be a megállapodást.
Karrier Mit tehetnek a vezetők azért, hogy a dolgozók igazán hatékonnyá váljanak?
Kollár Dóra | 2021. május 24. 18:04
Ugyan már lecsengőben van a harmadik hullám Magyarországon, a járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így a munkahelyi hatékonyságra is. A Harvard üzleti szaklapja egy egyetemi kórház példáján keresztül mutatta be, mennyit számíthatnak a menedzsment döntései a hatékonyság növelésében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos