3p
Anthony Scaramucci egy újságíróval folytatott telefonbeszélgetésben trágár kifejezésekkel támadta munkatársait.
Scaramucci Mike Dubke-t váltotta, aki májusban nyújtotta be lemondását. (MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais)

A The New Yorker című lap washingtoni tudósítójával, Ryan Lizzával telefonon folytatott beszélgetésben - amelyet internetes oldalán a hetilap csütörtökön azonnal közölt is - Anthony Scaramucci elsősorban Reince Priebus kabinetfőnököt és Steve Bannon főtanácsadót támadta.

A beszélgetés azután történt, hogy a The New Yorker nyilvánosságra hozta: Donald Trump elnök és a first lady szerdán este a Fehér Házban vacsorán látta vendégül Sean Hannityt, a Fox televízió mősorvezetőjét, Bill Shine-t, a televízió volt igazgatóját és magát Scaramuccit is. Vajon Trump elnök Sean Hannitytől kér stratégiai tanácsokat? - tette fel a kérdést a The New Yorker munkatársa. Ezután érkezett a telefon Anthony Scaramuccitól.

Lizza világossá teszi írásában, hogy Scaramucci nem kötötte ki, hogy az elhangzottak nem idézhetők név szerint, úgynevezett off-the-record vagy háttérmegbeszélést kér, ami a nyugaton bevett kommunikációs gyakorlat értelmében azt jelenti, hogy minden közölhető belőle.

Mindenkit kirúg

"Ki volt a kiszivárogtató?" - kérdezte a kommunikációs igazgató, majd amikor természetszerűleg nem kapott választ, magából kikelve közölte, hogy két héten belül mindenkit kirúg majd a Fehér Ház kommunikációs csapatából, és előbb-utóbb biztos eljut Lizza forrásához is.

A múlt pénteken kinevezett kommunikációs igazgató sokakat megdöbbentő közönségességgel Reince Priebus kabinetfőnöknek támadt neki. A legenyhébb kifejezés Reince Priebus paranoid skizofrénnak minősítése volt. A The New Yorker újságírója szerint Scaramucci riválisának tartja Priebust.

A kommunikációs igazgatót kihozta a sodrából az is, hogy a Politico című hetilap a pénzügyeiről írt, s bár az erről szóló dokumentumok nyilvánosak, ezt is Priebus számlájára írta, s közölte a The New Yorker riporterével, hogy az ügyben már meg is kereste az igazságügyi minisztériumot és a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is. Közölte: Reince Priebus nemmsokára lemond majd.

Mocsár

A washingtoni mocsár nem teszi őt tönkre, mondta magáról a telefonban, majd válogatott trágárságokkal nekitámadt Steve Bannon elnöki tanácsadónak is.

A nyilvánosságra került beszélgetés részletei és stílusa megdöbbentették az amerikai politikai osztályt. Paul Ryan republikánus házelnök - aki szintén wisconsini, mint a megtámadott Priebus - nyilvánosan vette védelmébe a kabinetfőnököt, Lindsey Graham, dél-karolinai republikánus szenátor pedig közölte: ilyen embernek nincs helye a Fehér Házban.

Scaramucci pár órával későbbi Twitter-üzenetéből az derül ki, hogy a beszélgetésben elhangzottakat nem közlésre szánta.


Komoly hatalmi harc megy

"Elkövettem azt a hibát, hogy megbíztam egy riporterben. Többször nem fog előfordulni" - írta a Fehér Ház újdonsült kommunikációs igazgatója, aki itt azt is elismeri, hogy néha színesen fogalmaz, amitől a jövőben igyekszik majd tartózkodni, de nem adja fel a szenvedélyes harcot Donald Trump programjának megvalósításáért.

Elemzők szerint Donald Trump elnök belső köreiben nyílt hatalmi harc tört ki. Az amerikai sajtó több orgánumában megjelent információk szerint mind Priebus, mind Bannon ellenezte Scaramucci kinevezését, akit Trump lánya és veje támogat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG