<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Egy felmérés szerint nem az egzisztencia és még csak nem is a külső az, ami alapján párt választunk magunknak.

A közös téma vagy a külső a nyerő?

Az intelligencia, a másik családjának tisztelete és a humorérzék végzett a dobogón abban a felmérésben, aminek során a Randivonal.hu társkereső oldal több mint 3 ezer társkeresőjét kérdezte meg arról, hogy nekik mi a legfontosabb kritérium a párválasztás során, vagy éppen mi számít szakító oknak egy párkapcsolatban.

A közös érdeklődési kört fontosabbnak tartják a társkeresők, mint a másik külsejét. Azt gondolnánk, hogy a külső a fiatalabb egyedülállók számára mérvadó igazán, de ezt a mostani kutatás megcáfolta. Meglepő módon az ötvenes éveikben járó társkeresők a másik kinézetét, szépségét fontosabbnak tartják, mint a fiatalabb korosztály.

Sokat elmond a fiatalok családcentrikusságáról, hogy a huszonéves társkeresők közel 90 százalékánál a család tisztelete egyenesen a második legfontosabb tényező a párválasztás során, az intelligenciát követően. A társkeresők kétharmadánál kifejezetten szakító oknak számít, ha a másik nem tiszteli eléggé családtagjaikat, a vidéki egyedülállóknál pedig még magasabb ez az arány.

Miért szakítanánk?

Minden második egyedülálló elhagyná leendő párját, ha kiderülne róla, hogy nem szereti a gyerekeket. Ezt sokkal nagyobb problémának tartják a társkeresők, mint az elvárásaikat nem megfelelő külsőt, a közös érdeklődés vagy akár a humorérzék hiányát. De összességében az intelligencia hiánya az a tényező, ami leginkább zátonyra vihet egy kialakuló kapcsolatot – derült ki a felmérésből.

És még ott vannak a politikai nézetek is

Minden negyedik társkereső számára fontos, hogy leendő párjával közös politikai nézeteket képviseljenek. A nők számára fontosabb, hogy párjuk melyik pártra szavaz, a férfiakat ez kevésbé érdekli. De a legmagasabb arány a budapesti társkeresőknél figyelhető meg, a fővárosban élők esetében ugyanis minden harmadik társkereső véleménye az, hogy a politikai nézetek egyezése igenis fontos tényező a párválasztás során.

Itt élnek és ilyenek a legboldogabb magyarok

Mi kell a boldogsághoz a magyarok szerint? Kik mondják magukat boldogabbnak, a nők vagy a férfiak? Mely megyeszékhelyen élnek a legboldogabb és legkevésbé boldog emberek? Mi a helyzet a budapestiekkel? Részletek >>>

Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG