1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. Előnye, hogy a várandósság időszakában és kisgyermekkortól is alkalmazható légúti fertőzések, asztma, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül.
A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. Előnye, hogy a várandósság időszakában és kisgyermekkortól is alkalmazható légúti fertőzések, asztma, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül.

A sóbarlangok pozitív tulajdonságaira már az 1800-as évek közepén felfigyeltek, a sóbányákban dolgozó munkásoknál ugyanis nem alakult ki tüdőbetegség. Ezt követően számos kutatás igazolta alkalmazásának előnyeit különösen krónikus hörghurut esetén és más légúti betegségektől szenvedők körében - írja az orvostkeresek.hu.

A sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás, és az arcüreggyulladás. A már említett gyulladáscsökkentő hatása nem csak belsőleg, de külsőleg is, bizonyos bőrbetegségek kezelésére is eredményesen alkalmazható: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek. Asztmás betegek esetében azonban a magas sókoncentráció rohamot is provokálhat. Különösen fontos ezért, hogy a betegek a terápia megkezdése előtt kezelőorvosukkal egyeztessenek. -figyelmeztet dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Budai Allergiaközpont orvosa.

Sós levegő a nagyvárosban

Ma már nem kell órákat utaznunk, ha a sós levegő jótékony hatását szeretnénk élvezni és a tengeri levegőt sem kell a következő nyaralásig nélkülöznünk. A sós levegő számtalan formában elérhető, sőt, akár haza is vihetjük.

A sókabin a természetben megtalálható sóbarlang mesterségesen kialakított formája. Sókabinnal egyre több helyen találkozhatunk. Magán egészségügyi intézményekben, rendelőkben épp úgy, mint wellness központokban, de számos szálloda wellness szolgáltatásai közt is megtalálhatjuk. A sókabin leginkább egy szaunához hasonlítható, annyi különbséggel, hogy nem a meleg, hanem a levegő összetétele segíti egészségünk megőrzését. A sókabin falai és padlózata kősóval borított, így művi úton a sóbarlang mikroklímája valósul meg. Hőmérséklete 20-24C, relatív páratartalma 55-75 százalék.

Kisgyerekes szülők számára nyújt ideális megoldást a sószoba. Itt a vendégek kellemes, az otthoni nappalihoz hasonló környezetben tölthetik el a kezelések idejét. A sókabinhoz képest tehát jóval tágasabb a tér, de a hatás ugyan az. A sószobákban többnyire a Himalájából származó kristálysó téglák találhatóak, a levegő páratartalma 70-80 százalék, a hőmérséklet 20-22C.

A tengeri klíma kabin a holt-tengeri, vagy Himalája sóoldatot alakítja párává. A tengeri klíma jótékony hatását már egy 20-30 perces kezelés után is érezhetjük, a tartós javulás érdekében azonban ajánlott átlagosan két hetes kúra elvégzése - tanácsolja az orvostkeresek.hu. A kezelések pontos számának meghatározása az egyén állapotától függően, a szakorvos javaslatára történik.

A természetes sóbarlangok mikroklímáját élvezhetjük már a belvárosban is. A szabályozott száraz sóaeroszolos terápia lehetővé teszi a - földalatti természetes sóbarlangokkal pontosan megegyező - optimális és folyamatosan szabályozott mikroklíma létrehozását, bárhol a föld felszíne felett. A sóbarlangi mikroklímára az 50 százalék relatív páratartalomnál kisebb nedvességtartalmú (szárazabb) levegő a jellemző. A sóbarlang igénybe vétele két éves kortól javasolt, mivel a kisebb gyerekek tüdeje még nem fejlődött ki teljesen. A sóterápiás kezelés, gyermekek és felnőttek részére, félig ülő helyzetben, kényelmes fotelekben, 40 percig tart.

A sós levegőt ma már haza is vihetjük. Megfázások, náthás időszakokban nyújthat nagyszerű segítséget a sós levegő tisztító, mely a lakásban biztosít nem túl dús sótartalmú levegőt.

 

 

Privátbankár

Címkék: Karrier

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG