<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Amióta a Honvédelmi Minisztérium bejelentette az elmúlt időszak legátfogóbb reformját, a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderő-fejlesztési Programot, egyre nagyobb figyelem övezi a program megvalósulását akár a technikai eszközök, akár a létszám fejlesztését illetően.

A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként folyamatosan toboroz, a változó munkaerő-piaci kihívásokhoz igazodva pedig fejlődik is. Bár sokak fejében a harcoló katona képe él, ha a honvédségre gondol, a szervezetnek szüksége van logisztikusokra, orvosokra, különböző tudományos szakterületek képviselőire, felszolgálókra, adminisztratív dolgozókra is, így szinte bármely végzettséggel lehet katonai szolgálatot vállalni.

A 2015-ben bevezetett katonai életpályamodell egy jól kiszámítható és lehetőségekkel teli karrierutat biztosít. A jelentkezéshez elegendő az alapfokú végzettség, az életpályamodellnek köszönhetően a katona a későbbiek során tanulhat, érettségizhet, nyelveket sajátíthat el, diplomát szerezhet, mindezt a honvédség keretein belül és annak támogatásával.

Ahogy a világ, úgy a toborzási technikák is gyorsan változnak, a fiatalokat pedig már nem lehet a régi módszerekkel megszólítani. Ezért jött létre például a Magyar Honvédség karrieroldala, a www.iranyasereg.hu, ahol a jelentkező pontos képet kaphat a feltételekről, a jelentkezés módjáról, az anyagi és egyéb juttatásokról. A honvédség jelen van a közösségi médiában, valamint országosan szinte minden nagyobb rendezvényre kitelepülnek a katonák, legyen szó városnapról vagy pályaválasztási kiállításról. A rendezvények mellett pedig az ország minden megyeszékhelyén toborzó irodákban várják az érdeklődőket az egyenruhások, hogy személyesen tudják megválaszolni a kérdéseket.

Persze senkiből sem lesz egyik percről a másikra katona, itt is vannak jelentkezési feltételek: a betöltött 18. életévtől egészen a mindenkori nyugdíjkorhatárig, jelenleg 65 éves korig lehet katonai szolgálatot teljesíteni. Várjuk azon jelentkezőket, akik magyar állampolgárok, rendelkeznek magyarországi bejelentett lakóhellyel, valamint erkölcsi bizonyítvánnyal. A bekerüléshez a teljes körű fizikai, pszichológiai és egészségügyi vizsgálaton való megfelelés is nélkülözhetetlen.

A Magyar Honvédségnél egyedülálló módon lehetőség van különböző szolgálati viszonyok közül választani. Aki egy életre keres hivatást, hivatásos vagy szerződéses állományú katonaként teljesíthet szolgálatot, aki pedig meglévő munkahelye vagy hallgatói, tanulói jogviszonya mellett szeretne tenni a haza védelmében, önkéntes tartalékosnak jelentkezhet.  Az önkéntes tartalékos rendszerben három típusú szolgálat vállalható: önkéntes műveleti, önkéntes védelmi és önkéntes területvédelmi tartalékos.

Ideje elfelejteni a régi, sorkatonai időkből berögzült sztereotípiákat a honvédségről, amely folyamatosan fejlődik, bővül, miközben valós és egyedülálló lehetőségeket biztosít dolgozóinak, akik a hazát, az állampolgárokat szolgálják, akár egy harcjármű parancsnoki székéből, akár a számítógépen dolgozva, mind az országban, mind pedig az országon kívül.

(x)

Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG