1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vízi torna olyan panaszok esetén is biztonsággal végezhető, mint izületi elváltozások, túlsúly, vagy visszeresség
A vízi gimnasztika évek óta töretlen népszerűségnek örvend a mozogni vágyók körében. Sikeréhez nagy mértékben hozzájárult az is, hogy a vízi torna olyan panaszok esetén is biztonsággal végezhető, mint izületi elváltozások, túlsúly, vagy visszeresség - tudtuk meg az orvostkeresek.hu-tól.

A vízi gimnasztika megalkotója Glenn McWaters, amerikai tengerész, aki lábsérülése után, rehabilitáció céljából alkalmazta először ezt a mozgásformát. A látványos eredményeknek köszönhetően ma a vízi torna már nem csak a műtétek, sérülések utáni rehabilitáció során alkalmazható, de hazánkban is bárki számára elérhető a kondíció, egészség megőrzése, javítása céljából. A vízi torna lényege, hogy a gravitációt leküzdve, a víz ellenállásával állandó és folyamatos izommunkát igényelve úgy mozgatja és erősíti az izmokat, hogy közben az ízületeket védi a megterheléstől, az izmokat pedig a túlfeszüléstől.

 Vízi gimnasztika mindenkinek

A vízi gimnasztika kiváló eszköz az állóképesség és hajlékonyság növelésére, az izületek mozgékonyságának-, és összetett gyakorlatok révén a koordináció fejlesztésére. A vízi torna 120 cm-es vízben történik, így végzéséhez úszás tudás sem szükséges. Az egyes mozgásformák végrehajtása különböző kiegészítők segítségével történhet, melyekkel az edzések színesebbé, változatosabbá tehetőek. Az e célra kifejlesztett segédeszközök könnyűek és kényelmesek, anyaguk polifoamhoz hasonló.

Izületi panaszok esetén

A legtöbb reumatológiai megbetegedés: nyak, hát, deréktáji panaszok, csípő, térdizületi, vállizületi megbetegedések, csontritkulás betegség bizony fájdalommal járnak, mely fájdalom még sok esetben mozgásra fokozódik is.

A víz sűrűsége nyolszázszor nagyobb, mint a levegőé, így míg a szárazföldön a gravitáció, addig itt elsősorban a víz ellenállása hat a testre.  A víz „leveszi” a súlyt a fájdalmas izületekről, s ennek köszönhetően úgy készteti komoly erőfeszítésre az izmokat, hogy közben tehermentesíti az izületeket. -mondta el dr. Ferincz Vera, az Oxygen Medical reumatológus főorvosa. Amellett, hogy a betegek izületi túlterhelés nélkül élvezhetik a mozgás örömét, a sérülésektől sem kell tartaniuk, a mozgások a víz ellenállása miatt maguktól is fékeződnek.

Túlsúly és narancsbőr ellen

Különösen a jelentős túlsúllyal rendelkező betegek számára nyújt kiváló mozgási lehetőséget a vízi torna. Számukra a szárazföldön végzett gyakorlatok sok esetben megterhelőek, sőt az izületek túlterhelése miatt akár veszélyesek is lehetnek, azonban a víz felhajtó ereje tehermentesíti az izületeket. Különösen nagyfokú, hirtelen fogyás, vagy szülés után gyakori, hogy a kitágult, megnyúlt bőr eredeti állapotára nem képes visszahúzódni. A vízi gimnasztika a víznyomás ellenében végzett munka egyben hatásos masszázst is jelent, így pedig nem csak a szövetelernyedést és a bőr megnyúlását segít megakadályozni, de segíti a zsírszövet anyagcseréjét, serkenti a vénás vérkeringést és a salakanyagok elszállítását, vagyis a narancsbőr kialakulásának megelőzését is.

Visszerek


A visszeresség a vénás rendszer egyes szakaszainak tágulata. A vízmélységgel növekvő víznyomás passzív szűkítő hatást gyakorol a vénákra, amit a hidegebb vízben végzett mozgás tovább fokoz. Visszeres panaszok mellett gyakran már a járás is a lábak fájdalmát, feszülését váltja ki, fáradtság érzést okoz. A vízben a lábak és a visszerek is tehermentesítődnek, a mozgás hatására javul a keringés, a vénás visszaáramlás és az erek tónusa is. A víz felhajtóereje miatt az izmok sokkal jobban dolgoznak anélkül, hogy megterhelnénk őket.

A vízi gimnasztika korhatárra való tekintet nélkül végezhető. Megkezdését az említett panaszok esetén szakorvosi felügyelet mellett javasoljuk. A mozgás előtt elvégzett vizsgálatok alapján kizárhatjuk az addig esetleg fel nem ismert elváltozásokat, így a szakorvos és az edző közösen állítja össze a legmegfelelőbb, személyre szabott edzéstervet.

Szívinfarktus megelőzésére érdemes iskolába járni
Több száz éve egészségtelenül étkezünk
Az utcán is adnak majd oltást?

Járvány: februárra biztonságban érezhetjük magunkat
Jönnek a 100 éves, aktív nyugdíjasok!
Egészségvédelemmel a gazdasági fellendülésért!
Sikerült kitenni a potyautasokat a kórházakból
Egy alattomos betegség, ami a tiniket támadja

Privátbankár

Címkék: Karrier

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG