<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem számít, hogy kilométeres sorok voltak a szavazóköröknél, vagy órákkal később lettek meg az eredmények, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke nem mond le a tiszteletdíjáról.
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke. Mellette Patyi András, az NVB elnöke. MTI Fotó: Soós Lajos

"A XI. kerületben tragikus a helyzet, annak ellenére, hogy három teremben szavaztatnak. Itt másfél kilométeres a sor" - ezt maga Pálffy Ilona mondta vasárnap este, miután a rengeteg átjelentkező miatt 7 óra után is még hosszú sorban vártak Újbudán a Bocskai István Általános Iskolánál a szavazó arra, hogy bejussanak szavazni.

Nem lepődött meg

Pálffy Ilona már a választás éjszakáján tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a hosszú sorok kialakulása várható volt, de hiába jelezték többször is a jogalkotóknak, hogy találjanak ki valamit, nem változtattak a rendszeren. Hasonló sorok alakultak ki külföldi szavazóköröknél, így Londonban is.

Januárban döntöttek a tiszteletdíjáról

A bénázások ide vagy oda, a  vasárnapi országgyűlési választások lebonyolításáért 1 millió forintos tiszteletdíjat kap fizetésén felül a Pálffy Ilona. A hvg.hu szerint az év elején egy igazságügy-miniszteri rendeletben szabályozták azt, hogy mire mennyit fognak költeni a választáson. A portálnak egy névtelenséget kérő jogász szúrta ki, hogy Pálffy Ilonának is előirányoztak tiszteletdíjként 1 millió forintot a lebonyolításért.

Nem felelős az NVI ezért a hibáért

A hvg.hu cikke emlékeztet: nemcsak az RTL Klub választási műsorát vezető Baló György húzta fel magát a csúszáson, bár ő adásban szállt bele azzal az NVI elnökébe, hogy már péntek délután tudniuk kellett az átjelentkezők számáról. Pálffy akkor is kikérte magának ezt a hangnemet, megismételve, hogy nem ők tehetnek arról, hogy a törvény szerint már nem tudtak több embert kijelölni az átjelentkezők tömegének kezeléséhez.

(Négy évvel ezelőtt egyénként 5 ezren szavaztak átjelentkezéssel a XI. kerületben, múlt hét csütörtökön 8 ezren voltak, ez nőtt péntek délutánra 10 700-ra.)

De úgy tűnik, Pálffy emiatt nem fog lemondani a tiszteletdíjáról. Az NVI elnöke a hvg.hu megkeresésére azt mondta, "ha lemondanék a tiszteletdíjról, akkor az nem azért lenne, mert voltak problémák, ezek ugyanis nem olyan jellegűek voltak, ami megalapozná az NVI felelősségét” - mondta a portálnak.

Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG