4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Négy kategóriában is listázta a legbefolyásosabb nőket a Forbes.

Az üzleti lista élén 2015 után ismét Balogh Gabriella áll, aki közvetlenül segíti Csányi Sándor és Spéder Zoltán munkáját is és egyetlen nőként tagja a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének.

Őt Beke Zsuzsa a Richter PR, kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója követi, a harmadik helyezett a MÁV elnök vezérigazgatója, Dávid Ilona lett, aki egy személyben a GYSEV irányítója is. Ő a tavalyi listán még nem szerepelt, de mások mellett új az ötödik helyen indító Bánhegyi Zsófia, a Telekom Csoport vállalati kommunikációs igazgatója, Zolnay Judit a Metlife Biztosító vezérigazgatója (8.), Csomai Kamilla a Mavir (11.), illetve Szentkuti Gabriella, a Microsoft (12.) első számú vezetője is.

A közéleti listát, akárcsak tavaly, a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó vezeti, őt Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövet, majd Karas Mónika, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke követi.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége. MTI Fotó: Honéczy Barnabás

 

Idén a politikusok közül nem csak Orbán Viktor közeli rokona került fel a közéletben legbefolyásosabb nők listájára. Szájer József fideszes EP-képviselő felesége, Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnökeként lett negyedik, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, DK-elnök neje, Dobrev Klára pedig az ellenzéki térfélen elfoglalt informális hatalma miatt lett hetedik.

+1

Orbán Viktornak ráadásul még egy családtagja is szerepel a Forbes listáján: a legidősebb lánya. Orbán Ráhel befolyásának mértéke nem teljesen világos, így +1-ként került fel a közélet fontos asszonyai közé, de a lap figyelmét férje korábbi cégének közbeszerzési sikerei és a Budapesti Corvinus Egyetemtől kapott katedrája mellett a turizmus jövőjéről szóló egyeztetésekben betöltött szerepe keltette fel.

A közéleti lista 8., 9. és 10. helyén a civil társadalom befolyásos női állnak. L. Ritók Nóra a mélyszegénységben élő gyerekeket művészeti oktatással segítő Igazgyöngy Alapítvány igazgatója után Móra Veronika következik, aki az Ökotárs Alapítvány igazgatójaként a Civil Támogatási Alap (Norvég Alap) forrásainak elosztásáért felel és eddig sikerrel védte ki a kormányzati támadásokat. A 10. a feketeruhás ápolónőként ismert Sándor Mária lett, aki az egészségügyben tapasztalható viszonyok kritikusaként vált befolyásos női közszereplővé.

A média területén a legbefolyásosabb nők listáját Vidus Gabriella vezeti, akit tavaly neveztek ki az RTL Magyarország vezérigazgatójának. A második Király Mária lett, aki a RingierAxelSpringer kiadó operatív igazgatójaként dolgozik.

A dobogó harmadik fokára az Orbán Viktor bulvármegjelenéseit és közösségi média-jelenlétét intéző egykori bulvárújságíró, Kaminsky Fanni jutott fel. Kaminsky befolyásosságára utal, hogy a listán több olyan név is szerepel, akik a miniszterelnökhöz, illetve nem hivatalos tanácsadójához, Kaminsky volt férjéhez, Habony Árpádhoz, illetve magához, Kaminskyhez kötődnek. Ilyen az ötödik helyezett Halkó Gabriella, aki korábban az MTVA egyik legnagyobb gyártója volt, jelenleg a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, valamint a TV2 hírigazgatójának néhány hete kinevezett egykori Story-főszerkesztő, Kökény-Szalai Vivien, aki a hetedik helyre került saját kategóriájában.

A listára felkerült három médiaszemélyiség is: Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője 6., D. Tóth Kriszta, egykori tévés, a WMN.HU alapító főszerkesztője a 8., az RTL Híradó vezető női arca, Erős Antónia pedig a 9. helyet szerezte meg a listán.

A Forbes által vizsgált negyedik kategória a kultúra lett. A listát Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója vezeti, őt Havas Ágnes, a Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, majd Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum vezérigazgatója követi. A listára Eszenyi Enikő mellett két másik Kossuth-díjas, Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze (6.) és Jókai Anna író (10.) is felkerült.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG