<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A nagy-britanniai Barclays bank világszerte 12 ezer alkalmazottját küldi el idén, ezen belül 7 ezer embert Nagy-Britanniában bocsátanak el.

A cég a lépést azzal indokolta, hogy költségcsökkentésbe kezdett a befektetési üzletágában elmaradt bevételek ellensúlyozására. A brit nagybank hétfőn már közzétette, hogy az egyszeri tételektől megtisztított adózás előtti nyeresége 2013-ban 5,2 milliárd fontra csökkent a 2012-es 7,6 milliárd fontról, kedden pedig bejelentette, hogy éves nettó nyeresége 540 millió font volt.

A Barclays nyereségének visszaesését befektetési üzletága gyenge éves teljesítménye okozta. A befektetési üzletágnál 2013-ban éves szinten 9 százalékkal esett a bevétel és 37 százalékot zuhant a profit.

Aki marad, annak többet fizetnek

A bank a jövőben visszafogja befektetési ügyleteit, hogy javítson pénzügyi mutatóin, illetve elbocsátja több ezer alkalmazottját, hogy csökkentse kiadásait. Ez a Barclays eddigi üzletpolitikájának kibővítése, a bank ugyanis már 2013-ban is 1,7 milliárd fontot akart megtakarítani.

Valószínűleg megütközést kelt majd Nagy-Britanniában, hogy a leépítésekkel párhuzamosan a bank emeli megmaradt alkalmazottainak bónuszait és egyszeri juttatásait. A Barclays összesen 2,4 milliárd fontot költött ösztönzőkre 2013-ban, még a befektetési üzletágon belül is 13 százalékkal több jutott a bónuszokra.

Anthony Jenkins vezérigazgató kedden a vállalati eredmények ismertetése során kiállt a bank döntése mellett, hogy növeljék a bónuszokat. Jenkins szerint tárgyalnak a bank befektetőivel a fizetésekről, de mivel a pénzintézetnek globális szinten kell megküzdenie versenytársaival, ezért csak a bónuszokkal tudja magához csalogatni a legjobb munkavállalókat.

Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG