5p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az emberi leleményesség nem ismer határokat, főleg akkor, amikor az valamilyen tiltott dologhoz kapcsolódik. Ide tartozik a cigarettacsempészet is. Elképesztő, milyen eszközöket vetnek be csak azok, akiket elkaptak az adóhivatal pénzügyőrei. Mennyire lehetnek agyafúrtak azok, akiket nem fülelnek le? Házi barkácsolások, otthagyott milliók, a pénzügyőrök elől menekülő balekok. Összeszedtük az elmúlt idők tíz legviccesebb esetét.

10. Utolsó helyre sikerült beküzdenie magukat azoknak a cigarettacsempészeknek, akikről azt se tudjuk, hogy kik. Tavaly év végén találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az ukrán-magyar határ közelében a több zsák cigarettára, elhagyatva, szétszórtan a bozótok között egy erdőben. A földúton csak a friss emberi lábnyomokat és járművek keréknyomait találták a NAV-osok, az elkövetőket nem találták meg végül.

A fogás: 6 499 doboz cigaretta
A lefoglalt áru értéke: 8 millió forint

Leleményfaktor: 20/1


9., Az előzőnél csak hajszállal jobban próbálta átejteni a pénzügyőröket egy másik cigicsempész a nyáron. Csengernél figyeltek fel a rendőrök egy autóra, amely megszólalásig hasonlított az egyik áramszolgáltató cég flottájában használt autókhoz. A sofőr a rendőröket meglátva egy földútra hajtott és az autót hátrahagyva elmenekült. Az elkövető minden részletre ügyelt: nem csupán a megfelelő típusú járművet bérelte ki, de a ráragasztott felirattal és a benne lévő eszközökkel is megpróbálta megtéveszteni a hatóságokat, hiába. Bár a csempész kilétére itt sem derült fény.

A fogás: 21 ezer doboz cigaretta

Leleményfaktor: 20/5


8., Az utolsó két helyezettnél szerencsétlenebbül járt az a magyarbánhegyesi férfi, akit biciklizés közben kapcsoltak le a pénzügyőrök 14 doboz adójegy nélküli cigarettával. A NAV-osok ezután átvizsgálták a lakhelyét is, ahol további 1001 doboz cigarettát találtak, melyről a férfi anyja azt mondta, az övé. A nő a cigarettát a magyarbánhegyesi és medgyesegyházi piacon vásárolta, majd továbbértékesítette a házánál és a lakóhelye környékén, nemegyszer biciklis futárral. Itt még nincs vége a történetnek, a pénzügyőrök aztán másnap újra visszamentek a házhoz, ahol újra nagy mennyiségű cigarettát találtak.

A fogás: 1001 + 671 doboz cigaretta
A bírság nagysága: 6 +10 millió forint

Leleményfaktor: 20/10

7., Hogy mennyi mindent rejthet egy Renault Master? A röszkei határnál ellenőrizték a NAV-sok azt az autót, amelynek magyar sofőrje és utasai azt mondták, bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A rendőrök azonban a jármű és a csomagok tételes átvizsgálása mellett döntöttek. Az átvizsgálás során vették észre a pénzügyőrök, a két hátsó, háromszemélyes üléssor alatt lévő padozat eltér a gyári szabványtól, a kárpitot felszedve pedig egy fa deszkára lettek figyelmesek. A deszkát kicsavarozva hatalmas rejtekhely tárult fel.

A fogás: 2 700 doboz cigaretta
A lefoglalt áru értéke: 3,5 millió forint

Leleményfaktor: 20/12


6., Szintén nagyon jó ötletnek tűnhetett vasércet szállító tehervonatba rejteni a cigarettát, azonban az éber pénzügyőrök ezt is kiszúrták, ráadásul röntgennel. Az átvilágításkor több tehervagonnál gyanús jeleket láttak a pénzügyőrök, ezért azokat alaposabban is megvizsgálták. A gyanú beigazolódott: a vasérc alatt rengeteg cigi lapult.

A fogás: 26 490 doboz cigaretta
A lefoglalt áru értéke: 22 millió forint

Leleményfaktor: 20/13


5., A mindenben utazó csempész. Idén tavasszal történt az eset, hogy a pénzügyőrök Hercegszántón egy szerb járművezetőt ellenőriztek. Az autó átvizsgáláskor az utánfutó átalakított padlózatából előkerültek a magyar adójegy nélküli cigaretták, valamint több zseblámpának álcázott elektromos sokkoló és több doboz Magyarországon nem engedélyezett gyógyszer is. Az előkerült elektromos sokkolók és engedély nélküli gyógyszerek miatt feljelentést is tettek a pénzügyőrök.

A fogás: 900 doboz cigaretta + sokkolók + engedély nélküli gyógyszerek
A bírság összege: 2,5 millió forint

Leleményfaktor: 20/15

4., A mindenben utazó csempészek 2. Cigiben és illegális potencianövelő-szerekben is utaztak azok a csempészek, akiket a Kőbányai úti Ganz telepen található egyik telefonboltban kaptak el a hatóságok.

A fogás: 680 doboz cigaretta + 569 csomag potencianövelő
Az áru értéke: 1 millió forint

Leleményfaktor: 20/16


3., Görög görögdinnyékkel bukott a görög sofőr. A pénzügyőrök a Krak-éri pihenőhelyén ellenőrizték a kamiont, amely az okmányok szerint 23 tonna görögdinnyét szállított Görögországból Magyarországra. A dinnyék azonban jelöletlenek voltak, ezért elrendelték a szállítmány megsemmisítését. Ekkor jött a meglepetés. Az áru lepakolása közben a görögdinnyék alól, jól álcázva rengeteg adózatlan cigaretta került elő.

A fogás: 110 ezer doboz cigaretta
A bírság összege: 62 millió forint

Leleményfaktor: 20/18

2., Milyen, amikor szagot fognak a NAV-osok? Tavaly ősszel a pénzügyőrök egy fehérgyarmati ingatlan előtt gyanúsan viselkedő emberekre lettek figyelmesek (!), ezért igazoltatták őket, aztán a ház ellenőrzése mellett döntöttek, így átvizsgálták az ingatlant és annak udvarát. Nemcsak az egyik szobában lévő szekrényben, de a ház mögötti kerti WC-ben  is magyar adójegy nélküli csempészcigarettát találtak.

A fogás: 1 129 ezer doboz cigaretta
A bírság összege: 1,1 millió forint

Leleményfaktor: 20/19

1., A Legkreatívabb Cigicsempészek Bajnokságunk első helyezettje az a nő lett, aki néhány napja akadt fent a NAV-osok ellenőrzésén. A trükkös csempésznő Barabásnál próbált 100 doboz cigarettát becsempészni az országba. Az asszony azt állította, saját fogyasztásra szánta a magyar adójegy nélküli dohánytermékeket, és mivel nem akart jövedéki adót fizetni, azokat Ukrajnában vásárolt mézes lapok közzé rejtette.

A fogás: 100 doboz cigaretta
A bírság összege: 200 ezer forint

Leleményfaktor: 20/20

Szavazz!

Szerinted ki volt a leginkább trükkös csempész? Te kinek adnád a díjat? Tudsz jobbat? Kommentben mondd el!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG