<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az emberi leleményesség nem ismer határokat, főleg akkor, amikor az valamilyen tiltott dologhoz kapcsolódik. Ide tartozik a cigarettacsempészet is. Elképesztő, milyen eszközöket vetnek be csak azok, akiket elkaptak az adóhivatal pénzügyőrei. Mennyire lehetnek agyafúrtak azok, akiket nem fülelnek le? Házi barkácsolások, otthagyott milliók, a pénzügyőrök elől menekülő balekok. Összeszedtük az elmúlt idők tíz legviccesebb esetét.

10. Utolsó helyre sikerült beküzdenie magukat azoknak a cigarettacsempészeknek, akikről azt se tudjuk, hogy kik. Tavaly év végén találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az ukrán-magyar határ közelében a több zsák cigarettára, elhagyatva, szétszórtan a bozótok között egy erdőben. A földúton csak a friss emberi lábnyomokat és járművek keréknyomait találták a NAV-osok, az elkövetőket nem találták meg végül.

A fogás: 6 499 doboz cigaretta
A lefoglalt áru értéke: 8 millió forint

Leleményfaktor: 20/1


9., Az előzőnél csak hajszállal jobban próbálta átejteni a pénzügyőröket egy másik cigicsempész a nyáron. Csengernél figyeltek fel a rendőrök egy autóra, amely megszólalásig hasonlított az egyik áramszolgáltató cég flottájában használt autókhoz. A sofőr a rendőröket meglátva egy földútra hajtott és az autót hátrahagyva elmenekült. Az elkövető minden részletre ügyelt: nem csupán a megfelelő típusú járművet bérelte ki, de a ráragasztott felirattal és a benne lévő eszközökkel is megpróbálta megtéveszteni a hatóságokat, hiába. Bár a csempész kilétére itt sem derült fény.

A fogás: 21 ezer doboz cigaretta

Leleményfaktor: 20/5


8., Az utolsó két helyezettnél szerencsétlenebbül járt az a magyarbánhegyesi férfi, akit biciklizés közben kapcsoltak le a pénzügyőrök 14 doboz adójegy nélküli cigarettával. A NAV-osok ezután átvizsgálták a lakhelyét is, ahol további 1001 doboz cigarettát találtak, melyről a férfi anyja azt mondta, az övé. A nő a cigarettát a magyarbánhegyesi és medgyesegyházi piacon vásárolta, majd továbbértékesítette a házánál és a lakóhelye környékén, nemegyszer biciklis futárral. Itt még nincs vége a történetnek, a pénzügyőrök aztán másnap újra visszamentek a házhoz, ahol újra nagy mennyiségű cigarettát találtak.

A fogás: 1001 + 671 doboz cigaretta
A bírság nagysága: 6 +10 millió forint

Leleményfaktor: 20/10

7., Hogy mennyi mindent rejthet egy Renault Master? A röszkei határnál ellenőrizték a NAV-sok azt az autót, amelynek magyar sofőrje és utasai azt mondták, bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A rendőrök azonban a jármű és a csomagok tételes átvizsgálása mellett döntöttek. Az átvizsgálás során vették észre a pénzügyőrök, a két hátsó, háromszemélyes üléssor alatt lévő padozat eltér a gyári szabványtól, a kárpitot felszedve pedig egy fa deszkára lettek figyelmesek. A deszkát kicsavarozva hatalmas rejtekhely tárult fel.

A fogás: 2 700 doboz cigaretta
A lefoglalt áru értéke: 3,5 millió forint

Leleményfaktor: 20/12


6., Szintén nagyon jó ötletnek tűnhetett vasércet szállító tehervonatba rejteni a cigarettát, azonban az éber pénzügyőrök ezt is kiszúrták, ráadásul röntgennel. Az átvilágításkor több tehervagonnál gyanús jeleket láttak a pénzügyőrök, ezért azokat alaposabban is megvizsgálták. A gyanú beigazolódott: a vasérc alatt rengeteg cigi lapult.

A fogás: 26 490 doboz cigaretta
A lefoglalt áru értéke: 22 millió forint

Leleményfaktor: 20/13


5., A mindenben utazó csempész. Idén tavasszal történt az eset, hogy a pénzügyőrök Hercegszántón egy szerb járművezetőt ellenőriztek. Az autó átvizsgáláskor az utánfutó átalakított padlózatából előkerültek a magyar adójegy nélküli cigaretták, valamint több zseblámpának álcázott elektromos sokkoló és több doboz Magyarországon nem engedélyezett gyógyszer is. Az előkerült elektromos sokkolók és engedély nélküli gyógyszerek miatt feljelentést is tettek a pénzügyőrök.

A fogás: 900 doboz cigaretta + sokkolók + engedély nélküli gyógyszerek
A bírság összege: 2,5 millió forint

Leleményfaktor: 20/15

4., A mindenben utazó csempészek 2. Cigiben és illegális potencianövelő-szerekben is utaztak azok a csempészek, akiket a Kőbányai úti Ganz telepen található egyik telefonboltban kaptak el a hatóságok.

A fogás: 680 doboz cigaretta + 569 csomag potencianövelő
Az áru értéke: 1 millió forint

Leleményfaktor: 20/16


3., Görög görögdinnyékkel bukott a görög sofőr. A pénzügyőrök a Krak-éri pihenőhelyén ellenőrizték a kamiont, amely az okmányok szerint 23 tonna görögdinnyét szállított Görögországból Magyarországra. A dinnyék azonban jelöletlenek voltak, ezért elrendelték a szállítmány megsemmisítését. Ekkor jött a meglepetés. Az áru lepakolása közben a görögdinnyék alól, jól álcázva rengeteg adózatlan cigaretta került elő.

A fogás: 110 ezer doboz cigaretta
A bírság összege: 62 millió forint

Leleményfaktor: 20/18

2., Milyen, amikor szagot fognak a NAV-osok? Tavaly ősszel a pénzügyőrök egy fehérgyarmati ingatlan előtt gyanúsan viselkedő emberekre lettek figyelmesek (!), ezért igazoltatták őket, aztán a ház ellenőrzése mellett döntöttek, így átvizsgálták az ingatlant és annak udvarát. Nemcsak az egyik szobában lévő szekrényben, de a ház mögötti kerti WC-ben  is magyar adójegy nélküli csempészcigarettát találtak.

A fogás: 1 129 ezer doboz cigaretta
A bírság összege: 1,1 millió forint

Leleményfaktor: 20/19

1., A Legkreatívabb Cigicsempészek Bajnokságunk első helyezettje az a nő lett, aki néhány napja akadt fent a NAV-osok ellenőrzésén. A trükkös csempésznő Barabásnál próbált 100 doboz cigarettát becsempészni az országba. Az asszony azt állította, saját fogyasztásra szánta a magyar adójegy nélküli dohánytermékeket, és mivel nem akart jövedéki adót fizetni, azokat Ukrajnában vásárolt mézes lapok közzé rejtette.

A fogás: 100 doboz cigaretta
A bírság összege: 200 ezer forint

Leleményfaktor: 20/20

Szavazz!

Szerinted ki volt a leginkább trükkös csempész? Te kinek adnád a díjat? Tudsz jobbat? Kommentben mondd el!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier A fiatalok harmada veszítette el az állását a pandémia miatt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 09:58
Szerencsére sokan már új munkát találtak. 
Karrier A Takarék Jelzálogbanktól igazolt új üzletfejlesztési vezetőt a Diófa Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 14:47
A Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. A szakember munkájának kiemelt fókuszában az üzleti folyamatok hatékonyságnövelése, a meglévő befektetési termékek fejlesztése, valamint új befektetési konstrukciók kialakítása lesz.
Karrier A magyar sportolók már a laborban elkezdték a felkészülést az olimpiára
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 10. 13:11
A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.
Karrier Nincsenek elragadtatva az oktatás színvonalától a diákok, de a munkanélküliségtől kevesen félnek
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 16:26
Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
Karrier Lemondott a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 09:43
Távozik a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, már meg is van az utódja.
Karrier Munkatársakat keresünk!
- | 2021. július 12. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Saját miniszteri biztost kapott a magyar történelem egyik legnagyobb veresége
Privátbankár.hu | 2021. július 9. 07:38
Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható utasítás szerint új miniszterelnöki biztost nevezett ki. Dr. Hargitai János július 5. óta a  mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felel. 
Karrier Elveszik a munkát a robotok – a járvány után nem lesz szükség több emberi munkakörre?
Kollár Dóra | 2021. június 12. 12:07
A járvány alatt több területen a robotoké lett a munka, és hogyha a kutatóknak lesz igaza, nem is fogják visszaadni azt. Bajban vannak a könnyen helyettesíthető munkavállalók?
Karrier Megszületett a budapesti bérmegállapodás
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 3. 17:48
A szakszervezetek és Karácsony Gergely együtt jelentette be a megállapodást.
Karrier Mit tehetnek a vezetők azért, hogy a dolgozók igazán hatékonnyá váljanak?
Kollár Dóra | 2021. május 24. 18:04
Ugyan már lecsengőben van a harmadik hullám Magyarországon, a járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így a munkahelyi hatékonyságra is. A Harvard üzleti szaklapja egy egyetemi kórház példáján keresztül mutatta be, mennyit számíthatnak a menedzsment döntései a hatékonyság növelésében.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos