<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Pesti úti idősotthon számos pozitív betegét leszámítva is egyértelműen nő a fertőzések száma és fontos az idősotthonok dolgozóinak továbbképzése is - derült ki a mai tájékoztatón. 

Már 1310 fertőzött van és 85 fő (az elmúlt napon 8 ember) hunyt el – kezdte szombati tájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos.

115 fő viszont gyógyultan távozott a kórházakból. A mintavételek száma több, mint 32 ezer darab, tehát Müller Cecília szerint rohamosan nő, ebben benne vannak az Országos Mentőszolgálat mérései is.

A Pesti úti idősek otthonában az elmúlt napon további 56 fő tesztje lett pozitív, őket kórházba szállították (Korányi, Bajcsy, János Kórház). Jó általános állapotban vannak, egyesek tünetmentesek is, senki nincs intenzív osztályon, sem lélegeztetőgépen. Megelőzésként szállították őket a kórházakba, arra az esetre, ha a tüneteik változnának. Az otthonban maradt negatív lakókat elkülönítették egy külön szárnyban, miközben holnap kezdődik az úgynevezett zárófertőtlenítés, ami a járvány végén szokásos, hogy biztonságos környezetbe térhessenek vissza.

Azt, hogy miképp kerül be egy idősotthonba a fertőzés, nemigen lehet már nyakon csípni. Amire felfigyeltek a Pesti úton, az egy dolgozó pozitivitása, de nincs kizárva, hogy más úton-módon bekerüljön egy ilyen közösségbe a vírus. Fontos, hogy mindenhol kövessék azokat a szabályokat, amelyeket eddig előírtam – hangsúlyozta a tisztifőorvos. Ezenkívül teljes, 8 órában dolgozó orvost kell biztosítani a nagy lélekszámú intézményekben, a 100-200 fő közöttiekben heti 6 órában, ez alatti lakószámnál heti 4 órában szükséges orvosi felügyelet. A dolgozók oktatását is aktualizálni kell, tehát az ápoló- és takarítószemélyzet tagjaiét egyaránt. A Pesti úti idősotthonban még folyik a vizsgálat, hogy történt-e bármilyen mulasztás.

Az akut problémákkal összefüggésben kitért arra is Müller Cecília, hogy az idei húsvétkor, amikor izolálva vannak a családok egyes tagjai, ne meneküljünk a túlevésbe.

Az elmúlt 24 órában is érkezett 5 teherszállító repülőgép, négy Kínából, egy Dél-Koreából. A repülők összesen 5,1 millió maszkot, 20 ezer tesztet, 5 ezer pár kesztyűt hoztak Magyarországra, melyek szállítmányozása, raktározása már lezajlott – tájékoztatott Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs központi ügyeletének munkatársa. 17 ezret is meghaladja a hatósági házi karanténok száma. Tegnap hatályba lépett a kijárási korlátozás meghosszabbítása, emiatt több, mint 10 ezer szabálysértési szankciót hozott a rendőrség, 941 szabálysértés történt Budapesten, ez az eddigi legmagasabb szám.

A határhelyzettel kapcsolatban Kiss Róbert elmondta, Románia könnyítő feltételeket hozott több helyen is a 30 kilométeres munkavállalói ingázás érdekében.

Tegnap egy 59 éves koronavírussal diagnosztizált férfi önkényesen távozott az Uzsoki Kórházból, s bár később visszatért, a zuglói rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene.

A települések polgármesterei saját hatáskörben hozhatnak intézkedéseket, a rendőrség támogatja ezekben őket – mondta el Kiss Róbert újságírói kérdésre válaszolva. Ám lapunk azon kérdésére, miszerint, ha jónak tartják a polgármesterek intézkedéseit, azokat országosan miért nem vezették be, nem kaptunk választ.

  • A koronavírusos tünetek hasonlítanak az influenzához: láz, fejfájás, izomfájdalom, légszomj, fulladás, de lehetnek atipikusak is.
  • A Pesti úti idősotthon pozitív lakóit leszámítva is egyértelműen gyorsult a megbetegedések száma.
  • A közterületi jelenlét az áruházaknál kicsit eltér a többi szabadtéri helyektől, hiszen itt a fenntartókkal kell együttműködni a szabályok betartásával kapcsolatban.
  • Hiába ingyenes a parkolás országszerte, ha tilosban áll meg valaki az autójával, akkor büntethető.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Footgolf Csúcs Kupa: először nyerte az MVM csapata
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 10:03
Az egyéni verseny győztese ismét Czirbus Tamás lett.
Közérdekű Foglalkozási megbetegedésként kell elismerni a koronavírus-fertőzést
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 13:46
Az Európai Bizottság ajánlását követően foglalkozási megbetegedésként kell elismerni a koronavírus-fertőzést.
Közérdekű Már 40 ezer alatt a fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 09:41
Kórházban pedig már csak 742 koronavírusos beteget ápolnak.
Közérdekű Trükkök, titkok, csáberők – Mi mennyi?
Elek Lenke | 2022. május 10. 05:43
Bár a fogyasztóvédelem a gyárakban, élelmiszeripari üzemekben kezdődik, akadnak, akik az üzletekben kirakott Vásárlók Könyvének bejegyzéseiből ítélik meg a jelenlegi helyzetet, még ma is. Ismerőseimhez körkérdést intézve kiderült, hogy az utóbbi két-három évben egyikőjük sem írt be a Vásárlók Könyvébe, bár számos dolog miatt panaszkodtak valamelyik üzletre, illetve az ott árusított termékekre. Sokan egyfajta retro dolognak vélik ezt az intézményt, nemigen hisznek benne, hogy megtalálják ily módon a maguk igazát, no meg sietnek, nem érnek rá bemenni az irodába és kitöltögetni papírokat. Jegyzet.
Közérdekű A magyarok fele szerint az ukránok ugyanannyira felelősek a háborúért, mint az oroszok
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 14:12
A Századvég kutatása szerint a szankciókat sem szeretjük, Zelenszkijről majdnem annyian vannak rossz véleménnyel, mint Putyinról.
Közérdekű Egyre több élelmiszert vásárolunk SZÉP kártyával 
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 12:40
Bővült a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma.
Közérdekű A nap képe: soha nem látott esemény történt Budapest belvárosában
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 17:04
A Giro d'Italia eddig még egyszer sem érintette Magyarországot.
Közérdekű Koronavírus teszteket ad Magyarország balkáni államoknak
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 12:05
Moldovának 455 ezer, Észak-Macedóniának 72 ezer, míg Montenegrónak 30 ezer antigén gyorstesztet küld Magyarország, így támogatva a három állam védekezését a koronavírussal szemben - jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Közérdekű Koronavírus: csökken az aktív fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2022. május 2. 09:41
Egyelőre javulnak a járványügyi adatok.
Közérdekű Koronavírus: tovább csökken a fertőzöttek száma Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. április 28. 09:20
Folyamatosan kúszik lefelé az aktív fertőzöttek száma, igaz, még mindig több mint 50 ezren vannak.
hírlevél
Ingatlantájoló