<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Lebénította az egyik legfontosabb budai villamosvonalat a vihar.
A nagy mennyiségű esővíztől alámosott töltésoldal (balról) a 61-es villamos vonalán, a Kelemen László utcai megállónál 2018. szeptember 3-án. Szeptember 1-jén a hatalmas mennyiségű esővíz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot a 2017-ben felújított szakaszon. A BKV közlése szerint a villamosforgalom a hét második felében indulhat újra az érintett szakaszon. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kimosta a töltésoldalt a 61-es villamos vonalán a nagy mennyiségű esővíz szombaton. Most olyan átereszt építenek, amely extrém mennyiségű csapadékvíz elvezetésére is alkalmas; a villamosforgalom az érintett szakaszon a hét második felében indulhat újra - közölte a BKV.

A közlemény szerint a szombat esti viharos esőzés több villamos vonalon fennakadásokat okozott. Több helyen a vágányokra került hordalék vagy leszakadt ágak képeztek akadályt.

Nemrég volt felújítva

A BKV azt írta, hogy a 61-es villamos vonalán 2017-ben végeztek támfal-megerősítési és pályafelújítási munkákat, azok megfelelő minőségben készültek el. Ennek ellenére a 61-es villamos vonalán, a Kelemen László utcánál a hatalmas mennyiségű víz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot.

Mint hozzátették, az érintett területen a hegyoldalból két irányból is ide gyűlik össze a csapadékvíz, amely csak a villamos pályán keresztül tud a vízgyűjtőként funkcionáló Ördög-árokba jutni. A mostani problémát az okozta, hogy a "havária jellegű" esőzés során olyan mennyiségű víz gyűlt össze, amit a pálya víznyelői már nem tudtak elvezetni, a nagy mennyiségű csapadék így utat talált magának a vasúti pálya felépítményén keresztül, elhordva a töltésoldalt.

A helyreállítás során a BKV - a kivitelezővel együttműködve - olyan megoldást keres, amely hosszú távon megoldást jelent a közutakról a villamos pályára jutó csapadékvíz elvezetésére az Ördög-árokba. Ezért egy olyan, nagy keresztmetszetű átereszt építenek, amely extrém mennyiségű csapadék elvezetésére is alkalmas.

Ennek megépítése néhány napig tarthat, várhatóan a hét második felére készülhet el. Ekkor indíthatják el újra a forgalmat a vonalon. Mivel az alépítmény rongálódása még nem ítélhető meg teljes körűen, a forgalom beindulását követően sebességkorlátozást vezetnek be.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Gyanúsan alacsony vírusadattal rukkoltak elő Müller Cecíliáék
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 09:14
A mai közlés szerint majdnem ezerrel kevesebb főt ápolnak kórházban, mint egy hete, ami azért furcsa, mert közben több mint 16 ezerrel nőtt az azonosított fertőzöttek száma.
Közérdekű Ezeken a benzinkutakon tankolhat augusztus 19-én és 20-án is
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 13. 18:57
A Független Benzinkutak Szövetségének megmozdulására reagált a Magyar Ásványolaj Szövetség.
Közérdekű Megint egyre többen kerülnek kórházba Coviddal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 09:28
Ennél több, most 1600-at közelítő beteget április óta nem kezeltek koronavírussal. Az aktív fertőzöttek száma pedig 42 ezer fölé ment, utoljára májusban volt ilyen magas ez a szám.
Közérdekű Lassabban, de tovább fogy a magyar
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 09:23
Az előzetes adatok szerint 2022 júniusában 8051 gyermek született és összesen 9600 fő halt meg. Az elmúlt 12 hónapban, 2021. július és 2022. június között a születések száma 1,6, a halálozásoké 8,6, a házasságkötéseké 2,9 százalékkal csökkent, jelentette péntek reggel a KSH.
Közérdekű Megint bőven ezer fölött vannak kórházban koronavírus miatt
Privátbankár.hu | 2022. július 27. 10:03
Lélegeztetőgépre viszont egyelőre csak kevesen kerültek közülük.
Közérdekű A csokosok elveszthetik a pénzüket, ha ezt az apróságot nem teszik meg
Privátbankár.hu | 2022. július 26. 08:48
Jelentéktelennek tűnik, nagy baj lehet belőle. 
Közérdekű "Egy kenyér lassan ezer forintba fog kerülni" - mit gondolnak az emberek a gyengülő forintról? Videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. július 16. 11:14
Sokan már most spórolnak, és attól tartanak, hogy egy euró lassan ötszáz forintba kerül majd. Az emberek kezdenek kétségbeesni. Helyszíni riport. 
Közérdekű Az EU nagyon durván beszólt a kormánynak: nem értesítették őket az energia-vészhelyzetről
Privátbankár.hu | 2022. július 14. 17:17
Keményen szembement az EU-s szabályokkal Magyarország a hirtelen kihirdetett vészhelyzettel.
Közérdekű Katás tüntetés: "Tehetetlenségemben üvöltök itt" – Videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. július 12. 17:35
Nem tudják, mi lesz a következő hónapokban, teljesen tanácstalanok az emberek. Helyszíni riport.
Közérdekű 11 forinttal csökken a gázolaj ára péntektől
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 12:10
A benziné sem fog növekedni. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG