Több mint tíz tonna ismeretlen eredetű húst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy dunavarsányi húsboltban, a vizsgáló szerv elrendelte a termékek megsemmisítését. A bolt működését azonnal felfüggesztették, várhatóan több millió forintos büntetésre számíthatnak az üzemeltetők.
Az ügyet súlyosbítja, hogy a termelési napló alapján a számlákon szereplő és a felhasznált alapanyagok összeegyeztethetetlenek voltak, így gyakorlatilag nyomonkövethetetlen, hogy melyik termék honnan és mikor érkezett, ráadásul a fűszerek és a belsőségek feldolgozását egyáltalán nem dokumentálták.
A boltot egyáltalán nem takarították, az eszközöket nem fertőtlenítették, mert az ezt szolgáló berendezés nem volt bekötve. Hiányoztak a rovarhálók, a hűtők penészesek voltak. A daraboló- és húskészítmény-előállító helyiségben nem volt hűtés, 23 fokban tárolták és dolgozták fel a húst.