<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Kósa Lajos posztolta őket a Facebookra, de azóta már le is vette. De Orbán Viktor is beszélt az elmúlt 24 óra adatairól a reggeli rádióinterjújában.

Rendhagyó módon a szokásos, nagyjából reggel kilenc-fél tíz körüli, hivatalos közzététel előtt értesülhettünk a mai koronavírus-számokról. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke ma reggel egy fotó mellé kiposztolta a Facebook-oldalára az operatív törzs péntek hajnali ülésén elsorolt számokat, miszerint mára virradóra

  • elhunyt 96 koronavírusos beteg
  • azonosítottak újabb 4440 fertőzöttet
  • 1723-an pedig már meggyógyultak.

A fotót később kiszedték a képviselő posztjából. De nem ő volt az egyetlen, aki a hivatalos bejelentés előtt lelőtte a friss adatokat, szóba hozta azokat ugyanis Orbán Viktor is, a hagyományos, reggeli interjújában, a Kossuth Rádióban. Itt annyi többletet tudtunk meg, hogy

  • 7512 koronás embert kezelnek kórházban
  • és közülük 604 van lélegeztetőgépen.

Illusztráció: depositphotos.comIllusztráció: depositphotos.com

A miniszterelnök által közölt friss adatok nagyjából a járványhelyzet stagnálásáról árulkodnak, mivel az elmúlt pár napban stabilan 4000 felett, de 5000-nél alacsonyabb számban azonosítanak új fertőzötteket Magyarországon. Megközelítőleg naponta az elvégzett tesztek ötöde pozitív. Ezzel párhuzamosan az elhunytak száma is 90-100 között mozog.

A reggeli interjúban a miniszterelnök arról is beszélt, hogy az operatív törzs ülésén megkérdezte Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy az elmúlt, szigorításokkal terhelt 10 nap tapasztalatai alapján lehet-e reménykedni. Müller azt válaszolta, hogy nem. Szerinte ugyanis nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy már túllennénk a nehezén. A miniszterelnök azonban jövő héten újra felteszi majd neki ezt a kérdést.

Müller Cecília válaszával némiképp összecseng Gulyás Gergely tegnapi kormányinfón megfogalmazott álláspontja, mely szerint radikálisan javulnia kellene a járványhelyzetnek ahhoz, hogy karácsonyra fel lehessen oldani a korlátozásokat. Jelen állás szerint a lazítást illetően nem sok az optimizmus a kormányban sem. 

Az országos tisztifőorvos a csütörtöki operatív törzs sajtótájékoztatón is kiemelte, hogy folyamatosan kommunikálják a kormány felé a tapasztalataikat, és javaslatokat tesznek arra, hogy lehet-e lazítani a korlátozásokon. Ez alapján tehát nem lehet. Müller azt is bejelentette tegnap, hogy a kormány a jövő héten valószínűleg újra kiértékeli a szigorított időszak tapasztalatait, tehát akár lazításról, akár további szigorításról, de legalábbis a jelen korlátozások idejének kitolásáról is dönthetnek. A fentiek alapján minimum az utóbbi tűnik valószínűnek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű A negyedik hullám mérlege: közel hatszázezren fertőződtek meg egy nap alatt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 18. 11:24
A világon 227 611 994 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 678 822 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint.
Közérdekű Hamarosan teszt nélkül is mehetnek Angliába a kétszer beoltottak
MTI | 2021. szeptember 18. 08:46
Október 4-étől nem kell koronavírus-tesztet elvégeztetniük az angliai beutazás előtt azoknak, akik mindkét oltási dózist megkapták - jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter. Az intézkedés azonak kedvez, akik nem a brit kormány által vörös - vagyis a legmagasabb járványkockázatú - kategóriába sorolt országokból utaznak Angliába. Magyarország jelenleg sárga besorolású.
Közérdekű Öt beteg hunyt el, 479 új koronavírusost azonosítottak
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 17. 09:16
Május végén találtak legutóbb ennél több új fertőzöttet egy nap alatt.
Közérdekű Duzzad a negyedik hullám, de már közel 800 ezren meggyógyultak Magyarországon
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 09:42
Erősödést hoztak a szerdai koronavírus adatok.
Közérdekű Jövő évig hosszabbít a kormány a veszélyhelyzeten
MTI | 2021. szeptember 15. 07:48
A delta variáns miatt.
Közérdekű Megvolt Orbán Viktor találkozása Ferenc pápával (Fotó)
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 12. 10:29
A miniszterelnök a Facebook-oldalára töltött fel egy képet a találkozásról. 
Közérdekű Karikó Katalinnak és kutatótársának ítélték oda a "tudományos Oscar-díjat"
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 10. 10:23
A COVID-19 vakcinák gyors kifejlesztését tette lehetővé a módosított RNS-technológia, a világra szóló felfedezés, amely a Karikó Katalin és Drew Weissman kutatópáros érdeme. Ezt ismeri el a 2022-es Breakthrough-díj, amelynek élettudományi kategóriájában az mRNS úttörőit tüntetik ki – jelentették be 2021. szeptember 9-én.
Közérdekű Hatan haltak meg
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 10. 09:12
323 új fertőzöttet azonosítottak.
Közérdekű Rekordközelben az új napi fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 9. 09:16
Elhunyt 3 beteg.
Közérdekű Megérkeztek a legújabb szennyvíz-vizsgálat adatai: hol terjed a járvány?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 7. 18:19
Enyhén csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a legfrissebb adatokat ismertetve.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos