TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A külügyminiszer azt mondta, drámai következményekkel járna, ha még egyszer le kéne állítani a magyar gazdaságot, és be kéne zárni az iskolákat.

Friss facebookos videóban magyarázza el Szijjártó Péter, miért van szükség a szeptember elsejétől élő, a külföldiek többségét érintő határzárra.

Mint ismert, a hónap elejétől - a kormány szándéka szerint a hónap végéig - élő szigorítás nyomán októberig nem jöhetnek be külföldi állampolgárok az országba, kivéve, ha V4-es tagország állampolgárai, akiknek szeptember elseje reggel kilenc óráig már megvolt a foglalása valamely magyarországi szálláshelyen, és a lefoglalt éjszakák nem lógtak át októberbe. Továbbá felmentést kaptak a katonai konvojok, az üzleti céllal érkezők, a határ 30 kilométeres körzetében ingázó dolgozók, a tranzitálók és a nálunk játszó idegenlégiós sportolók. A szifgorítás szükségességét a hónap végén felülvizsgálják, akkor döntenek a következő lépésről.

A külgazdasági és külügyminiszter a most közzétett videóban elismétli, miért kell az egy hónapos szigorítás: mert megjött a második hullám, itthon is romlik a járványhelyzet, de akkor még jobban romlana, ha továbbra is hurcolnánk be a megfertőződéseket külföldről. Mint mondja, ha nem léptetik életbe a határzárat, akkor valószínűleg itthon kellene visszahozni a tavaszról ismert szigorításokat - ezt akarták elkerülni.

"Hogyha a magyar gazdaságot még egyszer le kellene állítani, hogyha a magyar iskolákat még egyszer be kellene zárni, az azt gondolom, hogy drámai következményekkel járna, mind gazdasági, mind társadalmi szempontból"

- mondja a videón Szijjártó.

A külügyminiszter kiemeli, hogy a cégcsoporton belüli külföldre utazás továbbra is szabad és korlátozásmentes. Tehát ha egy multi magyarországi egységében dolgozónak kiküldetésbe kell mennie a vállalat egy külföldi egységébe, akkor mehet, ugyanígy vállalatcsoporton belül külföldi is jöhet magyarországi kiküldetésre.

Egyébként a magyarok mehetnek külföldre, de a kormány azt tanácsolja, hogy csak akkor menjenek, ha muszáj, hazatérés után pedig két hetes karanténba kell menni, ami csak két, csak itthon végeztetett, negatív eredményű COVID-teszttel váltható ki, amit mindenkinek saját zsebből kell fizetnie. Szijjártó ezügyben arra hívja fel a figyelmet, hogy az a magyar állampolgár, aki igazolni tudja, hogy már átesett a koronavíruson, az karanténkötelezettség nélkül térhet haza külföldről.

A beutazó külföldi focicsapatok játékosainak csak egy negatív koronatesztet kell bemutatni a beutazás előtti három napból, de ez nem a magyar kormány találmánya, hanem az UEFA-protokoll, magyarázza még Szijjártó, miután áttért a sport témájára. A külföldről hazatérő magyar focistáknak viszont két negatív teszteredmény kell a karantén elkerüléséhez.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Koronavírus: rekordközeli magyar beteget regisztráltak
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 6. 09:53
Továbbra is nagyon gyorsan terjed a járvány Magyarországon. Öröm az ürömben, hogy az esetek jóval enyhébbnek tűnnek, és a tavaszi első hullámhoz képest sokkal kevesebb embert kell kórházban ápolni.
Közérdekű Továbbra is gyorsan terjed a koronavírus a világban
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 6. 08:29
Már 26 782 582 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 878 237, a gyógyultaké pedig 17 843 929 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombati összesítése szerint.
Közérdekű Koronavírus: kiszámolták, hol dagad legjobban a második hullám
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 5. 18:10
Önmagukban a koronavírus-fertőzöttek megyei lebontása is árulkodó, ám sokkal beszédesebb, ha a 100 ezer lakosra vetített esetszámokat vesszük figyelembe. Számítások alapján egyelőre a felfutó második hullám elkerüli a gazdasági teljesítmény szempontjából húzóerőnek számító nagy ipari központjainkat. Nem ezekben a megyékben a legrosszabb a helyzet.
Közérdekű Ezért adhatott járványügyi mentesítést az üzletembereknek a kormány - A Hét Videója
Baka F. Zoltán - Izsó Márton | 2020. szeptember 5. 12:37
Egyre többen gondolják azt az esetszámok alakulása alapján, hogy elért minket a koronavírus-járvány második hulláma. De ha ez így van, miért nem nőtt meg - hála az égnek - az elhalálozás? - tehetik fel a kérdést. Erre is megpróbáltunk választ találni e heti videónkban, mint ahogy arra is, hogy miért engedi az üzletembereknek a határ átkelését korlátozások nélkük a kormány, miközben a nép egyszerű fiainak szigorú eljárásrendet kell betartaniuk. A sportolók is különleges kegyben részesülnek, holott mára egyértelművé vált, hogy a sportklubok a járvány magyarországi gócpontjaivá váltak. Munkatársunk, Baka F. Zoltán keresi a választ ezekre a kérdésekre. 
Közérdekű Így lazítja tovább a kormány a határzárat
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 5. 10:38
A puhításokról szóló kormányrendelet a schengeni térségben elvégzett korona-tesztek, az üzleti utak és a kulturális szféra dolgozóinak mobilitása területén pontosít.
Közérdekű Tegnap után ma is csúcsot döntött az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 5. 08:25
510 új esetet találtak, és elhunyt 3 beteg.
Közérdekű Koronavírus: pár hét és sokkal rosszabb lesz a helyzet Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 4. 15:56
Bár az esetszámok napi alakulása a napokban már olyan szinteket ért el Magyarországon, amire az első hullámban sem volt példa, a helyzet távolról nézve sem annyira drámai, mint azt elsőre gondolnánk. Egyelőre legalábbis. A tapasztalatok alapján nem szabad korán örülni, sejthető ugyanis, hogy mikor robbanhat be igazán a második hullám.
Közérdekű Tombol a második hullám: újabb rekordot döntött az új koronavírus-fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 4. 09:23
Ismét rekordszámú fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában hazánkban.
Közérdekű Koronavírus: lesz még gond a vakcinával is
Király Béla | 2020. szeptember 3. 14:18
A koronavírus elleni védőoltásról futószalagon érkeznek a hírek. Úgy tűnik, sok nyugati politikus, így például Donald Trump igyekszik bármi áron elérni, hogy minél előbb rendelkezésre álljon a vakcina. Ez viszont globálisan nézve összességében több kárral járhat, mint haszonnal.
Közérdekű A nap száma 301: ennyi új koronavírusost találtak Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 3. 08:44
Ezúttal a legtöbb fertőzöttet vidéken diagnosztizálták.
hírlevél