<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A legfrissebb hírek szerint a pilóta megsérült, de túlélte a balesetet.
Magyar MiG-29A. Forrás: Eigene Sammlung/WIkimedia Commons Szerző: Verwandte von Benutzer:Binningench1

Lezuhant Varsó közelében a lengyel légierő egyik harci repülőgépe, a friss információk szerint a pilóta időben katapultált és túlélte a balesetet – közölte a TVP Info. Az orosz gyártmányú gép a lengyel főváros közelében lévő Minsk Mazowiecki katonai repülőterére tért vissza, amikor a légi irányítók elveszítették a kapcsolatot a pilótával.

A MiG-29-es eredetileg a szovjet honi légvédelem számára kifejlesztett kis hatótávolságú elfogó-vadászrepülőgép, amely korlátozottan földi célok támadására is alkalmas volt. A többcélú vadászrepülőgépből jelenleg csaknem 1200 darab van világszerte, források szerint jelenleg mintegy 40 millió dollár darabja.

A MiG-29-es balesetét a lengyel tűzoltóság szóvivője erősítette meg, a lángoló gépet végül a mentőakcióhoz csatlakozó erdészek találták meg a repülőtértől mintegy 15 kilométerre. A lengyel nemzetvédelmi minisztérium hivatalos közleményben megerősítette: a pilóta megsérült, de nincs életveszélyben, a baleset okait vizsgálják.

A Minks Mazowiecki repülőtér parancsnoka szerint ez a legelső MiG-29 baleset Lengyelországban, az állomáson lévő további 15 orosz gyártmányú gép egyelőre nem repülhet. A pilóta nem jelzett problémát a balesetet megelőző percekben, a harci repülő a bázishoz közelített, amikor elveszítették a kapcsolatot. A 28 éves katona végtagtörést szenvedett, de eszméleténél volt, mikor bevitték a varsói kórházba – jelezték az AP-re hivatkozva.

A lengyel légierő ma már főként a NATO repülőit és az amerikai F-16-ait használja, de eszközparkjában számos orosz gyártmány is fellelhető. Habár a MiG-29-es gépeket karbantartják és még ma sem számítanak elavultnak, egyre kevésbé használják Lengyelországban.

Közérdekű A koronavírustól aligha kell már félni
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 09:33
Nagyon kevés új koronavírusos fertőzöttet azonosítanak. Nem véletlen, hogy oltást sem kér gyakorlatilag senki.
Közérdekű Biztató számokkal rukkoltak elő Müller Cecíliáék
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 10:59
Az elmúlt heti adatok a koronavírus-járvány látványos visszaszorulásáról tanúskodnak.
Közérdekű Az MNB új szabályozást vezet be az ATM-ekre
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 09:25
Új előírások lépnek érvénybe Magyarországon annak érdekében, hogy a digitális megoldások térnyerése mellett szinte garantáltan hozzá lehessen jutni a készpénzhez. A jegybank most megjelent szabályozása - többek között - az ATM-ek számát is meghatározza.
Közérdekű Fény derült a legújabb hazai Covid-számokra
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 10:42
Egy hét alatt 866-an fertőzödtek meg, 51-en haltak meg, 523 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen, az elvégzett oltások száma pedig 189-cel nőtt.
Közérdekű Most tankoljon, akinek kedves a pénztárcája
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 16:58
Szerdától emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is, bruttó 10-10 forinttal.
Közérdekű Itt a vége: az analóg korszak emblematikus tárgyától búcsúzhatunk
Privátbankár.hu | 2023. január 11. 12:53
A hírközlési cégeknek 2022 óta nem kötelező könyv vagy bármilyen más adathordozó formájában megjeleníteniük az előfizetőik adatait, ezzel 140 év után idén megszűnik a nyomtatott telefonkönyv. A Magyar Telekom tavaly kinyomtatott példányai voltak az utolsók, amelyek közül egyet a Postamúzeum részére ajánlott fel a vállalat.
Közérdekű Látványosan nőtt Covid-fertőzöttek száma a magyar kórházakban
Privátbankár.hu | 2023. január 11. 10:28
Az elmúlt két héthez képest látványosan nőtt a kórházakban kezelt koronavírusos betegek száma, ám az még így sem éri el a december közepén mért szintet. Oltást szinte senki nem kér.
Közérdekű Nagyot változott a magyarok élete: mutatjuk, miért!
Kollár Dóra | 2023. január 3. 15:06
Számos újdonságot tartogatott a 2023-as évkezdés a magyarok számára, összeszedtük, mik ezek. 
Közérdekű Szerdáig tankoljon, akinek kedves a pénztárcája!
Privátbankár.hu | 2023. január 2. 09:57
Újabb áremelés jön a kutakon, a benzin és a gázolaj is drágul.
Közérdekű Sok hosszú hétvégénk lesz jövőre
Privátbankár.hu | 2022. december 30. 17:07
Mutatjuk, mikor, hogy pihenhetünk hosszabban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG