Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Külföldről való hazatéréskor nem elég a védettségi igazolvány, második negatív PCR-tesztre is szükség van a hazatérés után - közölte az operatív törzs szerdán.

Hiába van valakinek a magyar hatóságok által kiadott védettségi igazolványa, ez önmagában még nem elég ahhoz, hogy elkerülje a kötelező karantént, miután hazatért - közölte Kiss Róbert rendőr ezredes az operatív törzs rendkívül rövid, alig 13 perces szerdai tájékoztatóján.

A Schengeni övezet valamelyik országában, továbbá az Egyesült Államokban és Kanadában elvégzett és negatív eredményt hozó PCR-tesztet elfogadják a magyar határon. Belépés után kötelező a házi karantén, majd a második teszt elvégzéséhez elhagyhatják kijelölt helyüket az érintettek, s ha ez a teszt is negatív, akkor mentesülnek a további karanténtól - utalt a jogszabályra. Az elmúlt 24 órában 5860 főnek rendeltek el házi karantént, így jelenleg összesen 43992-en vannak ilyen korlátozás alatt.

Galgóczi Ágnes osztályvezető a reggel már ismertté vált járványügyi adatok megismétlése után az elmúlt heti, vagyis a 14. heti számokra tért ki. Elmondta, hogy 11 ezerrel kevesebben fertőződtek meg az előző héthez képest, összesen 35413 esetről tudnak. Az átlagéletkor változatlanul 46 év. A járvány kezdete óta megfertőződtek között a 30-39 évesek aránya 16 százalék, a 40-49 éveseké 23 százalék, az 50-59 éves korosztályé pedig 17 százalék. Nem beszélt a többi korosztályról, noha korábbi hivatalos és más forrásokból tudható, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett a fiatalok vagy nagyon fiatalok aránya.   

A 14. héten a megfertőződöttek 14 százaléka volt budapesti, 13 százaléka Pest megyei, Borsodban, Bács-Kiskunban és Szabolcsban 6 százalékuk lakik, Zala képviseli a legkisebb arányt, mindössze 2 százalékot. Az említett héten az előző héthez képest Komáromban 45 százakékkal csökkent a fertőzések száma, ez a legnagyobb arány a megyéket figyelembe véve. Itt Budapest a második 37 százalékkal, Pest megye 35 százalékkal a harmadik.

Mindössze egyetlen kérdésre válaszoltak, ezt több sajtóorgánum, köztük lapunk is feltette. Ez így hangzott: megbetegedhet-e az, aki már kapott oltást? A rövid felelet az volt, hogy igen, de sokkal jobb a védettsége annak, akit boltottak, mint akit nem.

A rendőrség az elmúlt 24 órában 483 személlyel szemben intézkedett a maszkviselési szabályok és 211 esetben a kijárási tilalom megszegése miatt. Egy szabolcsi vendéglátóhelyet hat hónapra bezárattak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Nemcsak elsők, de utolsók is kevesen akarnak lenni az oltás során
Draskóczy Dániel | 2021. május 14. 15:09
Ugyan lépten-nyomon azt halljuk, hogy a koronavírus-járvány ellen csak az oltással tudunk sikeresen fellépni. Sokan ennek ellenére nem hajlandók beoltatni magukat. Természetesen minden esetben más az egyének mozgatórugója, ám több, általános trend is kirajzolódik.
Közérdekű Huszonkilencezer fölé nőtt a járványban elhunytak száma Magyarországon
Privátbankár.hu | 2021. május 14. 09:34
Mintegy háromszázzal csökkent az új napi fertőzöttek száma az előző naphoz képest, a kórházban lévőké is alacsonyabb lett, de elhunyt 71 beteg, így az elhunytak száma meghaladta a 29 ezret Magyarországon.
Közérdekű Csehországba is szabadon mehetünk, ha megkaptuk az oltást
MTI | 2021. május 14. 08:54
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminsizter jelentette be péntek hajnalban.
Közérdekű Annyi az idei nagy fesztiválok jó részének, csak 6 millió beoltottnál lehetnek
Privátbankár.hu | 2021. május 14. 08:38
Pünkösd környékén újabb lazítások jönnek, 6 millió beoltottnál lehetnek zenés fesztiválok, újraindítási operatív törzs alakul - jelentette be Orbán Viktor reggel az állami rádióban.
Közérdekű Operatív törzs: lebukott egy durva rémhír terjesztője
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 13. 14:20
Egy teljes falu halálával riogatott egy férfi.
Közérdekű Nagyot ugrott az új fertőzöttek száma, miközben döcögnek az oltások
Privátbankár.hu | 2021. május 13. 09:23
Az elmúlt huszonnégy órában 1416 új esetet jegyeztek fel, szemben a két nappal korábbi 493-mal. A növekedés már tegnap megkezdődött, akkor 905 fertőzöttet regisztráltak. Pozitívum ugyanakkor, hogy az elhunytak száma ha lassan is, de csökkenőben van: 82-en veszítették az életüket, ennél kevesebben csak február végén váltak a Covid áldozataivá.
Közérdekű Folytatja az Orbán-kormány a lélegeztetőgépek elajándékozását
Csabai Károly | 2021. május 13. 07:00
Erről rendelkezik egy friss kormányrendelet.
Közérdekű Németország nem ismeri el Szputynik és Sinopharm vakcinákat
MTI | 2021. május 12. 15:01
Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltást, ha nem európai uniós (EU-) engedéllyel rendelkező vakcináról van szó - mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.
Közérdekű Kevés a védettségi kártya Horvátországba 
Privátbankár.hu | 2021. május 12. 13:53
A papíralapú oltási igazolvány is szükséges az országba történő belépéshez.
Közérdekű Tegnap se gyorsult vissza igazán az oltási program
Privátbankár.hu | 2021. május 12. 09:33
Elhunyt 96 koronavírusos beteg, 905 új fertőzöttet azonosítottak.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.