TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Mondta el Gulyás Gergely a Kormányinfón.

A kormány e heti ülésén hosszan tárgyaltak a vírushelyzetről - kezdte a mai Kormányinfót Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Közölte: az adatokból az látszik, hogy amint más országokban, úgy Magyarországon is romlik a helyzet. Ugyanakkor nálunk az egymillió főre jutó halálesetek száma alatta van az európai uniós átlagnak - tette rögtön hozzá.

A miniszter szerint az egészségügy felkészült a járvány elleni védekezésre, rendelkezésre állnak a szükséges eszközök. A kórházi ágyak 47 százaléka üres, műtéteket egyelőre nem kell elhalasztani. Kiemelte, hogy jelentős fejlesztéseket hajtanak végre az egészségügyben, melynek eredményeként 2018-hoz képest 72 százalékkal emelkednek a bérek 2021-re.

Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. Illusztráció (Fotó: MTI/Illyés Tibor) Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. Illusztráció (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Elhangzott továbbá, hogy dolgoznak az orvosi státuszról, a hálapénz kivezetésről szóló törvény részletszabályain, melybe bevonták az orvosi érdekképviseleteket is. Gulyás Gergely szerint legkésőbb két hét múlva lehet kormánydöntés ez ügyben.

Szó esett a vakcinafejlesztésekről is a Kormányinfón. Az EU legutóbb az Astra Zeneca gyógyszergyártóval kötött megállapodást vakcina rendelésre. A csomagnak Magyarország is része, 6,5 millió oltóanyaghoz juthatunk ezen az úton, 13 milliárd forintos magyar hozzájárulással.
Közben az orosz és kínai fejlesztések előrébb járnak, ezért a kormánytól arra kapott felhatalmazást az operatív törzs, hogy kísérje figyelemmel ezeket a fejlesztéseket, és ha a tesztek igazolják az eredményességüket, onnan is szerezzenek be vakcinát.

Az influenzaoltásokról azt mondta a miniszter, hogy 1,3 millió adag oltóanyag áll rendelkezésre. Ha a tavalyihoz képest kétszer annyian igényelnének oltást, ez arra is elég lenne.

Más témában pedig arról beszélt Gulyás, hogy jövő év közepéig kiterjesztik a Szép kártya feltöltésének az idei évre vonatkozó, a járvány miatt kiszélesített feltöltési lehetőségét, hogy tovább segítsék a turizmust. Egyben ismét arra kérik a síelőket, hogy ne menjenek külföldre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Orbán Viktor bejelentette a szigorításokat: kijárási korlátozás és rendkívüli jogrend jön
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 19:16
Orbán Viktor a keddi kormányülést követően Facebook-videóban jelentette be a rendkívüli járványvédelmi intézkedéseket.
Közérdekű Járványügyi korlátozások: kora este jön Orbán Viktor bejelentése
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 12:38
Erre az operatív törzs sajtótájékoztatóján hívták fel a figyelmet.
Közérdekű 84 korona-halott 24 órán belül
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 09:18
Ismét megdőlt a napi áldozatok számának rekordja. És a napi új azonosított esetszám rekordja is.
Közérdekű Minden tavaszi korlátozás újbóli bevezetését mérlegeli a kormány
MTI | 2020. november 3. 07:54
Jelentette ki Novák Katalin.
Közérdekű Müller Cecília továbbra is az egyéni felelősséget hangsúlyozza a védekezésben
Privátbankár.hu | 2020. november 2. 13:32
A járvány most már exponenciálisan terjed, ezért nagyon fontos, hogy mindenki tartsa be azt a néhány szabályt, amit a kormányzat meghozott. Müller Cecília a tájékoztatón többször is az egyéni felelősséget hangsúlyozta, és nem említette, hogy a magas esetszám miatt a kormányzat esetleg újabb szigorításokat vezetne be.  
Közérdekű Egy idő után terhes, ha sok részvét zúdul az emberre - videóinterjú Révész Renáta Liliána gyásztanácsadóval
Szarvas György | 2020. november 1. 19:42
A koronavírus járvány miatt gyakorlatilag mindennapi tapasztalatunkká vált a halál. Révész Renáta Liliána a vele folytatott beszélgetésben arról beszél, ez a tény mennyiben változtatta meg alapvetően elutasító álláspontunkat az elmúlással szemben, és, hogy miféle megküzdési stratégiáink lehetnek a helyzet okozta szorongás kezelésére. 
Közérdekű A jövőben Müller Cecília is beleszólhat abba, hogy ki vezesse az állami kórházakat
MTI | 2020. november 1. 11:43
Javaslattevő bizottságot kért fel a kormány a kórházvezetők kiválasztására, annak lett tagja az országos tisztifőorvos.
Közérdekű Koronavírus-áldozatok: ismét megdőlt a napi csúcs
Privátbankár.hu | 2020. november 1. 09:16
69-en haltak bele a betegségbe mára virradóra.
Közérdekű Nem várhatók itthon további szigorítások a járvány miatt
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 31. 14:11
Amíg az egyéni védekezéssel gátat lehet vetni a vírus terjedésének, addig a kormány erre támaszkodik, s ennek egyik jelentős állomása, hogy jövő hétfőtől kibővül a védőmaszk használatával kapcsolatos szabályozás - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szombaton a közmédiának.
Közérdekű Újabb kiábrándító adat a járványról
Privátbankár.hu | 2020. október 31. 10:45
Továbbra is nagyon sok az új koronavírusos regisztrált eset és az elhunytak száma is kimagasló. A napi új esetek, a korházban ápoltak és a lélegeztető gépen lévő száma is szomorú új rekordot jelent.
Friss
hírlevél