<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mondta el Gulyás Gergely a Kormányinfón.

A kormány e heti ülésén hosszan tárgyaltak a vírushelyzetről - kezdte a mai Kormányinfót Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Közölte: az adatokból az látszik, hogy amint más országokban, úgy Magyarországon is romlik a helyzet. Ugyanakkor nálunk az egymillió főre jutó halálesetek száma alatta van az európai uniós átlagnak - tette rögtön hozzá.

A miniszter szerint az egészségügy felkészült a járvány elleni védekezésre, rendelkezésre állnak a szükséges eszközök. A kórházi ágyak 47 százaléka üres, műtéteket egyelőre nem kell elhalasztani. Kiemelte, hogy jelentős fejlesztéseket hajtanak végre az egészségügyben, melynek eredményeként 2018-hoz képest 72 százalékkal emelkednek a bérek 2021-re.

Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. Illusztráció (Fotó: MTI/Illyés Tibor)Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón. Illusztráció (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Elhangzott továbbá, hogy dolgoznak az orvosi státuszról, a hálapénz kivezetésről szóló törvény részletszabályain, melybe bevonták az orvosi érdekképviseleteket is. Gulyás Gergely szerint legkésőbb két hét múlva lehet kormánydöntés ez ügyben.

Szó esett a vakcinafejlesztésekről is a Kormányinfón. Az EU legutóbb az Astra Zeneca gyógyszergyártóval kötött megállapodást vakcina rendelésre. A csomagnak Magyarország is része, 6,5 millió oltóanyaghoz juthatunk ezen az úton, 13 milliárd forintos magyar hozzájárulással.
Közben az orosz és kínai fejlesztések előrébb járnak, ezért a kormánytól arra kapott felhatalmazást az operatív törzs, hogy kísérje figyelemmel ezeket a fejlesztéseket, és ha a tesztek igazolják az eredményességüket, onnan is szerezzenek be vakcinát.

Az influenzaoltásokról azt mondta a miniszter, hogy 1,3 millió adag oltóanyag áll rendelkezésre. Ha a tavalyihoz képest kétszer annyian igényelnének oltást, ez arra is elég lenne.

Más témában pedig arról beszélt Gulyás, hogy jövő év közepéig kiterjesztik a Szép kártya feltöltésének az idei évre vonatkozó, a járvány miatt kiszélesített feltöltési lehetőségét, hogy tovább segítsék a turizmust. Egyben ismét arra kérik a síelőket, hogy ne menjenek külföldre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Klasszis Klub online találkozó regisztráció - 2021. október 28.
Privátbankár.hu | 2021. október 18. 15:31
Klasszis Klub online találkozó - regisztráljon és kérdezzen Giró-Szász Andrástól!
Közérdekű Milyen oltást kapott harmadiknak Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2021. október 17. 10:19
Két Sinopharm-vakcina után beadatta magának a kormányfő a harmadikat is, de hogy milyet, az nem derült ki a Facebook-posztjából.
Közérdekű Viszonylag jó hír érkezett a negyedik hullámról
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 17. 09:59
Mindenképpen ilyennek tekinthető, hogy világszerte a félmilliós napi átlaggal szemben 341 608-an fertőződtek meg az elmúlt huszonnégy órában, s 5596-an veszítették az életüket.
Közérdekű Öt hónapja volt utoljára ilyen súlyos a hazai járványhelyzet
Privátbankár.hu | 2021. október 15. 09:21
Látványosan és egyre biztosabban romlik a hazai járványhelyzet, hiszen harmadik napja öthavi csúcson mozog a napi fertőzöttek száma. Az egészségügy szintén annyira leterhelt, mint öt hónapja volt. 
Közérdekű Koronavírus: május közepe óta nem volt ennyi új fertőzött az országban
Privátbankár.hu | 2021. október 14. 09:25
Egy nap alatt 1141 új fertőzöttet igazoltak. Ez öthavi csúcsot jelent.
Közérdekű 50 koronavírusos beteget veszünk át Romániából
Privátbankár.hu | 2021. október 13. 14:09
A rendkívül komoly járványügyi helyzet miatt Magyarország segítséget nyújt. 50 romániai beteget fognak magyar intézményben ellátni.
Közérdekű Koronavírus: nem hozott jó híreket a szennyvízvizsgálat
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 12. 10:47
Emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. 
Közérdekű Megugrottak a koronavírusos halálesetek
Privátbankár.hu | 2021. október 12. 09:11
17 főt vitt el a Covid az elmúlt huszonnégy órában, hasonló magas adatra utoljára június 8-án volt példa.
Közérdekű Új vendéglátós rendelet: máris visszakozik a kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 12. 08:34
Az ITM közölte, hogy jön a módosítás. Pedig szerintük a rendeletet előzetes egyeztetések után dolgozták ki.
Közérdekű Hamarosan már gyorsteszttel is mehetünk Angliába
MTI | 2021. október 12. 06:49
Október végétől. Egyúttal a brit kormány jelentősen, 54-ről 7-re szűkítette a vörös utazási listáját.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos