3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Egyre fontosabb az egészséges élet, és sokat is tesznek ezért a magyar fiatalok, de szeretnének még ennél is több időt szánni rá.

A magyar fiatalok számára a jelenlegi változó világban az egyik legfontosabb, hogy egészségesebbek legyenek. Ez derült ki a K&H ifjúsági indexéből, amely szerint a fiatalok tesznek is egészségük megőrzéséért mind a táplálkozás, mind a sport területén, és amelynek eredményéről lapunkat sajtóközleményben tájékoztatta a pénzintézet.

Most, amikor a világ napról napra változik, különösen sokat számít a fiataloknak a biztonságot jelentő háttér: a családi kapcsolatok, az anyagiak és a jólét, valamint az egészséges élet. Ez derült ki a K&H 2023. első negyedévében végzett ifjúsági indexéből is, amelyben a 19-29 éves korosztály ezt a három területet jelölte meg számára legfontosabbnak.

A táplálkozás és a mozgás is fontos

A felmérésben részt vevő fiatalok jónak ítélik egészségügyi állapotukat, mindössze 18 százalék nem elégedett ezzel. A jövőben pedig még egészségesebb ifjúság várható, hiszen a megkérdezettek fele nem elégszik meg a jelenlegi szinttel, hanem még többet szeretne egészségével törődni.

Az aktívak aktívabbak, több időt szánnak a magyar fiatalok a kikapcsolódásra, mint valaha. Fotó: Pixabay
Az aktívak aktívabbak, több időt szánnak a magyar fiatalok a kikapcsolódásra, mint valaha. Fotó: Pixabay

Az egészséges életmód két fő pillére a kiegyensúlyozott étkezés és a mozgás. Háromból két fiatal próbál, míg minden hetedik tudatosan odafigyel a megfelelő étrendre, tehát mindössze 16 százalékukat nem érdekli, hogy mennyire eszik egészségesen. A sportolás is szerves része életüknek, minden negyedik fiatal rendszeresen mozog, közel felük (42 százalék) pedig alkalmanként iktatja be az edzést napirendjébe.

A nemek közül a férfiak szánnak több időt a mozgásra, 85 százalékuk legalább alkalomszerűen sportol, korosztály szempontjából pedig a fiatalabbak (19-25 éves) edzik többet a testüket. Aki aktívan dolgozik és tanul, azok aktívabbak a sport terén is, míg a szülői szabadságon lévők és a munkanélküliek kevesebb időt töltenek sportolással. 

Kikapcsolódásra több idő kell

Pihenésre 41 százalék, míg szabadidős tevékenységekre 43 százalék tud annyi időt szánni, amennyit szeretne. A férfiak közül minden második megkérdezett elégedett a kikapcsolódással töltött idő mennyiségével, míg a nők körében 35 százalék ez az arány. „A K&H ifjúsági index felmérése során még soha nem voltak ennyien elégedettek a szabadidőre fordított idővel, de a fiatalok fele még így is szeretne többet kikapcsolódni. A jó idő beköszöntével még több aktív feltöltődési lehetőség közül választhatnak - a tömegsport rendezvények például ilyenek lehetnek” - mondja Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

„A K&H mozdulj! esti futása remek alkalmat ad arra, hogy a mozgás szerelmesei összekössék a sportolást egy nagyszerű közösségi megmozdulással. Várunk mindenkit július 8-án a Hősök terén!”

- zárul egy felhívással a közlemény.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Riasztó előrejelzés egy tudóstól: durva korrekció vár a világra?
Buksza blog | 2023. augusztus 26. 09:31
A világ népességének növekedését nézve egy neves amerikai ökológus tudós arra a következtetésre jutott, hogy elkerülhetetlen az emberi társadalom működésének durva korrekciója.
Közérdekű Tovább pusztít az erdőtűz Tenerifén
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 20. 13:41
 De közben sikerült stabilizálni a déli oldalt.
Közérdekű Visszatért a koronavírus, nőtt a fertőzések száma, a maszkviselés is kérdésessé válhat Amerikában
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 7. 16:51
Az biztos, hogy az Egyesült Államokban kialakult a koronavírus-fertőzések újabb hulláma. Elsősorban a veszélyeztetetteknek érdemes elővigyázatosnak lenniük. Közben pedig útban van egy új oltás. 
Közérdekű Meghökkentő módszerrel, fakivágással támadják a klímaváltozást
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 09:36
A klímaváltozás elleni küzdelem alapvető módszerének azt tartják, hogy fákat kell ültetni, amelyek kivonják a levegőből a szén-dioxidot. Egy fakitermeléssel foglalkozó cég megfordítja ezt a módszert.
Közérdekű Kimondhatatlanul magas bruttó átlagbért jelentett a KSH
Privátbankár.hu | 2023. július 25. 08:30
Persze a növekedés elmaradt az inflációtól.
Közérdekű Pofonnal felérő üzenet jött Varsóból Orbán Viktornak
Privátbankár.hu | 2023. július 21. 15:55
A lengyel elnök aláírta a 14. havi nyugdíjról szóló törvényt.
Közérdekű Az M7-esen csapott le a NAV
Privátbankár.hu | 2023. július 14. 09:11
Méretes parfümszállítmányt állítottak meg a péngügyőrök. 
Közérdekű Ez az ukránok taktikája, Biden válaszolt az atomkérdésre
Privátbankár.hu | 2023. július 14. 08:55
Az ukrán tüzérség a HIMARS pontosságát kihasználva egyenként próbálja megsemmisíteni az orosz rakétavetőket és önjáró ágyúkat.
Közérdekű Mikor lesznek a hosszú hétvégék jövőre?
Privátbankár.hu | 2023. július 14. 07:00
Megjelent a jövő évi munkanap-áthelyezésekről szóló naptár. Lesz hatnapos "hétvége". 
Közérdekű Új magyar minisztérium jön létre
Privátbankár.hu | 2023. július 14. 06:32
Uniós ügyekkel foglalkozó minisztériummal bővül a magyar államigazgatás. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG