<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

De március 22-től fokozatosan újranyitják az országot - ígérte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Tekintettel a járványhelyzet romlására, a kormány két napon át tartó ülésén szigorításokról döntött - jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

  • Oktatás: Április 7-ig - vagyis a tavaszi szünet végéig - bezárnak az óvodák, iskolák. A digitális oktatással kapcsolatos tudnivalókat az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága teszi majd közzé. A középiskolákban, egyetemeken - ahol már most is érvényben van az intézménylátogatási tilalom -a  jelenleg hatályos intézkedések maradnak hatályban.
  • Kereskedelem: Az üzletek zárva maradnak március 8 és 22 között. Ez alól kivételt az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak jelentenek (a miniszter nem említette a postákat). Az ezzel kapcsolatos rendeletek a következő napokban jelennek meg - közölte Gulyás Gergely, aki a fentieket azzal egészítette ki, hogy a magánegészségügyön kívül minden szolgáltatás szüneltelni fog. A magánegészségügy esetében a holnap reggeli ülésén hoz döntést részletkérdésekben az operatív törzs.
  • Szabadidős tevékenységek: a parkokat, arborétumokat lehet látogatni, és szabadtéri testedzésre is van mód, a másfél méteres kötelező szociális távolság betartásával. A konditermek bezárnak, az igazolt sportolók mérkőzéseit zárt kapu mellett lehet csak megrendezni (ami eddig is így volt). A maszkhasználat szabadtéren minden esetben kötelező.
  • Munka: a kormány arra kéri a munkaadókat, hogy ahol lehet, biztosítsák az otthoni munkavégzés feltételeit, különösen a családos dolgozók esetében. Az eddig a vendéglátóiparnak, szállodaiparnak biztosított bértámogatást, adókedvezményeket kiterjesztik az összes olyan szektorra, amelyet érintenek a ma bejelentett szigorító intézkedések.

Mindezeken túl a határforgalomra vonatkozóan is szigorúbb előírásokról döntött a kormány - közölte a miniszter.

Az intézkedésekre azért van szükség, mert az esetszámok az elmúlt napokban drasztkusan emelkedtek, legyen szó az új fertőzöttekről, elhunytakról, kórházban kezeltekről, lélegeztetőgépen ápoltakról. Megállapítása szerint a harmadik hullám erőteljesebb, mint a második volt. Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány a járványügyi szakemberekkel, matematikusokkal, orvosokkal konzultálva hozta meg a döntéseket, melyeket újabbak követhetnek a most is zajló kormányülésen. Teljes képet holnap reggel kaphat az ország a miniszterelnök szokásos rádióinterjújából.

Gulyás Gergely közölte, a szigorításra a romló adatok mellett azért is szükség van, hogy hamarabb lehessen újraindítani az életet az országban. Szándékaik szerint március 22-től ütemezett módon indul az újranyitás. Addig is folytatódik az oltási terv végrehajtása, melynek eredményeképpen rövidesen az első helyre kerülünk Európában az átoltottságot tekintve - mondta a miniszter.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Boldogkői Zsolt: a kevésbé fejlett oltások jobban védhetnek az új variánstól
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 15:39
Karikó Katalin, Boldogkői Zsolt és Rusvai Miklós is megszólalt az új, Dél-Afrikában azonosított koronavírus-mutációval kapcsolatban. Karikó arról beszélt, hogy a Pfizer gyorsan kifejlesztheti az Omicron ellen is hatásos vakcinát, Boldogkői szerint viszont egyelőre a vektorvakcinák, de még a kínai oltás is jobban védhet ellene, mint az mRNS-vakcinák.
Közérdekű Közel 12 ezer újabb fertőzött, 162 újabb áldozat
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 09:20
Az oltási akcióhéten eddig 63 ezer korábban oltatlan ember döntött úgy, hogy felveszi az első oltását.
Közérdekű Orbán Viktor: a harmadik oltás a megoldás
Tiszai Balázs | 2021. november 26. 08:39
Ha elegen veszik fel a harmadikat, akkor nem lesz szükség az ország lezárására, magyarázta a miniszterelnök.
Közérdekű December 5-éig meghosszabbította a kormány az oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 07:49
A kormányfő szerint idén lehet a tavalyinál jobb karácsonyunk.
Közérdekű Friss kutatás: a Sinopharm adja a legkisebb védettséget
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 15:45
Egyértelmű a védőoltások magas hatékonysága. A kínai a leggyengébb, de ez is hatásos, a Janssen-hez nem volt elég idő a vizsgálatra.  
Közérdekű Vizsgálat indul a Városháza-ügy miatt Budapesten
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 16:47
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén - ellenzéki javaslatra - a képviselők vizsgálóbizottság felállításáról döntöttek a Városháza-ügy miatt.
Közérdekű Koronavírus: soha nem volt még ennyi új fertőzött
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 09:44
Korábban még nem regisztráltak itthon soha annyi új koronavírus-fertőzöttet, mint kedden. Az áldozatok száma egyelőre nem hozott újabb negatív rekordot.
Közérdekű Megnyugodhat, akinek a műszaki vizsgája a vészhelyzet alatt járt le
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 06:52
A veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló törvény módosítását kezdeményezte a kormány. A jogszabály a korábban lejárt okmányok kapcsán is tartalmaz módosítást.
Közérdekű Óriási a baj Szlovákiában, országos kijárási tilalomról beszél az elnök
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 06:20
Zuzana Caputová szlovák államfő országos kijárási tilalom haladéktalan bevezetését sürgette kedden, miután a kórházak az egészségügyi ellátórendszer összeomlására figyelmeztettek a koronavírussal fertőzöttek magas száma miatt.
Közérdekű Sok az új oltás, de a járvány nem lassít
Privátbankár.hu | 2021. november 23. 09:22
171 halott, 6518 új fertőzött tegnap óta, de az oltási akcióhét is erősen indult: 105 ezren kértek harmadik, megerősítő oltást, több mint 18 ezren pedig végre elszánták magukat az első oltásra is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló