3p
Olcsóbb lesz a tankolás, nagyot ment a Mol, Orbán Viktor pedig ezért megy Oroszországba. Napi hírösszefoglaló.

Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj és 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. A csökkentéssel a gázolaj literenkénti átlagára 353-354 forintra, a 95-ös benziné 371-372 forintra mérséklődik.

---

Alaposan megverte az elemzői várakozásokat a Mol: minden idők legjobb negyedéves eredményét hozta az olajtársaság, ami ilyen olajárak mellett óriási eredmény. A feldolgozás-kereskedelem üzletág volt a fő húzóerő, javították a kilátásokat is. A társaság az előző év azonos időszakához képest 89 százalékkal magasabb, 179,5 milliárd forint tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el

---

Megint szépen nőtt az üzletek forgalma - a magyarok most tényleg megveszik, amit korábban nem tudtak. 2015 júniusában a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,2, naptárhatástól megtisztítva 6,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Nagyot nőtt a benzinkutak forgalma is.

---

Orbán Viktor nem csak a vizes vb zászlóját átvenni megy Oroszországba, hanem munkamegbeszélést folytat Dmitrij Medvegyev orosz kormányfővel Kazanyban augusztus 9-én.

---

Az MNB mintegy 84 millió forint bírsággal sújtotta a felszámolás alatt álló HUN MINING Érc- és Ásványfeldolgozó Befektetési Nyrt.-t. A jegybank tájékoztatási kötelezettségeinek megsértéséért, felügyeleti határozatok végrehajtásának elmulasztásáért, illetve a piacbefolyásolást tiltó rendelkezések megsértése miatt büntette a vállalatot.

---

Kecskeméten épít gyárat az indiai Samvardhana Motherson Group autóipari beszállító. Az 1975-ben indult indiai családi vállalkozás mára a világ 40. autóipari beszállítójává fejlődött. A világ 25 országában 140 gyáregységgel van jelen, 2009 óta Magyarországon is. Visszapillantó tükröket gyártanak Mosonszolnokon, valamint egy logisztikai központ is van Hegyeshalomban.

---

Augusztusban kétszer csenget a postás - ezzel a címmel hirdetett csütörtökre sajtótájékotatót az Emmi család- és ifjúságért felelős államtitkársága. Novák Katalin azt jelenti majd be: a szeptemberi családi pótlékot előrehozva, már augusztusban kifizetik. Ezzel megerősítik a napokban az interneten már keringő információt, miszerint a kormány így akar könnyíteni az iskolakezdéssel járó terheken.

---

Korszerűtlen családi házak felújítására lehet pályázni jövő tavasztól. A 150 milliárd forintos támogatásból 2020-ig akár 3 millió ilyen ház is megújulhat. A felújítási költség 40 százaléka lesz vissza nem térítendő, uniós támogatás, míg az önrész várhatóan 45 százalék lesz.

---

Eladták a Fornettit. A fagyasztott pékárut gyártó és forgalmazó vállalatot a svájci Aryzta AG vette meg. Szabó József, a Fornetti Kft. korábbi ügyvezetője azt mondta, a cég elérte növekedésének a határát, ezért döntött a tulajdonos az eladás mellett. Az Aryzta AG a világ egyik legnagyobb fagyasztott pékipari termékeket forgalmazó vállalata.

---

A görög miniszterelnök szerint közel a megállapodás a hitelezőkkel, az Európai Bizottság szóvivője szerint pedig kielégítően haladnak a tárgyalások. A befektetők bizalmát az jelzi, hogy szerdán a görög államadósság-kezelő központ, a PDMA a tervezettnél valamivel nagyobb értékben, 813 millió euró értékben adott el 6 hónapos kincstárjegyeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Akik tejben-vajban fürösztik az olimpiai bajnokaikat
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 14:46
A párizsi olimpián szerzett magyar arany 55 millió forint állami jutalommal jár. Utánanéztünk, melyik ország biztosít élethosszig tartó jólétet bajnokainak és hol nincs kultúrája a legeredményesebbek anyagi elismerésének. 
Makro / Külgazdaság Bejött Kim Dzsongunnek a barátkozás Putyinnal?
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 11:59
Hosszú ideje először látszik növekedni az észak-koreai GDP.
Makro / Külgazdaság Mit reagál a benzinár a Kormányinfóra?
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 10:58
Miután a Kormányinfón arról volt szó, hogy veszélyben Magyarország ellátásbizontsága, kijöttek a szombattól érvényes üzemanyagárak.
Makro / Külgazdaság A briteken nevethetünk, a románokat irigyelhetjük
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 09:47
Ha az autóipar júniusi teljesítményét nézzük.
Makro / Külgazdaság Vajon képes lesz-e Magyar Péter maga köré egy jó csapatot szervezni? Horn Gábor szerint ez az igazi kérdés - videó
Csabai Károly | 2024. július 26. 09:33
A Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökével a Klasszis Klubban átbeszéltük az új Európai Parlament múlt heti megalakulásának a Fidesz-re és az azt tömörítő Patrióták Európáért frakcióra nézve szokatlanul diszkriminatív személyi, szervezeti döntéseit. De esett szó természetesen arról, vajon Magyar Péter és az immár általa elnökölt Tisza Párt győzhet-e a 2026-os országgyűlési választásokon. S mi lehet a következménye az önkormányzati voksolás után Budapesten kialakult patthelyzetnek, csődbe mehet-e Budapest? A Klasszis Klub 4. évfolyamának 55. adását most visszahallgathatja.
Makro / Külgazdaság Ez már az ukrán csőd kezdete? A Fitch szerint az lehet
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 09:11
Leminőstette a Fitch Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság A budapestiek már házasodni sem akarnak
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 08:49
Ez is kiderül a KSH legfrissebb népességmozgalmi adataiból. Vidéken még házasodnak az emberek, gyereket viszont mindenhol keveset vállalnak.
Makro / Külgazdaság Megint lett újabb 23 ezer magyar munkanélküli
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 08:31
Pedig a foglalkoztatottak száma is közel ennyivel nőtt.
Makro / Külgazdaság Átlép Orbán Viktor feje felett Donald Tusk, már a lengyel uniós elnökségre készül
Mester Nándor | 2024. július 25. 19:01
Sok más mellett rendezni és dinamizálni akarja a kétoldalú viszonyt Lengyelország Ukrajnával. A lengyel agrárgazdák egyezkednének, de védik a piacaikat, első körben a közlekedés és a szállítás lehet kitörési pont. 
Makro / Külgazdaság Óriási meglepetés jött a tengerentúlról
Privátbankár.hu | 2024. július 25. 15:52
A második negyedévben az első negyedévit és az elemzői várakozásokat is meghaladó mértékben nőtt az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP) a washingtoni kereskedelmi minisztérium gazdasági kutatóintézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) csütörtöki jelentése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG