<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A bűnözés Németországban a menekültek körében csökkent – mondja ki az ottani bűnügyi hatóság jelentése. Vannak ugyanakkor olyan országok, mint Marokkó, Szerbia, Koszovó vagy Georgia, amelyek polgárai átlag feletti, más országoknál, mint Szíria vagy Irak, átlag alatti a bűnözők aránya.
buurserstraat386 / 123RF Stock Photo

Lényegében először vannak vitathatatlan, a német bűnüldöző szervek által összeállított statisztikák a menekültek bűnözéséről – írja a német sajtó, például a Die Zeit. A jelentésből már korábban is kiszivárogtak részletek – itt írtunk erről –, de nem voltak teljesek az adatok, most elkészült a végleges. A bevándorlók nem bűnöznek többet, mint a németek – írja a szélsőjobboldal által terjesztett állításokkal szöges ellentétben a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA).

Sőt, az első negyedévben még csökkent is az általuk elkövetett bűncselekmények száma, 18 százalékkal. Ez 69 ezer esetet jelentett, aminek harmada lopás, másik harmada egyéb vagyon elleni bűncselekmény, mint család, okirat-hamisítás vagy hűtlen kezelés, sikkasztás. De ide tartozik a szociális juttatások jogosulatlan igénybe vétele is.

Az esetek negyede erőszakos cselekmény, mint testi sértés vagy a személyi szabadság korlátozása. A szexuális bűncselekmények és az élet elleni cselekmények aránya viszont elenyésző. Az erőszakos cselekmények jelentős részét a menekültszállásokon, befogadóállomásokon követték el más menekültek ellen.

Összehasonlításképpen, 2015 egészében az egész országban, minden elkövetőt beleszámolva 6,3 millió volt a bűncselekmények száma.

Az N24.de azt emelte ki, hogy nagyon egyenletlen a bűncselekmények megoszlása származási ország szerint. A háború elől menekülő szíriaiak, irakiak, afgánok, valamint az irániak, pakisztániak, eritreaiak, szomáliaiak és nigériaiak alulreprezentáltak, vagyis kevés bűncselekményt követtek el. Átlag feletti a szerbek, az albánok, koszovóiak, macedóniaiak, boszniaiak, valamint Tunézia, Algéria, Marokkó és Georgia (Grúzia) polgárainak aránya a bűnelkövetők között.

A híroldal hosszasan ecseteli egyes országok belső viszonyait, amelyek a bűnelkövetők magas számát magyarázzák. Sok szerb vélhetően eleve csak azért kér menedékjogot Németországban, tudván, hogy úgyis el fogják utasítani, hogy addig is bűnözésből szerezhessen pénzt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Moszkva nem hisz a könnyeknek – hisztéria lenne csupán a mozgósításra adott reakció?
Elek Lenke | 2022. szeptember 25. 05:44
Dmitrij Peszkovnak, az orosz elnök sajtótitkárának szavait idézi a Kommerszant című népszerű orosz online napilap, miszerint "józannak és megfontoltnak kell lenni" a mozgósítás kérdéseivel kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Charles Michel: Európának nyitnia kell a menekülő oroszok előtt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 17:16
Az Oroszország és Grúzia közötti határon mintegy 10 kilométeres sor áll, ahol az embereknek több mint 20 órán át kell várakozniuk az átkelésre.
Makro / Külgazdaság ENSZ-főtitkár: Teherán tartózkodjon a szükségtelen erő alkalmazásától! Legalább 50 ember vesztette életét
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 15:26
António Guterres ENSZ-főtitkár felszólította az iráni biztonsági erőket, hogy tartózkodjanak "a szükségtelen és aránytalan erő" alkalmazásától a kormányellenes tüntetéseken. A tüntetések kezdete óta legalább 50 ember vesztette életét.
Makro / Külgazdaság Katar jelentősen növeli LNG-termelését
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 13:50
Katar 126 millió tonnára kívánja növelni cseppfolyósítottföldgáz-termelését az északi mező déli szakaszának (NFS) fejlesztésével, amit részben a TotalEnergiest francia céggel valósít meg.
Makro / Külgazdaság Vírus: terjed az ebola
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 13:15
Ugandában 11-re emelkedett az ebolajarványban elhunytak száma, és további 11 ebolagyanús esetet kezelnek kórházban.
Makro / Külgazdaság Tovább nőhet a lengyelországi infláció szeptemberben
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 12:37
Tovább emelkedhet az infláció Lengyelországban szeptemberben, miután augusztusban 25 éve a legmagasabb volt - mondta szombaton a lengyel pénzügyminiszter, aki szerint azonban az infláció még az idén eléri a csúcsot.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter a CNN-nek: nem igaz, hogy Magyarország inkább Oroszország oldalán állna, nem vétóztunk egyetlen szankciós csomagot sem
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:51
A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az amerikai hírcsatornának, a CNN-nek adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Szöul: Észak-Korea ballisztikus rakétával fenyegeti
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:12
A dél-koreai hadsereg olyan jeleket észlelt, amelyek arra utalnak, hogy Észak-Korea tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta (SLBM) kilövésére készülhet.
Makro / Külgazdaság Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 09:44
Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást a "Baa2" szintű, befektetési ajánlású osztályzatra, sem a besorolás stabil kilátására.
Makro / Külgazdaság Újabb törvényjavaslatok az EU-s pénzekért: új hatóságot javasol a kormány a korrupció ellen
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 09:17
Péntek este benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a törvénymódosítások második csomagját is, a hétfőn beterjesztett első csomagját követően, amivel az Európai Bizottság követelményeinek próbál eleget tenni, hogy megkaphassa az uniós költségvetésből járó eurómilliárdokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG