2p

Stabil kilátással a legmagasabb, „A+” osztályzatot erősítette meg 2023. július 27-én a Vienna Insurance Group a Standard & Poor’s (S&P) nemzetközi hitelminősítő intézettől. Ezzel a VIG továbbra is az egyik legjobb minősítéssel rendelkező vállalat a Bécsi Értéktőzsde ATX indexében.

A VIG Alapkezelő többségi tulajdonosa, a bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (VIG) a holland Aegon Csoport kelet-európai üzletágának megvásárlása után, stabil eredmény növekedésnek és a robusztus tőkeellátottságnak köszönhetően továbbra is a legjobb befektetői minősítéssel rendelkezik – áll a vállalatcsoport lapunkhoz is eljuttatott közleményében. Mint írják, a Standard & Poor’s (S&P) hitelminősítő szerint az Európa 30 országában mintegy 50 érdekeltséggel rendelkező VIG pénzügyi csoport kapitalizációja az erőteljes üzleti növekedésnek, az Aegon társaságok magyarországi és törökországi konszolidációjának, valamint az európai kamatok emelkedésének köszönhetően 2022 végén bőven a legmagasabb, „AAA” szint felett maradt, aminek eredménye az „A+” minősítés.

Az S&P jónak látja a cégcsoport kilátásait. Fotó: Vienna Insurance Group
Az S&P jónak látja a cégcsoport kilátásait. Fotó: Vienna Insurance Group

A közlemény szerint az S&P továbbra is erős biztosítási és működési eredményekre számít, ami támogatja a további organikus díjnövekedést és a folyamatos rendszeres osztalékfizetést és segít ellensúlyozni a jelenlegi gyengébb gazdasági környezetet. A hitelminősítő szerint a VIG csoport tőkemegfelelése 2023-2025 között legalább az „AA” tartományban lesz a társaság kockázatalapú tőkemodelljében, ami nagyon erős megfelelést jelent a csoport kötelezettségei tekintetében. 

A stabil kilátások jól tükrözik a VIG vezető piaci pozícióit Ausztriában és Közép-Kelet-Európában – írja a VIG. Az S&P arra számít, hogy a bevételek továbbra is nagyon erős tőkemegfelelést támogatnak majd. Ez a 2023-ban várható gyengébb gazdasági feltételektől, a növekedéstől és a következő két-három év osztalékfizetésétől függetlenül érvényes – zárul a közlemény.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Bánya, vegyi üzem, cellulózgyár - dobra ver több nagyüzemet az ukrán kormány
Mester Nándor | 2024. március 5. 15:01
Folytatják idén a kisprivatizációt is, emellett továbbgörgetik a kkv-k hitelprogramját.
Makro / Külgazdaság A „hanyatló Nyugat”: Olaszországban nőtt a GDP
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 14:23
Az olasz gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben 0,2 százalékkal, míg a tavalyi év egészében 0,6 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság Nőket erőszakolt és csonkított meg a Hamász tavaly október 7-én
Wéber Balázs | 2024. március 5. 11:54
Brutális rémtetteket követtek el a palesztin terrorszervezet tagjai a tavaly október 7-én Dél-Izraelben végrehajtott támadásaik során beszámolók szerint.
Makro / Külgazdaság Előzés a gazdaglistán
Buksza blog | 2024. március 5. 11:22
A Tesla árfolyamcsökkenése miatt az amazonos Jeff Bezos vette át a listavezető szerepet a Bloomberg listáján. 
Makro / Külgazdaság Leállt az internet-összeköttetés az egyik fontos vezetéken
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 10:39
A vörös-tengeri válság már nem csupán a kereskedelmi hajózásban okoz komoly fennakadásokat, hanem a virtuális térben az interneten folyó adatcserében is. A felelősséget lehetetlen megállapítani.
Makro / Külgazdaság Aggasztja a befektetőket Kína titkolózása
Káncz Csaba | 2024. március 5. 09:31
Három évtized óta először fordul elő, hogy a kínai miniszterelnök nem tart sajtótájékoztatót az éves parlamenti ülés végeztével. A gazdasági visszaesés legegyértelműbb megnyilvánulása a deflációs erők egyre erősebb szorítása. Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság Kiborultak a lengyelek Magyarországra, elérte célját Szijjártó Péter külügyminiszter véleményes diplomáciai lépése
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 09:03
Nem maradt visszhang nélkül, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Alekszej Navalnij temetésének napján találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. 
Makro / Külgazdaság Magyarország rükvercelt egy nagyot
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 08:30
Megjöttek a részletes GDP-adatok: rosszul néz ki a tavalyi bizonyítvány. 
Makro / Külgazdaság Putyin új ötlettel rukkolhat elő
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 07:33
Vlagyimir Putyin, Oroszország államfője feltűnően nagy hangsúllyal fényezte azokat a katonatiszteket, akik érdemeket szereznek az Ukrajna ellen vívott háborúban.
Makro / Külgazdaság A szakadék aljára került a forint
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 06:50
Az euróval szemben 3, a dollárhoz képest 5 százalékkal gyengült idén a forint. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG