3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Elon Musk, a világ egyik leginnovatívabb embere, fél éve lelkesen szállt be Trump tanácsadó csapatába, azt gondolta, sok jó új elgondolása lehet az elnöknek. Mára azonban kifejezetten ciki lett mellette maradni, és ha Trump felrúgja a párizsi klímaegyezményt, a tiszta energia bajnoka végképp otthagyja a tanácsadó testületet.

Elon Musk nagyszámú rajongója és támogatója eddig sem nézte jó szemmel, hogy a vállalkozó szellemű üzletember, akinek gondolkodása a lehető legmodernebb, a sokszor múltba forduló és egyre kínosabb elnök tanácsadó testületében van. Ezt persze Musk is érzi, és most azt mondja Twitter bejegyzésében, mindent megtett, hogy meggyőzze az elnököt a környezetvédelem fontosságáról, és arról, hogy tartsa magát az Amerika által korábban vállalt kötelezettségekhez.

Nem ismer lehetetlent

Arra a kérdésre, hogy mit tesz, ha Trump a párizsi egyezményből való kilépés mellett dönt, a Bloomberg szerint az volt a válasz, hogy akkor egyértelműen el kell hagynia az elnöki tanácsadó testületet. Musk, aki a tiszta energia bajnokaként híresült el, azért csatlakozott az elnökhöz, hogy az iparral kapcsolatos kérdésekben adjon neki tanácsot, mint az ország egyik legnagyobb gyárépítője, nem is akármilyen területen (Tesla autógyár, akkumulátorgyár, napelemek gyártása).

Musk támogatóit ez zavarta, mert ők az elnököt már kezdeti viselkedése, és sok mindenhez való hozzáállása alapján méltatlannak ítélték arra, hogy Musk foglalkozzon vele. Ő viszont, aki nem ismer lehetetlent sem az iparban, sem az űrhajózásban, úgy gondolta, hogy az elnök meggyőzhető lehet észérvekkel, és ő miért pont ettől a kihívástól riadna meg? A rajongók követelték, hogy ejtse Trumpot, némelyik még Model 3 előfizetését is lemondta mérgében.

Mostanáig kitartott

Musk azonban kitartott még akkor is, amikor az Uber vezetője engedett a nyomásnak, és otthagyta a hasonló pozíciót. Musk viszont úgy gondolta, hogy a tanácsadó testület az a fórum, amely megmagyarázhatja a kétkedő elnöknek, milyen lényeges fenyegetés a klímaváltozás. Most azonban eljön az igazság órája: ha Trump a párizsi klímaegyezmény felmondása mellett dönt, értelmetlen minden érvelés. Az egyezményt hosszú ideig készítették elő, és az összes létező ország aláírta Szíria és Nicaragua kivételével, ami páratlan együttműködés az emberiség történetében.

Nemzeti konzultáció

A döntés előtt még más komoly vállalatvezetők is megpróbáltak hatni az elnökre. Tim Cook, az Apple első embere kedden hívta fel az elnököt, 25 másik cég pedig, köztük az Intel és a Microsoft, egész oldalas hirdetésekben álltak ki a klímaegyezményért a New York Times és a Wall Street Journal hasábjain. Amerika legnagyobb vállalatainak vezetői tévéreklámokban támogatták az egyezményt. Minden felelősen gondolkodó ember az egyezmény mellett van, az elnöknek erős felhatalmazása lenne eltekinteni a kilépéstől. Rövidesen megtudjuk, hogy dönt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság MBH: az év második felében várható erőteljes munkaerőpiaci javulás
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:55
A munkaerőpiac feszessége továbbra is oldódik, bár annak üteme lassul. Az inaktivitás csökken, és az év második felében a munkanélküliség is visszatérhet a 4 százalékos szint közelébe. A pénteki munkaerőpiaci adatokat értékelte Árokszállási Zoltán, az MBH Elemzési Centrum igazgatója.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elképesztőket mondott a magyar gazdaság stabilitásáról
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:30
A magyar gazdaság stabilitását a teljes foglalkoztatás, a magas beruházási ráta, az államadósság csökkentése és az erős bankrendszer adja – jelentette ki Varga Mihály az OTP Bank éves közgyűlésén.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen, de még drágábbak lehetnek a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:00
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.
Makro / Külgazdaság Vegyen részt Ön is a Klasszis Média energiakörképet bemutató konferenciáján!
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 10:29
Hogyan tároljuk a megújuló energiát? A jogi környezet mennyire felhasználóbarát? Haladunk-e a hálózatfejlesztéssel? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat.
Makro / Külgazdaság Erre az adatra sem lehet büszke az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:53
Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.
Makro / Külgazdaság Rossz hír: egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:31
4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.
Makro / Külgazdaság Joe Biden nem lesz boldog: rossz hír jött Amerikából!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 15:56
A gazdaság nem úgy halad, ahogy illene.
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Makro / Külgazdaság 2024 a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:05
Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein, ahol tavaly 18 százalékkal kevesebb adásvétel zárult, mint az azt megelőző évben.
Makro / Külgazdaság Budapest helyett már a Kreml mellett lakik az amerikaiak által kiebrudalt orosz kémbank
Vég Márton | 2024. április 25. 08:58
Végleg törölték a budapesti címét az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banknak, egy év kellett hozzá.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG