BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 23. 14:01

Átadták kedden az M6-os autópálya M0-ás csomópontját az Érdi-tetővel összekötő 8,3 kilométeres szakaszát, a négy csomópontot is tartalmazó sztrádaszakasz 47,4 milliárd forintba került.

Átadták kedden az M6-os autópálya M0-ás csomópontját az Érdi-tetővel összekötő 8,3 kilométeres szakaszát, a négy csomópontot is tartalmazó sztrádaszakasz 47,4 milliárd forintba került.

Az új autópálya-szakaszt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át. Beszédében egyebek mellett elmondta, hogy az elmúlt hat évben megkétszereződött a magyarországi autópálya-hálózat hossza, s a mostani átadás egyben jelképe Magyarország fejlődésének.

Mint mondta, Magyarországnak 100 négyzetméterre vetítve 7-szer több autópályája van, mint például Romániának. Ez a fejlettségi szint is hozzájárult, hogy a külföldi tőke szívesen jön hozzánk, például a Mercedes nálunk épít üzemet - tette hozzá.

A mostani beruházásról szólva a miniszterelnök kiemelte: ez az ország egyetlen városi autópálya-szakasza. Műszaki remekműnek nevezte a kialakított első hazai 3 szintes autópálya kereszteződést. A kormányfő megjegyezte, hogy az M6-os autópálya tovább épül, 2010-re Budapest és Pécs ezáltal közelebb kerülhet egymáshoz.

Nánási Csaba, a kivitelező Vegyépszer Zrt. vezetője elmondta, hogy a munkálatok során 3,2 millió köbméter földet mozgattak meg. A 2-szer 2 sávos autópálya mentén 30 alul- és felüljáró műtárgyat építettek ki és 63 ezer négyzetméter beton burkolatú pályaszerkezet javítja a környék közlekedésének feltételeit. Az építés nehézségeiről elmondta, hogy a nyomvonal mentén összesen 120 kilométer hosszúságú közművet kellett kiváltani.

Az ünnepségen elhangzott: az új autópálya-szakaszt  ingyenesen vehetik igénybe az autósok.


Ingyenes lesz a szakasz egyes autóknak

Ingyenes lesz az M6-os autópálya most átadott szakasza egyes autók számára - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő budapesti tájékoztatóján, ahol beszámolt arról is, hogy a kormány intézkedéseket hozott a Megyeri híd átadásával megnövekvő forgalommal összefüggésben.

A 3,5 tonna össztömeg alatti gépjárművek a frissen átadott autópályaszakaszt ingyenesen használhatják a jövőben - közölte a szóvivő azzal kapcsolatban, hogy átadták kedden az M6-os autópálya M0-ás csomópontját az Érdi-tetővel összekötő, 8,3 kilométeres szakaszát. Budai Bernadett hozzátette: a szaktárca rendelete a nap folyamán megjelent Magyar Közlönyben olvasható.

A szóvivő szerint az autópálya ingyenessége könnyebbséget jelent a sűrűn lakott településeknek, és jelentősen tehermentesíti a környék alacsonyabb rendű útjait. Elmondta: a módosítás elhanyagolható mértékű bevételkiesést jelent az útpénztárnak. A tapasztalat azt mutatja, hogy azok, akik eddig vásároltak autópályamatricát, azok a jövőben is vásárlók maradnak.

Budai Bernadett a Megyeri híd átadással összefüggésben utalt arra, hogy egyes településeknél forgalomnövekedés várható, a kormány célja azonban az, hogy az ott élők érdekei is érvényesüljenek.

Hozzátette: miután a közlekedési miniszter lefolytatta az egyeztetést az érintett településekkel, a kabinet múlt hét szerdán döntött azokról az intézkedésekről, amelyekkel mérsékelhető a forgalomnövekedés.

A kormányszóvivő az intézkedések között említette, hogy felgyorsítják az aquincumi híd 10-es és 11-es főút közötti levezető szakaszának az előkészítését, valamint a Zsámbéki-medence településeit elkerülő út előkészítő munkálatait.

Elmondta, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Budakalász és Pomáz önkormányzatával megállapodást köt arról, hogy a forgalomnövekedés mérséklése érdekében milyen közúti beavatkozásokra van szükség. Hozzátette: előkészítik a két települést érintő elkerülő út építését. Budai Bernadett azt mondta: Szentendre és Szigetmonostor között  a közúti híd helyett egy kisebb híd épül a gyalogosok és a kerékpárosok számára. Közölte: Szigetmonostor fejlesztési támogatást kap infrastruktúrafejlesztési célok megvalósítására.

A kormányszóvivő kitért arra, hogy a Megyeri híd forgalomba helyezése után fél évvel forgalomszámlálást fognak végezni, amelynek alapján kisebb beruházások még lehetségesek a főváros területén is.

Átadták: már 80 kilométeres az M0-ás  
Budakalász bíróságra megy a Megyeri híd kapcsán
Szeptember 30.: kipróbálhatja a Megyeri hídat
  
Autósok, vigyázat: vastagon fog a rendőr ceruzája

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél