<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A szombat délutáni budapesti Tarka Magyar! felvonulás miatt 13 órától 20 óráig nem közlekedik a kisföldalatti, a 4-es és a 6-os villamos közlekedését is korlátozzák. Gyalog és kocsival is nehéz lesz ma közlekedni
A szombat délutáni budapesti Tarka Magyar! felvonulás miatt 13 órától 20 óráig nem közlekedik a kisföldalatti, a 4-es és a 6-os villamos közlekedését is korlátozzák - tájékoztatta az MTI-t a BKV fődiszpécsere; a fővárosi utakon már kora délelőtt hatalmas dugók alakultak ki, a buszok és az autók csak araszolva tudnak haladni az MTI tudósítójának jelentése szerint.

A Tarka Magyar! Az Összefogás az Erőszak Ellen mozgalom felvonulása szombat délután négy órakor indul az Erzsébet térről. A rendőrség az Andrássy útra becsatlakozó mellékutcákat fémkordonokkal zárta le, a szervizutat pedig szalaggal zárták el a forgalom elől. A felvonulás idejére az Andrássy úton semmilyen közúti forgalmat nem engedélyeznek. A demonstrációra érkezők csak az Erzsébet téren csatlakozhatnak a rendezvényhez.

A BKV fődiszpécsere az MTI-nek elmondta: a 4-es és a 6-os villamos 13 óra és 15 óra között nem áll meg az Oktogonon, majd 15 órától csak a budai végállomás és a Blaha Lujza tér között közlekedik. A Nyugati tér és a Moszkva tér között pótló buszok szállítják majd az utasokat. A körzetben közlekedő trolibusz-közlekedést is korlátozzák a demonstráció ideje alatt - fűzte hozzá.

A vasárnapig tartó Európa Kutyakiállítás 2008 miatt a HUNGEXPO környékén nagy a forgalom, a 100-as buszok sűrűbben 9-20 óráig 10 percenként indulnak. A Baross utcában, a Kálvin tér környékén és az Erzsébet, valamit a József körúton hatalmas a torlódás, de a Kerepesi úton is dugókra számíthatnak az arra közlekedők. A Lágymányosi hidat mossák, ezért ezen a szakaszon is forgalomkorlátozásokra, lassabb haladásra kell számítani.

Vasárnap nemzetközi maratoni futóversenyt tartanak a fővárosban, emiatt kell lezárásokra számítani. A verseny délelőtt 10 órakor a Hősök teréről indul, és a futók érintik egyebek közt az Andrássy utat, a rakpartokat, a Petőfi, a Margit és az Árpád hidat, a Váci út-Lehel utca-Dózsa György út útvonalat. Az Oktogonnál mintegy 20 percig korlátozzák majd emiatt a forgalmat, a Nyugati téren a felüljárón futnak, így a Váci út külső szakasza a Ferdinánd hídon át közelíthető meg. A Koós Károly sétány 6-16 óráig lesz lezárva.

A hét utolsó napján az állatok világnapja alkalmából felvonulást tart a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség. A felvonulás reggel 10 órakor indul a Bazilika melletti parkolóból, a résztvevők az Andrássy úton végighaladva a Hősök teréig vonulnak. Az esemény kapcsán várható lezárásokról a Fővinform nem tudott beszámolni.

Ugyancsak vasárnap rendezik a Rózsaszínű Egészségnap és Séta a Mellrák Ellen elnevezésű programot. A rendezvény már reggel 10 órakor megkezdődik a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában felállított szabadtéri színpadon és 20 óra után a Lánchídon való sétával zárul. A rendezvény kapcsán délután hat és este kilenc óra között teljesen lezárják a Roosevelt teret, a Lánchidat és a Clark Ádám teret.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Makro / Külgazdaság Putyin történelmi küldetése – az orosz vér szava
Káncz Csaba | 2022. június 30. 17:12
Az Ukrajna elleni háborúval Oroszország „szlavofil” irányvonala messianisztikus vonásokat öltött. A harcias orosz nacionalizmusnak a magja az Izborszk Klubban, egy formálisan független kutatóintézetben rejlik, amely mára kiterjesztette befolyását Oroszország politikai és kulturális szférájára. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Esik az amerikai földgáz ára, mert kevesebbet küldenek exportra
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 15:26
Az amerikai földgáz ára csökkenésnek indult, elsősorban azért, mert a Freeport LNG-exportőr leállása miatt több marad a helyi szolgáltatóknak. Ez azonban rossz hír Európában.
Makro / Külgazdaság NATO-csúcs: a madridi döntések biztosítják, hogy a szövetség tovább őrizze a békét
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 14:33
A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat - hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.
Makro / Külgazdaság Akinek gyenge a szíve, ne menjen vásárolni a következő hónapokban
Király Béla | 2022. június 30. 14:18
Az MNB csütörtökön mutatta be a friss Inflációs jelentést. Ebből kiderült, hogy a drágulás az ősz folyamán fog tetőzni addig fájdalmas tapasztalatokkal jár majd a vásárlás. Különösen az élelmiszerek esetén, hiszen ott továbbra is 20 százalék feletti lehet az áremelkedés.
Makro / Külgazdaság Oroszország elhagyta a Kígyó-szigetet – stratégiai győzelem Ukrajna számára
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 13:52
Az orosz erők csütörtökön elhagyták a Kígyó-sziget stratégiai jelentőségű fekete-tengeri előretolt helyőrséget, ami Ukrajna számára jelentős győzelmet jelent, és enyhítheti a gabonaexport orosz blokádját, amely a globális éhínség súlyosbodásával fenyegetett.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Világgazdaság – élt 53 évet
Wéber Balázs | 2022. június 30. 12:51
Újabb ikonikus laptól búcsúzunk.
Makro / Külgazdaság Az ukrán menekültek miatt ugrott meg a német munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 11:21
Németországban megugrott a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta júniusban az előző hónaphoz képest elsősorban amiatt, hogy az Ukrajnából menekülőket nagy számban regisztrálták a munkakereső szolgálatnál.
Makro / Külgazdaság Egyre csak fogy a magyar - májusban egy kicsit javult a helyzet
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 09:55
Eddig nem alakultak valami fényesen a demográfiai folyamatok Magyarországon 2022-ben, a májusi születési, halálozási és házasságkötési számok viszont hoznak némi derűt a borúra.
Makro / Külgazdaság Megint kamatot emeltek Matolcsy Györgyék
Csabai Károly | 2022. június 30. 09:31
Ebben azonban ezúttal nincs semmi meglepő, mivel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke már két nappal korábban kilátásba helyezte, hogy az alapkamat szintjére húzzák fel az egyhetes betéti kamatot.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG