BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 15. 08:42

Almássy Kornél nem jelenhet meg az MDF képviseletében és nem végezhet a frakció nevében munkát, amíg minden kérdésben nem látunk tisztán - jelentette ki Dávid Ibolya.

Almássy Kornél nem jelenhet meg a Magyar Demokrata Fórum képviseletében és nem végezhet a frakció nevében munkát, amíg minden kérdésben nem látunk tisztán - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este.

"Én egyet tudok garantálni, hogy nem jelenhet meg Almássy Kornél az elkövetkező időszakban a Magyar Demokrata Fórum képviseletében és a frakció nevében nem végezhet munkát, amíg minden kérdésben nem látunk tisztán" - mondta a párt elnöke arra a kérdésre, hogy kezdeményezik-e Almássy Kornél kizárását a frakcióból.

Dávid Ibolya az adatgyűjtési ügyről szólva kijelentette: politikustársaitól szolidaritást vár, azt, hogy "amikor a szürke zóna támadja a politikát, egységesen lépjünk föl". Hozzátette: ismert a szürke gazdaság fogalma, és meglátása szerint "van már szürke politizálás is, ami átmenet az üzleti élet és a politika között".

"Vannak üzletemberek, vannak vállalkozók, akik szeretnének a politikára befolyást gyakorolni", egy-egy politikuson vagy egy-egy politikai párton keresztül befolyásolni a politikát - jelentette ki. Mint mondta, szükség lenne az üzleti élet elválasztására a politikától, de a két nagy párt évek óta nem partner a párt- és kampányfinanszírozásról szóló törvény megalkotásában.

Arra a kérdésre, hogy Csányi Sándor üzletember lehet-e olyan személy, mint akinek érdekében áll beleszólni a politikába, kijelentette: "biztos, hogy ő a legnagyobb név ebben, de azt hiszem, hogy a legkisebb szerepe volt ebben".

"Sokkal érdekesebb a másik két szereplő, az egyik Tombor András, a másik Stumpf István szerepe" - mondta. Hozzátette: "az ügynek ma nincs olyan szereplője, aki ne a Fideszhez kötődne".

"Stupmf István a Fidesz-kormányban volt kancelláriaminiszter, azóta is jó kapcsolatokat ápol a Fidesszel. Tombor Anrás, aki akkor a 2000-2002 között Orbán Viktor külpolitikai tanácsadója, Fidesz-közeli ember, sőt főtisztviselő volt. Horváth József (az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezetője, egyik tulajdonosa), aki maga azt mondja, hogy ez nem az ő személye vagy a cége elleni támadás, hanem a Fidesz elleni támadás. Aztán, ha jól megnéztem az elmúlt két hónapot, a jobboldali média, a Fidesz-média egy olyan háttérrel vonult be emögé, ami a kiszivárogtatástól, kiszínezéstől kezdve sok mindent felhasznált. És van még egy a sorban, a Századvég elemzései. Az elmúlt két hónapban számtalan olyan elemzést és kutatást láttam, ami nyílt politikai állásfoglalás volt" - magyarázta. Véleménye szerint ami történt, az "egy jól megkomponált folyamat volt, amit kívülről elég sokan támogattak".

A politikus hozzátette: szerinte a nyilvánosságra került hanganyag "nagyon sok mindenre rávilágított".


Csapody: A közéletből is távozzon Almássy!

A megfigyelési ügybe keveredett Almássy Kornélnak nemcsak az MDF-ből, de a parlamentből és a közéletből is távoznia kellene - mondta Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője az ATV Pont7 című műsorában vasárnap este.

"Amikor ez az eset napvilágra került és úgy tűnik, az eset áldozata - aki önmaga áldozata és a támogatóinak az áldozata - nem vonta le az összes konzekvenciát. Mert egy ilyen eset után nemcsak a megtámadott pártból, hanem a magyar parlamentből és a közéletből is távozni kell" - mondta a politikus.

Csapody Miklós hozzátette: ennek a konzekvencia-sorozatnak "az első lépcsőjét vonta le Almássy Kornél", amikor visszalépett az elnökjelöltségtől.

Szerinte "Almássy Kornél visszalépése az MDF elnökjelöltségétől igazolta azt, hogy a kazetta tartalma helytálló", tulajdonképpen "egy beismerő cselekedet" volt. Hozzátette: véleménye szerint ami történt, az "egy politikai merénylet-kísérlet volt a Magyar Demokrata Fórum politikája ellen", mert a modern pártokat az elnökük személyesíti meg.

"Tehát azt mondhatnám, Dávid Ibolya feje, annak a leszállítása a megbízóknak úgy tűnik, hogy ebben a meglehetősen maffiastílusú politikai játékban megért kétmilliárd forintot" - magyarázta.

A politikus szerint Almássy Kornél visszalépése mögött állhat az, hogy felismerte, az MDF-nek árt a párt további megosztottsága, de állhat az is, hogy kihátráltak mögüle támogatói. Mint mondta, "itt olyan politikai front vonult fel a demokratikus választás leple alatt az MDF politikája ellen, amelyik sohasem adta fel az MDF megsemmisítését" és - szavai szerint - Almássy Kornél "UD-segítsége" "csődöt mondott".

Lehallgatási ügy: Csányi perelni fog?
Az OTP-elnök is benne van az MDF-ügyben?
Almássy: megzsaroltak, hogy visszalépjek

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél