2p

Jelentős pénzeket mozgatott a kormány az éjszaka a Magyar Közlönyben megjelent, miniszterelnök által jegyzett határozat szerint.

A Gazdaságvédelmi Program terhére közel 93 milliárd forintot csoportosít át a kormány, ebből a legjelentősebb tételt különböző versenyképességi programok jelentik, egyrészt az egészségügyi vállalatok versenyképességének támogatására 50 milliárd forintot szabadítanak fel, míg a koronavírus miatt szükségessé vált versenyképességi támogatás címre további 30 milliárd jut. Emellett további 9,615 milliárd forintot csoportosítanak át az MNV Zrt. részére, 3 milliárd forintot pedig a Magyar Falu Program költségeinek fedezésére.

Kisebb, 177,584 milliós összeg megy a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. feladatainak támogatására, míg az Agrárminisztériumnak vadgazdálkodáshoz köthető jogcímmel 93,6 millió forint jut.

A Központi Maradványelszámolási Alapból közel 32,47 milliárd forintot csoportosít át a kormány, ebből egy nagyobb, 28,8 milliárdos összeget a NAV kap, míg a Magyar Államkincstárnak 3,668 milliárd forint jut.

Emellett a Miniszterelnöki Kabinetiroda hatáskörébe tartozó központi tartalékból is valamivel több mint 2,37 milliárdot csoportosítanak át a határozat szerint, ebből a legjelentősebb tételt a Magyar Kézilabda Szövetségnek jutó, 990 milliós forrás jelenti, míg a rendőrség részére 766,188 millió forintot ad a kormány. Fővárosi tételekre is pénzt fordít a kormány: a „Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és sportesemény pályázatok” címszóra 166 millió forint, míg Budapest és az agglomeráció fejlesztésére 100 millió forint megy majd. Az átcsoportosított forrás maradékát, 46,12 milliárd forintot az Országgyűlés Hivatala kapja.

Pluszpénzt kap a telefonszolgálat

A korábban cikkünkben is megírt 718 milliós forrás után ismételten pénzt ad a kormány az országos telefonos ügyfélszolgálat fejlesztésére (hivatalos nevén Kormányzati Ügyfélvonal) – a Járvány Ellenes Védekezési Alapból kivont 604,05 millió forint mozgatásáért a pénzügyminiszter és a belügyminiszter a felelős.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Nagyon nyomnak az oroszok Avgyijivkánál, újabb irányokból támadják a várost
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 19:52
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Váratlanul a Közel-Keletre utazik Putyin
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 19:07
Az  orosz elnök az Egyesült Arab Emirátusokba és Szaúd-Arábiába látogat el ezen a héten.
Makro / Külgazdaság Különleges hadgyakorlat kezdődött a Balti-tengeren
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 18:48
Brit, finn és észt haditengerészeti egységek, valamint a finn határőrség a Balti-tenger vízfelszín alatti infrastruktúrájának védelmét gyakorolták hétfőn közösen - közölte a finn védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Továbbra sem mond le Lengyelországról Szijjártó Péter
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 17:44
A magyar-lengyel testvériség fenntartása ezentúl is központi eleme lesz a külpolitikai stratégiának, még ha bizonyos kérdésekben a felek eltérő állásponton is vannak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
Makro / Külgazdaság Ez az ország még Magyarországot is simán lekörözi inflációban
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 16:51
Törökországban gyorsult az éves infláció novemberben.
Makro / Külgazdaság Meghallja az Orbán-kormány? Sokkoló üzenetet küldött az Unicef Gázából
Wéber Balázs | 2023. december 4. 16:01
Az ENSZ Gyermekalapjának (Unicef) szóvivője, James Elder a Gázai övezet déli részén fekvő városból, Khan Younisból tudósít a folyamatos izraeli bombázások pusztító hatásairól.
Makro / Külgazdaság A költségvetési szigor a köztévére nem vonatkozik: 140 milliárd forintból kellene nézett műsort készíteni
Vég Márton | 2023. december 4. 15:01
Már jelenleg is annyi pénzből gazdálkodhat a közmédia, hogy alig bírja elkölteni. De jövőre tovább hízik a büdzsé. Mire megy el a pénz, ha közben alig nézik a csatornákat? A magyar válogatott sikerének pedig gazdasági haszna is lehet. Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Bemondta a brit hírszerzés: ennyi orosz katona halt meg Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 14:46
Valószínűleg elérte a 70 ezret az ukrajnai hadszíntéren elesett orosz katonák száma a háború tavaly februári kezdete óta - áll a brit katonai hírszerzés hétfőn ismertetett helyzetértékelésében.
Makro / Külgazdaság Elidegenedésről beszélt Magyarország berlini nagykövete a magyar-német évfordulón
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 13:44
Györkös Péter a magyar-német diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója alkalmából rendezett konferencián szólalt fel hétfőn Budapesten.
Makro / Külgazdaság Egyre kiterjedtebbek a harcok a Közel-Keleten
Privátbankár.hu | 2023. december 4. 12:25
Az izraeli hadsereg az egész Gázai övezetet támadja.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG