<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A parlamenti választással egy időben. 

Az ellenzéki pártok azt kérik, hogy az április 3-i országgyűlési választással egy időben tartsanak népszavazást is a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról.

A népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyűjtő ívek (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
A népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyűjtő ívek (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Csütörtökön online sajtótájékoztatón Varga István, a Somogy megyei 1. választókerület DK-s és egyben ellenzéki képviselőjelöltje azt mondta, miután az emberek 470 ezer aláírással támogatták az ellenzéki népszavazási kezdeményezést, a kormány "láthatóan megijedt".

A Fideszben ugyanis pontosan tudják, hogy 66 nap múlva a választók nem csupán a "szégyenletes kormányzati teljesítményről, hanem Orbán kínai magánegyeteméről" és az álláskeresési járadékról is véleményt akarnak mondani - fogalmazott.

Ma csak Orbán Viktor miniszterelnök politikai akaratán múlik, hogy az emberek szavazhatnak-e ezekről a kérdésről - vélekedett Varga István, aki szerint kormánynak az a demokratikus kötelessége, hogy lehetővé tegye az ellenzéki népszavazást április 3-án.

Gér Mihály, a Párbeszéd albertirsai önkormányzati képviselője, a Pest megyei 10. választókerület ellenzéki képviselőjelöltje azt mondta, a Nemzeti Választási Irodának (NVI) igazolnia kellene, hogy nem felső nyomásra "húzza az időt".

A civileknek és az aktivistáknak egy nap kellett ahhoz, hogy megszámolják az összegyűlt aláírásokat, az NVI-nek azonban négy nap sem volt erre elegendő. Arra kérte az illetékes hivatalokat, hogy számolják össze a szavazatokat, és írják ki április 3-ra a népszavazást.
 

Makro / Külgazdaság Orosz tisztviselő: „a NATO-tagországok részt vesznek az ukrajnai konfliktusban”
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 20:07
Ezek voltak az orosz–ukrán háború legfontosabb hétfői eseményei.
Makro / Külgazdaság Egy hadszíntéren már kitört a háború Európa és Oroszország között
Wéber Balázs | 2023. március 27. 19:38
Miközben a harctéren szerencsére “csak” áttételesen csapnak össze az európai országok Oroszországgal, addig a diplomáciában már kitört a háború. Különösen a balti államok keményítettek be, így ma már egyiküknek sincs nagykövete Moszkvában. De ki fog így füleseket szerezni az oroszlán barlangjában?
Makro / Külgazdaság A finnek már jöhetnek, a svédek még várnak
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 18:57
A Ház hétfőn megszavazta Finnország NATO-csatlakozásának ratifikációját.
Makro / Külgazdaság Örülhet, akinek van Waberer’s részvénye
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 18:43
Tőzsdei bevezetése óta a legmagasabb EBIT eredményét és EBIT margin szintjét érte el a Waberer’s International, miután 14,1 százalékkal bővülő árbevétellel zárta a 2022-es évet. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat 675,9 millió eurós árbevétel mellett 33,3 millió eurós EBIT-et mutatott fel, így a menedzsment részvényenként 100 forintos osztalék kifizetését javasolja az éves közgyűlésen.
Makro / Külgazdaság Ghána boldog lehet
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 18:24
Kamala Harris amerikai alelnök Ghánába látogatott, ahol találkozott Nana Akufo-Addo elnökkel, és pénzügyi segítséget is ígért neki.
Makro / Külgazdaság Egy vállrándítással intézte el Putyin szóvivője az atomfegyverek Belaruszba telepítése miatt aggódó hangokat
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 17:25
Nem befolyásolják Putyin terveit az atomfegyverek Fehéroroszországba telepítését kifogásoló nyugati aggodalmak – mondta az orosz elnök szóvivője.
Makro / Külgazdaság Pikáns: pakisztáni származású lett Skócia első embere, az indiai származású brit miniszterelnökkel kell majd tárgyalnia
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 17:05
Érdekesek lesznek a skót függetlenségi tárgyalások.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szövetségese futhat be a következő francia elnökválasztáson
Káncz Csaba | 2023. március 27. 15:28
Aggasztó fejlemény, hogy a nyugdíjreform mellett felszólaló politikusokat már fizikai támadások érik. Egyre több szakértő már most borítékolja Le Pen 2027-es győzelmét. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ilyen sem sűrűn fordul elő a kínai–tajvani kapcsolatokban
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 15:05
Kéthetes tárgyalássorozatot kezdett Kínában Ma Jing-csiu, az ellenzéki Kínai Nemzeti Párt (Kuomintang) politikusa, Tajvan korábbi elnöke. Kína üdvözölte a látogatást.
Makro / Külgazdaság Szinte hihetetlen: milliárdos nagyságrendű pénzt érint a kibercsalás
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 14:21
Az emberek saját megítélésük szerint tisztában vannak a visszaélések módszereivel, tartanak is attól, hogy csalás áldozataivá válnak, mégsem védekeznek tudatosan. Ezt a Magyar Nemzeti Bank Pénzforgalmi adatközlése is igazolja, a visszaélések száma sosem látott méreteket öltött.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG