<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A háború 161. napjának reggelén felidézzük az elmúlt tizenkét óra főbb eseményeit.

  • Oroszország azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy „közvetlenül részt vesz” a háborúban azzal, hogy célzott információkat szolgáltat Ukrajna nagy hatótávolságú rakétacsapásaihoz.Vadim Szkibitszkij, Ukrajna katonai hírszerzési vezetőjének megbízott helyettese tagadta, hogy amerikai tisztviselők közvetlen célzott információkat szolgáltattak volna, de elismerte, hogy történt egyeztetés.
  • Az Egyesült Államok szankciókat vezetett be Vlagyimir Putyin feltételezett barátnője ellen. A 39 éves Alina Kabajeva neve megemlítődött a Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatal (Office of Foreign Assets Control) különleges állampolgárok listájának legutóbbi frissítésében. Befagyasztották az Egyesült Államokban lévő vagyonát, és általában eltiltották az amerikaiakat attól, hogy foglalkozzanak a hölggyel.

Putyin és Alina Kabajeva. Fotó: Expressen.sePutyin és Alina Kabajeva. Fotó: Expressen.se

  • Az orosz legfelsőbb bíróság „terrorista” szervezetté minősítette az Azov-ezredet – az egykori önkéntes zászlóaljat, amely az ukrán hadseregbe tartozott –, amely nyomán megnyílik a lehetőség arra, hogy tagjaira hosszú börtönbüntetést rójanak ki.
  • A G7 azzal fenyegetőzik, hogy további bevételektől fosztja meg Oroszországot azáltal, hogy blokkolja azokat a szolgáltatásokat, amelyek lehetővé teszik az olajának külföldre szállítását, amennyiben nem veszi figyelembe az olaj árára javasolt felső határt. Oroszország már kijelentette, hogy nem engedelmeskedik és olyan országoknak szállít, amelyek nem támogatják az árplafont.
  • Oroszország halálos csapásokat mért az ukránok ellen a keleti Harkov és Mikolajiv régiókban a Reuters szerint, igaz, a hírügynökség ezen információ valóságtartalmát még nem ellenőrizte.

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Amerika lefoglalná egy orosz acélmágnás luxusgépét
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:29
Megszületett a bírósági engedély Andrej Skoch magánrepülőjének lefoglalásához.
Makro / Külgazdaság Óriási pofonokat oszt ki az orosz-ukrán háború Európa legnagyobb gazdaságának
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 14:02
Komoly károkat okoz Németországban a háború, és ez a munkaerőpiacra is begyűrűzhet.
Makro / Külgazdaság Valóban katonai célokra használja Oroszország a most fellövött iráni kémműholdját?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 12:49
Oroszország iráni kémműholdat lőtt fel a világűrbe, amit kezdetben vélhetőleg saját céljaira fog felhasználni az ukrajnai háborúban.
Makro / Külgazdaság Visszatérnek a Boeing "Álomgépei"
Szakonyi Péter | 2022. augusztus 9. 10:44
Holnap, azaz szerdán átveszi az első Boeing 787-es repülőgépet az American Airlines. A Dreamlinereket gyártó óriásvállalat kétéves  kényszerű szünet után szállíthatja termékeit a megrendelőknek. Az új gépek átadása azonban nem lesz problémamentes , hiánycikk lett ugyanis a hajtómű.
Makro / Külgazdaság 250 orosz dezinformációt terjesztő weboldalt azonosítottak New York-ban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 10:07
A NewsGuard, egy New York-i székhelyű, az online félretájékoztatást tanulmányozó és nyomon követő cég 250 olyan weboldalt azonosított, amelyek aktívan terjesztik a háborúról szóló orosz dezinformációkat. Az elmúlt hónapokban több tucat új oldallal bővült a lista.
Makro / Külgazdaság Itt az első gyorsreakció: a kétszámjegyű infláció 2023-ban is velünk maradhat
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:38
Ezt vetítik előre a Magyar Bankholding elemzői a KSH által ma közzétett 13,7 százalékos éves inflációs adat kapcsán.
Makro / Külgazdaság Sokkoló adatot közölt a KSH: 13,7 százalék lett az infláció júliusban!
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 09:00
Az élelmiszerek ára 27 százalékkal emelkedett egy év alatt. Az infláció gyorsulását jelzi, hogy a fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 2,3 százalékkal nőttek. 
Makro / Külgazdaság Kína Tajvan invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 08:47
Folytatódtak a Tajvan körüli kínai hadgyakorlatok kedden, a tajpeji külügyminiszter szerint Peking a sziget invázióját készíti elő a hadgyakorlatokkal.
Makro / Külgazdaság Káncz Csaba: Az orbáni átok utolérte Donald Trumpot is
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 08:26
Geopolitikai jegyzetírónk arról ír posztjában, hogy a volt amerikai elnököt is elérte az orbáni átok.
Makro / Külgazdaság Ezért tartott házkutatást az FBI Donald Trump házában
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 07:01
Tegnap délután megjelentek a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az legfrissebb hírek szerint potenciális bűncselekmény volt az üdülőhelyen tárolni a 15 doboznyi iratot.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG