<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Újra kezd beindulni az orosz gőzhenger? Herszonnál is készülődik valami.

  • Újabb kisebb sikereket értek el az oroszok Kelet-Ukrajnában. Kijevi források is elismerték, hogy a front egyes szakaszain területek feladására kényszerültek. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök szerint az ukrán katonákra nehezedő nyomás "pokoli".
  • Miután az utóbbi időszakban az ukránok egyre közelebb kerültek Herszon városához, és e régióban saját elmondásuk szerint is döntő offenzívára készülnek, az oroszok jelentős erőket vezényeltek át erre a hadsízntérre, és akár saját ellenoffenzívát is indíthatnak állásaik stabilizálása érdekében a következő napokban.
  • Három újabb ukrán gabonát szállító hajó kapott engedélyt, hogy kihajózzon ukrán kikötőkből a Fekete-tengerre a korábbi megállapodás alapján. A hajók Törökországba, Írországba és az Egyesült Királyságba indulnának. Ukrajna azt szeretné, hogy a gabonaszállító hajókhoz hasonló rendszerben máás termékek tengeri exportja is újraindulhasson az országból.
  • Bejelentették, hogy Recep Tayyip Erdoğan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök ma újra találkoznak egymással Szocsiban. A megbeszélés fő témái minden bizonnyal az ukrajnai és a szíriai helyzet lesznek, Erdoğan célja az lehet, hogy felújítsa a béketárgyalásokat az oroszok és az ukránok között.
  • A Reuters értesülései szerint az Európai Unió szeptemberben újabb 8 milliárd dolláros pénzügyi segélycsomagot adna Ukrajnának.
  • Több mint kétszáz kanadai katona érkezik hamarosan az Egyesült Királyságba, hogy részt vegyen ukrán katonák kiképzésében.
  • Amerikai kormányzati források azzal vádolják Oroszországot, hogy bizonyítékok hamisításával igyekszik majd azt a látszatot kelteni, hogy Ukrajna a felelős az orosz uralom alatt álló területen történt, számos ukrán hadifogoly halálát okozó támadásért.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Észtország eltávolította egyik orosz emlékművét - a háborús események dióhéjban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 19:59
Az oroszok szerint szabotácsakciók a Krím-félszigeten történt robbantások, ma egy egy kis időre egész Ukrajnában légiriadó szólt, és sok dolga akadt az orosz bíróságoknak. Háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Madridig is elér a portugál erdőtűz füstfelhője
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 19:04
A Portugália szívében tomboló erdőtűz füstje borította be kedden a 400 kilométerrel keletebbre fekvő Madrid "négy torony" néven ismert felhőkarcolóit.
Makro / Külgazdaság A nap képe: sisakot húzott a fejére az Orbán-kormány minisztere
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 17:16
Az összkép meglehetősen viccesre sikeredett.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij ebből nem enged
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 16:41
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasítóan válaszolt arra a lakossági petícióra, amelyben azt kezdeményezték, hogy a hadköteles korú férfiak is utazhassanak Ukrajnából külföldre a hadiállapot ideje alatt.
Makro / Külgazdaság Rátette a kezét a cseh állam 13 magáncég ki nem használt gáztároló kapacitására
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 16:17
A cseh állam elvette 13 magáncég ki nem használt gáztároló kapacitásait.
Makro / Külgazdaság Oroszország: a NATO ledobta álarcát
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 16:17
Az ukrajnai "különleges hadművelet az egypólusú világ végét jelenti" - szögezte le Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia megnyitóján.
Makro / Külgazdaság Tíz százalék feletti inflációt várnak Ausztriában
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 15:47
Kétszámjegyű inflációt vár Ausztriában a Wifo gazdaságkutató intézet a következő hónapokban az energiaárak emelkedése miatt.
Makro / Külgazdaság „Csak Isten mozdíthat el a hatalomból” – brutális felfordulás jöhet az óriási országban
Káncz Csaba | 2022. augusztus 16. 15:32
A brazil elnök azzal fenyeget, hogy vereség esetén megkérdőjelezi a választási eredményt. Bolsonaro szoros összefonódása a katonasággal joggal ad okot az aggodalomra. Káncz Csaba jegyzete 
Makro / Külgazdaság Vészhelyzetet hirdettek ki a Krím északi részén
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 14:28
Az Interfax hírügynökség szerint a krími oroszok által telepített hatóságok "vészhelyzetet" hirdettek a megszállt félsziget északi részén, miután robbanások történtek Dzsankoj körzet katonai bázisán.
Makro / Külgazdaság 38 fős migránscsoportra bukkantak egy névtelen szigeten
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 14:01
Egy 38 fős migránscsoportot, köztük egy erősen várandós nőt találtak egy apró, névtelen szigeten a török-görög határ mentén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG