3p
Hillary Clinton megnyerte a Virgin-szigeteken tartott jelölőgyűlést. Sanders nem adja fel.

Még semmi sem dőlt el

Ezzel tovább növelte az őt támogató küldöttek számát, Bernie Sanders vermonti szenátor - Hillary Clinton vetélytársa a demokraták elnökjelöltségéért folyó küzdelemben - szombaton este egy sajtóértekezleten azt fejtegette, hogy pártjában a versengés még nem lefutott, s szerinte nem egyértelmű, hogy Hillary Clinton lesz az elnökjelölt.

Szombaton a demokraták a három kis szigetből álló Amerikai Virgin-szigeteken tartották jelölőgyűlésüket, amelyekből Hillary Clinton került ki győztesen: hét delegátussal gyarapította az őt támogatók számát.

Vasárnap Puerto Ricóban is előválasztásokat tartanak - hatvan küldöttről születik döntés - és bár közvélemény-kutatások és felmérések híján elemzők nem vállalkoznak az esélyek jóslására, de abban egyetértés uralkodik, hogy a lakosság összetétele inkább Hillary Clintonnak kedvez, mintsem Bernie Sandersnek.

Nem adja fel

Szombaton egyébként szerkesztőségi állásfoglalásában a Los Angeles Times Hillary Clintont biztosította támogatásáról Bernie Sandersszel szemben.

Vetélytársa, Bernie Sanders szenátor szombaton este, a kaliforniai Los Angelesben tartott sajtóértekezletén hitet tett az elnökjelöltségért folytatott küzdelem folytatása mellett, s úgy fogalmazott, hogy még az előválasztási folyamat befejezése után sem adja fel. Vagyis még az előválasztások után is győzködi majd a szuperdelegátusokat, hogy ne Hillary Clinton mellé álljanak, hanem az ő elnökjelöltségét támogassák.

Így állnak most

Hillary Clintont jelenleg összesen 2313 delegátus támogatja, s közülük 544 a szuperdelegátus, vagyis az a kongresszusi küldött, akinek szabad voksa van, nem köti őt az előválasztási eredmény, s arra szavaz majd a konvención, akire akar. A demokraták elnökjelöltségéhez 2383 küldött támogatása szükséges, és elemzők arra számítanak, hogy a jövő keddi kaliforniai előválasztásokon - ahol sok delegátusról döntenek majd - Clintonnak sikerül is elérnie, hogy meglegyen a jelöltséghez a szükséges számú küldött. Vetélytársát, Bernie Sanderst 1501 küldött támogatja, és 46 szuperdelegátust sikerült maga mögé állítania.

Amerikai elnökválasztás: ezért kell aggódnia a magyaroknak is

A Privátbankár külpolitikai szakértője, Káncz Csaba nem csupán Donald Trump, Hillary Clinton és Bernie Sanders esélyeit latolgatja, hanem a lehetséges hatásokat, a magyar vonatkozásokat és a jelenlegi politikai és társadalmi helyzetet is bemutatja. Az erről készült videót itt lehet megnézni >>>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Putyin kinyitotta a kiskaput
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 11:33
Oroszország lehetetlenné tette annak az ellenőrző testületnek a működését, amely rajta tartotta a szemét Észak-Koreán. Phenjan így nagyobb esélyt kapott sötét húzásai lebonyolítására.
Makro / Külgazdaság Mégis, mi van most a forinttal?
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 10:40
Erősödést ért el a forint a hétfőhöz képest, de azért még van mit ledolgozni. 
Makro / Külgazdaság Németország viheti rosszba a magyar gazdaságot, kritikát kapott a kormány
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 09:29
Utólag úgy látszik, nem volt okos döntés az elmúlt másfél évtizedben az Orbán-kormányok részéről, hogy teljesen kiszolgálták a Magyarországon megtelepedett német autógyártókat.
Makro / Külgazdaság Magyarország kétségbeejtő helyzetbe kerülhet hamarosan az orosz energiafüggősége miatt?
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 08:09
Az év második felében keményebbé válhat az Oroszországgal szembeni uniós szankciópolitika, mivel akkor már csak Magyarország lesz kiszolgáltatott az orosz energiahordozóknak  – véli Peter Zeihan amerikai geostratégiai szakértő.
Makro / Külgazdaság Jön az uniós pénz, több mint 155 milliárdra pályázhatnak a hazai kis cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 16:46
Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro- és kkv-k részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).
Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG