BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. augusztus 27. 07:08

Barack Obama támogatására szólította fel híveit a Demokrata Párt jelöltállító konvencióján Denverben Hillary Clinton, aki éppen csak lemaradt Obama mögött a jelöltségről

Barack Obama támogatására szólította fel híveit a Demokrata Párt jelöltállító konvencióján Denverben Hillary Clinton, aki a pártot megosztó hosszú előválasztási versengésben éppen csak lemaradt Obama mögött a jelöltségről.

"Büszke anya, büszke amerikai és Barack Obama büszke támogatója vagyok" - mondta a volt first lady, akit lánya, Chelsea mutatott be a hosszan éljenző, tapsoló küldötteknek. "Eljött az idő az egyesülésre, egységes párttal, egységes cél érdekében" - hangoztatta, hozzátéve, "együtt kell győznünk, ugyanabban a csapatban harcolunk".
   
"Barack Obama az én jelöltem, neki kell lennie az elnökünknek" - jelentette ki a tavaly még legyőzhetetlennek látszó, a jelöltséget szinte a zsebében érző volt first lady, aki nem kevesebb mint 18 millió szavazatot kapott az előválasztásokon. Azzal érvelt, nem engedhető meg újabb négy év republikánus kormányzás, "amely eltékozolja az időt álmaink megvalósítására". "Nincs szükségünk újabb négy évre az utóbbi nyolcból", Obamát kell megválasztani, egy demokratára van szükség a Fehér Házban - hangsúlyozta.
   

Barack Obama minden korábbinál keményebb hangnemet használva kijelentette: az Abházia és Dél-Oszétia függetlenségét elismerő Oroszország nemzetközi elszigeteltségét fokozni kell.
Elmondta, alig várja a pillanatot, amikor Obama aláírja majd a döntést arról, hogy minden amerikai egészségbiztosítást kap. Ő lesz az, aki felelősséggel bejezi az iraki háborút. Clinton kitűnő társnak nevezte Barack Obama feleségét, Michelle Obamát, "nagyszerű first lady lesz". Hozzátette: Amerika szerencsés, hogy az alelnök Joe Biden lesz, aki bölcs és erős vezető, jó ember, érti a nemzetközi stratégiai kihívásokat. "Nagyszerű csapat lesz ez Amerika számára" - mondta.
   
A Barack Obama-mánia az Egyesült Államokon kívül, például Magyarországon is tombol, ahol barackfőző kampánnyal népszerűsítik az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltjét - írta a Black Star News című New York-i újság.
Hillary Clinton teljes mellszélességgel kiállt egykori riválisa mellett, aki egy rendkívül hosszú és fárasztó előválasztási kampányban csavarta ki kezéből a jelöltséget. Clinton felszólalása a négynapos konvenció várva várt eseménye volt, hiszen a Demokrata Párt legfőbb feladata a hónapokon át tartott Obama-Clinton párharc sebeinek végső begyógyítása, a novemberi választási győzelemhez szükséges pártegység megteremtése.
   
Ez nem egyszerű feladat, különösen annak fényében, hogy sok Clinton-szavazó inkább a republikánus John McCainre kíván szavazni, mint a saját demokrata jelöltre, Obamára. A CNN/Opinion Research felmérése szerint a Clinton-támogatóknak csak 66 százaléka áll Obama mögött, ez a mutató júniusban még 75 százalékon állt; ma 27 százalékuk állítja, hogy McCainre voksol, két hónapja még csak 16 százalék mondta ezt.

Indul a show: Obama for president!
Obama felkötheti: most jönnek a durva hónapok
Alelnöke javítja Obama esélyeit
Amerika fele Obamát várja

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Makro / Külgazdaság Óriásit lazít a karanténszabályain Anglia
MTI | 2020. július 3. 07:56
Jövő péntektől "70-75" országból lehet szabadon, karantén-kötelezettség nélkül beutazni hozzájuk. Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország már biztos, hogy rajt lesz a listán, a többi tag még nem ismert.
Makro / Külgazdaság Tovább romlik a korona-helyzet az USA-ban, Florida új mélypontot jelentett
MTI | 2020. július 3. 07:40
A déli állam egy nap alatt több mint 10 ezer új fertőzöttet regisztrált.
hírlevél