<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Második hete emelkedik lassú tempóban az új koronavírus-fertőzöttek száma - az elhunytak száma viszont szerencsére nem követi ezt a trendet. Az oltottak száma hetek óta ugyanabban a - meglehetősen lassú - tempóban emelkedik.

A friss adatközlés szerint 64 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 491 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meglehetősen kevés, mindössze 4580 teszt alapján jött ki a fertőzöttek száma, ennek köszönhetően is megugrott a pozitivitási ráta: a tesztek 1,4 százaléka igazolta a koronavírus jelenlétét a páciensben. Utoljára másfél hónapja, június 11-én volt ilyen szinten a pozitív tesztek aránya.

Sajnos egy koronavírusos beteg is elhunyt, így az elhunytak száma 30 026 főre emelkedett. Az eheti adatközlések alapján (ami a múlt hét végétől e hét csütörtökig terjedő időszakot fedi le, miután hétvégén már nem tesz közzé friss adatot az operatív törzs, a péntektől vasárnapig terjedő időszak számait hétfőn adja közre) 6 új áldozata volt a koronavírusnak; egy héttel korábban ugyanez a szám 5 volt, még korábban pedig 11. Ebben a hét napban egyébként 390-nel emelkedett a fertőzöttek száma, míg az előző 7 napban 376-tal, a megelőző 7 napban pedig 288-cal.

A gyógyultak száma 645-tel nőtt, jelenleg 748 157 fő mondhatja el magáról hivatalosan, hogy túl van a fertőzésen. Az aktív fertőzöttek száma 582-vel 31 308 főre csökkent. 

78 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, eggyel kevesebbet, mint a legutóbbi adatközlés idején. Kettővel csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma, 11-re.

A beoltottak száma jelenleg 5 617 260 fő, közülük 5 428 980 fő már a második oltását is megkapta. 16 782 oltást adtak be 24 óra alatt, ebből 10 782 második adag volt - az oltottak száma tehát az adatközlés szerint kereken 6 ezerrel nőtt egy nap alatt. A legutóbbi 7 napot érintő adatközlés idején kis híján 29 ezerrel nőtt az oltottak száma, ami szinte hajszálra megegyezik az előző két 7 napos etap adatával - úgy tűnik, a tempó most beállt erre a heti 29 ezres növekedési szintre, amiben benne vannak a határok mentén élő, az oltást nálunk felvevő külföldi állampolgárok is. 

Az iskolákban megkezdődött a 12 év fölötti diákok oltásának megszervezése, és indul az oltatlan idősek felkeresése is - utóbbiakat akár az otthonukban is beoltja az orvos vagy a vele tartó rezidens, ez hozhat némi lendületet az oltottak számának növekedésében. Emellett a kormány rendeletben rögzítette, hogy a még be nem oltott egészségügyi dolgozóknak immár kötelező a védőoltás.  Hamarosan pedig egy újabb oszlopot is be kell szúrni a táblázatokba, kezdődhet ugyanis a harmadik oltások beadása is - erre már folyik a regisztráció. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Védettségi igazolás: nagyon bekeményít Ausztria
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 22. 17:26
Fokozzák az ellenőrzéseket. Aki hamisítja az igazolást, akár három éves börtönbüntetést is kaphat.
Makro / Külgazdaság Biden megduplázná az éghajlati válságtól szenvedő fejlődő országok támogatását
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 22. 12:30
Joe Biden megígérte, hogy megduplázza a súlyosbodó éghajlati válságnak kitett fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi támogatást, mert vészesen közeledik a nap, amikor már semmit nem lehet majd tenni. 
Makro / Külgazdaság Törökország is csatlakozik a párizsi klímaegyezményhez
MTI | 2021. szeptember 22. 11:17
Utolsóként a G20-ak közül.
Makro / Külgazdaság Két nap múlva újabb rekordot állít fel a gázolaj ára
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 22. 10:28
Péntektől a dízelüzemű autókba való, már mától is többe kerülő üzemanyag literenkénti bruttó átlagára 4 forinttal, újabb történelmi csúcsra megy fel. Ezzel szemben a mától olcsóbb 95-ös oktánszámú nafta átlagára tovább csökken.
Makro / Külgazdaság Új pénzügyi program indult diákoknak és pedagógusoknak
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 22. 10:15
A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben útjára indította országos Bázisiskola Programját, melynek keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat. A program ünnepélyes megnyitójára az Alapítvány veszprémi bázisiskolájában került sor.
Makro / Külgazdaság Egyetlen határozattal bő 300 millárd forintot rendezett át a kormány - van egy nagy nyertes
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 22. 08:20
A kedd esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat több mint 300 milliárd forint sorsáról döntött. Az átrendezések legnagyobb nyertese az Innovációs és Technológiai Minisztérium; az önkormányzatok támogatásánál a kormány már a látszatra sem akar figyelni, simán kiválogatták a kormánypárti vezetésű fővárosi kerületeket.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter arról beszélt, mi kell a tálibokkal való együttműködéshez
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 22. 06:35
A külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-ben arról beszélt, hogy szigorú feltételeket kell szabni az iszlamista táliboknak - egyebek közt a nők jogainak biztosítása terén. Mindeközben a tálibok bejelentkeztek az ENSZ-közgyűlésre.
Makro / Külgazdaság Gólzáporos vereség a Brexit
Hollós János | 2021. szeptember 22. 05:53
Valószínűleg történelme legnagyobb öngólját lőtte az Egyesült Királyság a Brexittel, már a rövid távú „eredmények” is ezt mutatják. Ugyanakkor a hatalmas adatbázisokkal végzett közgazdasági modellszámítások hosszú távon sem kecsegtetnek semmi jóval. A populista demagógia úgy tűnik nagyon drága mulatság lesz a briteknek. Halmai Péter Széchenyi-díjas közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. Fő kutatási területe a nemzetközi gazdaságtan és a makroökonómia, vele beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság 12 eurós minimum órabér – miért győzhet a baloldal Németországban?
Wéber Balázs | 2021. szeptember 21. 18:42
Évi 100 ezer új szociális lakás, 12 eurós (4200 forintos) minimális órabér, megfizethető ápolás. A többi közt ezt ígérik a német szociáldemokraták a választóknak, akik a legfontosabb kérdésnek a társadalmi igazságosságot tartják. Kancellárjelöltjük ugyan nem hozza lázba az embereket, de legalább tapasztalt, kompetens és megbízható politikusnak tartják. Németország vasárnap választ: a balközép párt továbbra is három-öt százalékponttal vezet a CDU-CSU szövetség előtt.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: Bécsben jönnek a szigorítások
MTI | 2021. szeptember 21. 17:11
A járvány negyedik hullámának megfékezését célzó szigorításokat jelentett be Michael Ludwig polgármester.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos