3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

7 százalék alá esett a magyar munkanélküliség - az autósok jobbnál jobb híreket kapnak - veszély fenyegeti a magyar nyugdíjrendszert - technológiai áttörést ígérnek a kütyük világában, és megjött a Windows 10 is - Napi hírösszefoglaló

7 százalék alá esett a magyar munkanélküliség - 10 év után most először. Egy év alatt 49 ezer fővel csökkent a munkanélküliek száma, 126 ezerrel több a foglalkoztatott. A helyzetet árnyalja, hogy az időszak végére a közmunkások száma meghaladta a 210 ezret. Elemzők szerint a munkanélküliségi ráta stabilizálódik 7% alatt: a harmadik negyedévben akár 6,2%-ig is csökkenhet.

--

Jobbnál jobb híreket kapnak az autósok. Reggel 2 forinttal olcsóbb lett a benzin és a gázolaj, délután pedig újabb jó hírt kaptak az autósok: pénteken a benzin árát további 5, a gázolajét pedig ismét 2 forinttal csökkenti a Mol.

--

Fel kellene újítani a házat? Jönnek az állami milliárdok. A lakossági ingatlanok energetikai felújítását és a távfűtési rendszerek korszerűsítését célzó új pályázatok is elérhetőek lesznek hamarosan. Első körben a 60 lakásnál nagyobb társasházak energiakorszerűsítésére írnak ki pályázatot. Ezek nemcsak panelházak, hanem régebben épült, más technológiával készült társasházak számára is elérhetőek lesznek. Jövő tavasszal tervezik a családi házaknak szóló pályázatok kiírását.

--

Feljelentették Varufakiszt hazaárulásért. A Kathimerini görög lap számolt be arról, hogy a legfőbb ügyész hazaárulás miatt eljárást indít a volt görög pénzügyminiszter ellen. Janisz Varufakiszt ellenzéki politikusok jelentették fel azok után, hogy kiderült: a görög krízis során megpróbált egy párhuzamos pénzügyi rendszert kialakítani, amihez azonban be kellett törnie a görög adóhivatal számítógépes rendszerébe, így hozzájuthatott a görög adózok minden adatához és pénzéhez.

--

Ma debütál a Microsoft legújabb és egyben utolsó operációs rendszere, a Windows 10. A Microsoft az első évben ingyenesen letölthetővé teszi a Windows 10-et a 7 és 8-as verzió felhasználóinak. Még a kalózoknak is. Több Windows várhatóan nem lesz: ezt a verziót fogja foltozni a redmonti vállalat, így kerülnek a be az újabb funkciók. Egyebek mellett új böngésző, új Office-alkalmazások és Start menü is van a 10-es Windowsban.

--

Foglalkoztatási szempontból súlyos következményei lehetnek annak, ha a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazása miatt átalakítják a nyugdíjrendszert – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára egy sajtótájékoztatón. A következő 4-5 évben több mint ötvenezren mennek majd nyugdíjba a hiányszakmákban dolgozók közül, valamint több mint 12 ezer mérnök vonul nyugdíjba. A demográfiai adatokból kiindulva nem lesz ennyi belépő a munkaerő-piacra a hiányszakmákban és a mérnöki tevékenységekben.

--

Csányi Sándor átveszi a hatalmat az agráróriásnál: a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérte három, Csányi Sándor tulajdonában lévő cég ahhoz, hogy önálló irányítást szerezhessenek a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. felett.

--

Technológiai áttörés? Itt az ezerszer gyorsabb memória. Az Intel Corporation és Micron Technology bemutatta a 3D XPoint elnevezésű technológiáját. Azt ígérik: az újfajta memória teljesítményével forradalmasítani fogja a azoknak az eszközöknek és szolgáltatásoknak a körét, amelyek esetében különösen fontos, hogy nagy mennyiségű adathoz rendkívül gyorsan lehessen hozzáférni. Állitólag  a NAND technológián alapuló memóriáknál akár ezerszer gyorsabb és akár ezerszer strapabíróbb is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kínai gyarmat lesz Magyarország?
Vég Márton | 2024. május 6. 15:11
Nincsenek beruházások, elfogyott a pénz az önkormányzatoknál, így a polgármesterek nem tudnak mivel kampányolni, mégis nagy csata várható a választásokon. Minek jön ide a kínai elnök? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Megint minden olcsóbb lehet az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:47
Tovább csökkennek a termelői árak, elsősorban az energiaárak miatt.
Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG