3p
Lezárták a Keletit a migránsok miatt, fúrják a férfiak korai nyugdíjazását, jó hír jött az uniós munkaerőpiacról, kevésbé jó a magyar lakáspiacról. Napi összefoglaló.
Bevándorlók demonstrálnak Budapesten, a Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 1-jén, miután a rendőrség nem engedte felszállni őket a Németországba induló vonatra és kiürítette a pályaudvart. MTI Fotó: Kovács Tamás

Reggel hatósági zár alá vették a Keletit. A pályaudvar egy órán keresztül nem indított és nem is fogadott vonatokat, mindenkit kitereltek. 10 óra után újra megindult a vonatközlekedés, a migránsokat viszont nem engedik be a pályaudvar csarnokába és egyetlen vonatra sem engedik felszállni őket, annak ellenére, hogy érvényes jegyük volt.

A vonatkésések valószínűleg csak az esti órákban fog helyreállni. Részletek >>>

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelbe megy tárgyalni az EU vezetőivel a válsághelyzetről. Részletek >>>

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az EU egyszerűen elbénázta a menekültválságot. Részletek >>>

Megszólalt ma Angela Merkel is. A német kancellár szerint országának nincs része a Magyarországról vonattal érkező menedékkérők ügyében viselt felelősségben. Részletek >>>

---

Jelentettek a magyar feldolgozóiparból. Az Üzleti Jelentések a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Beszerzési Menedzser Index szezonálisan kiigazított augusztusi értéke 50,7 pont lett, ami rosszabb az eddig átlagnál. Bár a vállalatok nem jeleztek drágulást, hiány volt kukoricából, tökből és zöldborsóból.

---

Az elmúlt fél év a leggyengébb hónapja volt az augusztusi a lakáspiacon. Összesen 11 066 ingatlan adás-vétel történt, a Duna House szerint ez a visszaesés csak szezonális jellegű.

---

Egy év alatt 1,6 millióval csökkent a munkanélküliek száma az EU-ban. Az EU 28 tagállamában júliusban 9,5 százalék volt a munkanélküliség az előző havi 9,6 százalékkal szemben. Részletek >>>

---

Mi áll a kiemelkedő, 5,7 százalékos beruházási adat mögött? Az eredmény nem a cégek önerős fejlesztéseinek köszönhető, hanem az állami (EU-pénzből finanszírozott) beruházások céges teljesítései nyomták feljebb a statisztikát – mondta Balatoni András a Napi Kommentárban. Az ING vezető elemzője szerint a kiskereskedelmi dinamika megugrása sem annak köszönhető, hogy jobban élünk, mint egy éve: a gazdaság fehéredése miatt jelez nagyobb aktivitást a statisztika.

---

Miután hétfőn megtámadták az Alkotmánybíróságon a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést, a Magyar Szakszervezeti Szövetség most azt kéri, ne bújjanak a Ab által nyújtott fedezék mögé, álljanak a nyilvánosság elé a valódi szervezők. További részletek a témában >>>>

---

Kisebb lett a veszteség az FHB-nál. A csoport 1,491 milliárd forint konszolidált adózott veszteséggel zárta 2015 második negyedévét, ez hatvan százaléka az első negyedévinek. Az első félév egészét tekintve a veszteség 5,295 milliárd forint lett, csaknem a duplája a tavaly ilyenkorinak.

---

Gond van az egyik uniós projektnél. A Miniszterelnökség és az Emmi vizsgálata az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet egyik foglalkoztatási projektjénél tárt fel szabálytalanságokat. Ennek következménye az is lehet, hogy a teljes projektet felfüggesztik.

---

Újra a Skoda Octávia a magyarok kedvenc autója. A JATO adatai szerint augusztusban nőtt az autóeladások száma, ugyanakkor nincs változás abban, hogy a gépjárművek kétharmadát továbbra is a cégek vették meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság A „hanyatló Nyugat”: Olaszországban nőtt a GDP
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 14:23
Az olasz gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben 0,2 százalékkal, míg a tavalyi év egészében 0,6 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság Nőket erőszakolt és csonkított meg a Hamász tavaly október 7-én
Wéber Balázs | 2024. március 5. 11:54
Brutális rémtetteket követtek el a palesztin terrorszervezet tagjai a tavaly október 7-én Dél-Izraelben végrehajtott támadásaik során beszámolók szerint.
Makro / Külgazdaság Előzés a gazdaglistán
Buksza blog | 2024. március 5. 11:22
A Tesla árfolyamcsökkenése miatt az amazonos Jeff Bezos vette át a listavezető szerepet a Bloomberg listáján. 
Makro / Külgazdaság Leállt az internet-összeköttetés az egyik fontos vezetéken
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 10:39
A vörös-tengeri válság már nem csupán a kereskedelmi hajózásban okoz komoly fennakadásokat, hanem a virtuális térben az interneten folyó adatcserében is. A felelősséget lehetetlen megállapítani.
Makro / Külgazdaság Aggasztja a befektetőket Kína titkolózása
Káncz Csaba | 2024. március 5. 09:31
Három évtized óta először fordul elő, hogy a kínai miniszterelnök nem tart sajtótájékoztatót az éves parlamenti ülés végeztével. A gazdasági visszaesés legegyértelműbb megnyilvánulása a deflációs erők egyre erősebb szorítása. Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság Kiborultak a lengyelek Magyarországra, elérte célját Szijjártó Péter külügyminiszter véleményes diplomáciai lépése
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 09:03
Nem maradt visszhang nélkül, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Alekszej Navalnij temetésének napján találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. 
Makro / Külgazdaság Magyarország rükvercelt egy nagyot
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 08:30
Megjöttek a részletes GDP-adatok: rosszul néz ki a tavalyi bizonyítvány. 
Makro / Külgazdaság Putyin új ötlettel rukkolhat elő
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 07:33
Vlagyimir Putyin, Oroszország államfője feltűnően nagy hangsúllyal fényezte azokat a katonatiszteket, akik érdemeket szereznek az Ukrajna ellen vívott háborúban.
Makro / Külgazdaság A szakadék aljára került a forint
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 06:50
Az euróval szemben 3, a dollárhoz képest 5 százalékkal gyengült idén a forint. 
Makro / Külgazdaság Ukrajna szabadkereskedelmi megállapodásokra hajt - mire elég ez?
Bózsó Péter | 2024. március 5. 05:41
Ukrajna kiterjeszti szabadkereskedelmi megállapodását Kanadával, tárgyal az EU-val. Mekkora ennek a jelentősége?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG