<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Lezárták a Keletit a migránsok miatt, fúrják a férfiak korai nyugdíjazását, jó hír jött az uniós munkaerőpiacról, kevésbé jó a magyar lakáspiacról. Napi összefoglaló.
Bevándorlók demonstrálnak Budapesten, a Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 1-jén, miután a rendőrség nem engedte felszállni őket a Németországba induló vonatra és kiürítette a pályaudvart. MTI Fotó: Kovács Tamás

Reggel hatósági zár alá vették a Keletit. A pályaudvar egy órán keresztül nem indított és nem is fogadott vonatokat, mindenkit kitereltek. 10 óra után újra megindult a vonatközlekedés, a migránsokat viszont nem engedik be a pályaudvar csarnokába és egyetlen vonatra sem engedik felszállni őket, annak ellenére, hogy érvényes jegyük volt.

A vonatkésések valószínűleg csak az esti órákban fog helyreállni. Részletek >>>

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelbe megy tárgyalni az EU vezetőivel a válsághelyzetről. Részletek >>>

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az EU egyszerűen elbénázta a menekültválságot. Részletek >>>

Megszólalt ma Angela Merkel is. A német kancellár szerint országának nincs része a Magyarországról vonattal érkező menedékkérők ügyében viselt felelősségben. Részletek >>>

---

Jelentettek a magyar feldolgozóiparból. Az Üzleti Jelentések a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Beszerzési Menedzser Index szezonálisan kiigazított augusztusi értéke 50,7 pont lett, ami rosszabb az eddig átlagnál. Bár a vállalatok nem jeleztek drágulást, hiány volt kukoricából, tökből és zöldborsóból.

---

Az elmúlt fél év a leggyengébb hónapja volt az augusztusi a lakáspiacon. Összesen 11 066 ingatlan adás-vétel történt, a Duna House szerint ez a visszaesés csak szezonális jellegű.

---

Egy év alatt 1,6 millióval csökkent a munkanélküliek száma az EU-ban. Az EU 28 tagállamában júliusban 9,5 százalék volt a munkanélküliség az előző havi 9,6 százalékkal szemben. Részletek >>>

---

Mi áll a kiemelkedő, 5,7 százalékos beruházási adat mögött? Az eredmény nem a cégek önerős fejlesztéseinek köszönhető, hanem az állami (EU-pénzből finanszírozott) beruházások céges teljesítései nyomták feljebb a statisztikát – mondta Balatoni András a Napi Kommentárban. Az ING vezető elemzője szerint a kiskereskedelmi dinamika megugrása sem annak köszönhető, hogy jobban élünk, mint egy éve: a gazdaság fehéredése miatt jelez nagyobb aktivitást a statisztika.

---

Miután hétfőn megtámadták az Alkotmánybíróságon a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést, a Magyar Szakszervezeti Szövetség most azt kéri, ne bújjanak a Ab által nyújtott fedezék mögé, álljanak a nyilvánosság elé a valódi szervezők. További részletek a témában >>>>

---

Kisebb lett a veszteség az FHB-nál. A csoport 1,491 milliárd forint konszolidált adózott veszteséggel zárta 2015 második negyedévét, ez hatvan százaléka az első negyedévinek. Az első félév egészét tekintve a veszteség 5,295 milliárd forint lett, csaknem a duplája a tavaly ilyenkorinak.

---

Gond van az egyik uniós projektnél. A Miniszterelnökség és az Emmi vizsgálata az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet egyik foglalkoztatási projektjénél tárt fel szabálytalanságokat. Ennek következménye az is lehet, hogy a teljes projektet felfüggesztik.

---

Újra a Skoda Octávia a magyarok kedvenc autója. A JATO adatai szerint augusztusban nőtt az autóeladások száma, ugyanakkor nincs változás abban, hogy a gépjárművek kétharmadát továbbra is a cégek vették meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Újabb ország csatlakozott az olajársapka-egyezményhez
Privátbankár.hu | 2022. december 3. 10:07
A G7-ekhez csatlakozott Ausztrália is.
Makro / Külgazdaság A Twitterről tárgyalt Emmanuel Macron és Elon Musk
Privátbankár.hu | 2022. december 3. 09:31
A fő téma a szólásszabadság kérdése volt.
Makro / Külgazdaság Spanyolországtól kapott amerikai rakétarendszereket az ukrán hadsereg
Privátbankár.hu | 2022. december 3. 09:08
A háború az éjjel is folytatódott. Ez történt az orosz–ukrán konfliktusban szombat reggelig.
Makro / Külgazdaság Orosz háborús bűnök: újabb vizsgálat
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 20:08
Miközben mindkét harcoló fél mélyen hallgat a saját veszteségeiről, egy amerikai becslés elképesztő számokról tanúskodik. Péntek esti háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság 60 dollár lesz az olaj esetén az ársapka
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 19:53
Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz - erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.
Makro / Külgazdaság Újabb hétre maradnak üzemanyag nélkül a kis kutak
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 16:48
A következő héten sem fognak üzemanyagot kapni a kisebb kutak a Moltól. Ez immár a harmadik ilyen hét lesz, amit aligha lehet csupán a kis kutak hergelésének betudni.
Makro / Külgazdaság Elképesztő német kormányzati kritikák Katar felé
Káncz Csaba | 2022. december 2. 15:41
Miközben a német kormányzati politikusok a napokban harsányan kritizálják Katart, Berlin hosszas lobbizásának hála egy LNG megállapodás született a két ország között. A vezető német fegyverkezési vállalatok serényen támogatják Dohát saját fegyver-iparának felállításában. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A sok új amerikai munkahelytől ijedtek meg a befektetők
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 15:31
Novemberben az elemzők által vártnál több új munkahely jött létre a nem mezőgazdasági ágazatokban az Egyesült Államokban, miközben a várakozásoknak megfelelően stagnált a munkanélküliségi ráta. Az adatok hatására az amerikai határidős indexek komolyabb esést vetítettek előre a mai tőzsdei kereskedésre.
Makro / Külgazdaság Scholz beszólt Putyinnak
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 14:48
Németország elítéli az ukrajnai polgári infrastruktúra elleni orosz légicsapásokat - közölte Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken telefonon a német szövetségi kormány szóvivőjének tájékoztatása szerint.
Makro / Külgazdaság Bűncselekmény lenne a szankciók megsértése
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 13:51
Az Európai Bizottság az uniós szankciók megsértésének bűncselekménnyé nyilvánítását és a büntetések harmonizálását javasolja - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteken.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG