BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 9. 08:13

Tudta Ön, hogy Navracsics Tibor a legnépszerűbb frakcióvezető? A sereghajtó Kóka János, de augusztusban ő is erősített. És van szocialista a top háromban - népszerűségi lista

Csaknem minden politikusnak javult a megítélése a Szonda-Ipsosnak a Népszabadságban megjelent népszerűségi felmérése szerint.

A napilap keddi számában ismertetett, egy augusztusi felmérés alapján készült lista szerint a frakcióvezetők közül Navracsics Tibor áll a legjobban, 38 ponttal a mezőny első felében található. A politikus a Fidesz táborában eléggé kedvelt, ugyan a tőlük kapott pontszám (57-es) nem túl magas, de Orbán Viktor és Sólyom László után ő áll a harmadik helyen. Markáns megnyilatkozásai következtében viszont meglehetősen elutasított az MSZP hívei körében (25 pont), csak Kövér Lászlóval és Orbán Viktorral szemben hevesebbek a kormánypártiak ellenérzései.

Herényi Károly, Semjén Zsolt és Lendvai Ildikó valamivel lemarad Navracsicstól, előbbi 36, utóbbiak 35-35 pontosak. Értelemszerűen az ő megítélésükben is a párthovatartozás differenciál, de ennek mértéke eléggé eltérő.

Jelentősek az értékelésbeli különbségek Lendvai Ildikó esetében. Róla az MSZP-sek kifejezetten pozitívan nyilatkoznak: 60 pontos, körükben csupán hárman előzik meg. Az ellenzék számára nem igazán rokonszenves a szocialista frakcióvezető, 21 ponttal fejezték ki e véleményüket.

Az SZDSZ frakciójának élén álló Kóka János ugyan a lista sereghajtója, de a tavaszi mélypontról valamivel feljebb mozdult, jelenleg 23 pontos. Kóka alacsony népszerűségi mutatójának az oka, hogy az ellenzékiek körében - a magyar politikai viszonyok megszokott következményeként - tapasztalható markáns ellenérzéseket (18 pont) nem ellensúlyozza az MSZP táborának kedvező véleménye. A szocialisták körében ugyanis a volt szabad demokrata elnöknek nincsen nagy respektje, 31 ponttal illetik.

A parlamenti munka főszereplői közül a házelnök a leginkább népszerű. Szili Katalin ez évi megítélése rendkívül egyenletes, 45-47 pontja rendszerint a lista második-harmadik helyét jelenti számára. Az MSZP táborán belül 62 ponttal Gyurcsány Ferencet ő követi, a Fidesz szavazói között elért 37 pontjával pedig Szili a legkedveltebb kormánypárti politikus.

Egyre valószínűbb, hogy Gyurcsány távozik?
Semmi jó nem jut eszükbe Magyarországról
Válasszatok! Gyurcsány összehívta a kongresszust   
A szakértői kormány nem gyerekjáték


Népszabadság

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél