<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A külgazdasági és külügyminiszter először Teheránba megy, majd az Európa Tanács ülésére, szerdán irány Mumbai, aztán Riga.
Szijjártó Péter egy korábbi katari látogatáson Rásid Bin Khalifa Bin Mohamed Al Khalifa külügyi államtitkárral. MTI fotó: Miniszterelnökség

A miniszter jövő hét hétfőn először Teheránba látogat, ott az iráni fővárosban kétoldalú kulturális és gazdasági együttműködések fejlesztéséről tárgyal majd. A látogatáson fontos téma lesz még, hogy Magyarország hogyan tud hozzájárulni az iráni és nemzetközi tárgyalások mielőbbi sikeres lezárásához - írja közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A tárca közölte azt is, hogy az iráni látogatás előzményeként Szijjártó Péter a témában megbeszélést folytatott Federica Mogherinivel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.

A külügyminiszter kedden részt vesz az Európa Tanács 125. külügyminiszteri csúcstalálkozóján. A külügyminiszterek a tervek szerint megvitatják az aktuális európai válságokra és konfliktusokra adandó válaszokat, valamint az erőszakos szélsőségek és a terrorizmus elleni küzdelmet, valamint mindebben az Európa Tanács lehetséges szerepét - olvasható a közleményben.

Nem lesz pihenő a hét második felében sem

Szijjártó Péter szerdán Mumbaiba utazik, ahol indiai nagyvállalatok képviselőivel, valamint India kereskedelmi forgalma szempontjából is kiemelkedő fontossággal bíró Maharastra állam kormányzatával folytat megbeszéléseket.

Csütörtökön és pénteken pedig részt vesz Rigában a Keleti Partnerségi Csúcstalálkozón, illetve az azt megelőző uniós külügyminiszteri egyeztetésen. A találkozón szlovák-magyar-román-bolgár tárgyalás is lesz a gázvezeték rendszerek összekötéséről.

Merre járt legutóbb?

- Múlt héten a győzelmi napi megemlékezésen járt Moszkvában. Erről itt olvashat részleteket >>>
- Előtte - nem először - Katarba utazott, ahol a kereskedelmi miniszterrel találkozott. Részletek >>>
- Minszkben pedig stadionépítést ígért a fehéroroszoknak. Erről pedig itt tudhat meg többet >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Egymilliárd eurós segély jöhet az EU-tól - Tovább nőtt az odesszai légitámadás áldozatainak száma - esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 19:03
Az orosz-ukrán háború 127. napjának hírei röviden. 
Makro / Külgazdaság Mi kell az akár csak 370 forintos euróárfolyamhoz? A hét videója
Izsó Márton - Csabai Károly | 2022. július 1. 18:18
Sokakat foglalkoztat ez a kérdés, különösen azokat, akik a kétszámjegyű infláció ellenére is képesek külföldön nyaralni, és most azt próbálják kisakkozni, mikor váltsanak eurót. A Magyar Nemzeti Bank e heti brutális kamatemelése azzal kecsegtetett, hogy talán megfordul a forint hetek óta tartó gyengülő trendje. Nem így történt. Miért? És minek kell történnie ahhoz, hogy hazai fizetőeszközünk erősödjön? Van ennek egyáltalán reális esélye? Heti videónkban ezekre a kérdésekre kerestünk válaszokat.
Makro / Külgazdaság Izrael kémjei porig alázzák az iráni Forradalmi Gárdát
Káncz Csaba | 2022. július 1. 15:36
Izrael kémhálózata mélyen beszivárgott az iráni biztonsági körök soraiba. Egy szándékos taktika keretében a Forradalmi Gárdát sorozatos kudarcokba hajszolják, ami komoly konfliktust generált az iráni politikai és védelmi intézmények között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Durvul a járvány, ezért újra kötelező lesz a maszk az olasz munkahelyeken
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 14:09
Új egészségügyi szabály lépett életbe a munkahelyeken péntektől, s ez ismét előírja a maszk használatát.
Makro / Külgazdaság Egyre több a koronavírusos idehaza
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 13:21
Az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája.
Makro / Külgazdaság Kiakadt az EU az oroszok újabb húzásán
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 12:53
Oroszország kilátásba helyezte a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Bulgáriával.
Makro / Külgazdaság Szépen futott a külkereskedelem szekere áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:05
Összesen 523 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, márciushoz képest az export kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Kicsit javított a kormányzati szektor az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:37
Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 74 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,4 százalékponttal lett kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság Még mindig optimisták a beszerzési menedzserek itthon
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 57,0. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizennegyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint négyezer határvadász kell, nincs pénz béremelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 08:31
Utasította a hadsereget a fejlesztések gyorsítására.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG