<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A külgazdasági és külügyminiszter először Teheránba megy, majd az Európa Tanács ülésére, szerdán irány Mumbai, aztán Riga.
Szijjártó Péter egy korábbi katari látogatáson Rásid Bin Khalifa Bin Mohamed Al Khalifa külügyi államtitkárral. MTI fotó: Miniszterelnökség

A miniszter jövő hét hétfőn először Teheránba látogat, ott az iráni fővárosban kétoldalú kulturális és gazdasági együttműködések fejlesztéséről tárgyal majd. A látogatáson fontos téma lesz még, hogy Magyarország hogyan tud hozzájárulni az iráni és nemzetközi tárgyalások mielőbbi sikeres lezárásához - írja közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A tárca közölte azt is, hogy az iráni látogatás előzményeként Szijjártó Péter a témában megbeszélést folytatott Federica Mogherinivel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.

A külügyminiszter kedden részt vesz az Európa Tanács 125. külügyminiszteri csúcstalálkozóján. A külügyminiszterek a tervek szerint megvitatják az aktuális európai válságokra és konfliktusokra adandó válaszokat, valamint az erőszakos szélsőségek és a terrorizmus elleni küzdelmet, valamint mindebben az Európa Tanács lehetséges szerepét - olvasható a közleményben.

Nem lesz pihenő a hét második felében sem

Szijjártó Péter szerdán Mumbaiba utazik, ahol indiai nagyvállalatok képviselőivel, valamint India kereskedelmi forgalma szempontjából is kiemelkedő fontossággal bíró Maharastra állam kormányzatával folytat megbeszéléseket.

Csütörtökön és pénteken pedig részt vesz Rigában a Keleti Partnerségi Csúcstalálkozón, illetve az azt megelőző uniós külügyminiszteri egyeztetésen. A találkozón szlovák-magyar-román-bolgár tárgyalás is lesz a gázvezeték rendszerek összekötéséről.

Merre járt legutóbb?

- Múlt héten a győzelmi napi megemlékezésen járt Moszkvában. Erről itt olvashat részleteket >>>
- Előtte - nem először - Katarba utazott, ahol a kereskedelmi miniszterrel találkozott. Részletek >>>
- Minszkben pedig stadionépítést ígért a fehéroroszoknak. Erről pedig itt tudhat meg többet >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Covid: csak egy magyar városban javul a helyzet
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 19:01
Legalábbis a vizsgált városok közül, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációját tekintve a szennyvízben. Országos átlagban enyhe emelkedés tapasztalható.
Makro / Külgazdaság Putyin kijátssza az iráni kártyát – a héten jár le az ultimátum
Káncz Csaba | 2022. január 17. 18:37
Egy feszültebb NATO - Moszkva szembenállás időszakában a Kreml szívesebben támogatja Irán „aktív elrettentés” stratégiáját a Közel-Keleten. Ennek már rövid távon Izrael láthatja a kárát. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Durván beszólt a bevándorlóknak az elnökjelölt, súlyos pénzbírságra ítélték
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 17:40
Éric Zemmour szerint a kísérő nélküli kiskorú illegális bevándorlók tolvajok, gyilkosok és nőket erőszakolnak meg. 10 ezer euróra büntették.
Makro / Külgazdaság Az árstop aligha állítja meg az inflációt, ellenben az élelmiszerek minősége romolhat
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 16:23
Az élelmiszerárak megugrása is jelentősen hozzájárult a decemberi kiugróan magas inflációhoz. Ráadásul a jelek szerint számottevő javulásra aligha számíthatunk, hiszen több tényező abba az irányba mutat, hogy az infláció továbbra is magas lesz. A kormány által bevezetett árstoptól sem érdemes csodát várni, mondta el a Trend FM Reggeli Monitor című műsorában kollégánk, Király Béla.
Makro / Külgazdaság Az infláció a legnagyobb ellenség Matolcsy György szerint
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 16:05
Az infláció a jegybankok legnagyobb ellensége, annak legyőzése a legfontosabb lépés a fenntarthatóság felé a pénz területén.
Makro / Külgazdaság Rossz hír az Orbán-kormánynak: februárban indulhat az uniós pénzmegvonási akció
Wéber Balázs | 2022. január 17. 15:37
Sajtóértesülések szerint Brüsszel néhány héten belül megkezdi a problémás tagállamok, Magyarország és Lengyelország megbüntetését: megindulhat a jogállamisági mechanizmus a két ország ellen.     
Makro / Külgazdaság Önellátók leszünk villamos energiában Szijjártó Péter szerint
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 14:01
Magyarország a paksi atomerőmű bővítésével és a napenergia-beruházások megvalósulásával teljes mértékben önellátóvá fog válni a villamos energia terén, véli a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Tíz éve nem voltak ilyen optimisták a vezérigazgatók
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 13:35
A világ cégvezetőinek 77 százaléka szerint erősödni fog a globális gazdaság idén. Azért vannak aggodalomra okot adó tényezők is.
Makro / Külgazdaság Enyhül a Covid-járvány, lazulnak a karanténszabályok Angliában
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 13:06
Öt napra rövidült hétfőtől a pozitív koronavírus-teszt utáni kötelező elkülönítés időtartama Angliában. Az eddigi szabályozás alapesetben tíz nap elkülönítést írt elő, de ezt hét nap után, két negatív koronavírus-teszttel meg lehetett szakítani.
Makro / Külgazdaság Hazatért a volt ukrán elnök, és egyenesen a bíróságra hajtott
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 11:12
Petro Porosenko visszatért Ukrajnába, rögtön dulakodás is tört ki hívei és a határőrök között. A volt elnököt decemberben gyanúsították meg hazaárulással, akár 15 év börtönt is kaphat.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló