<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 2013-as lista élére Mali került - egy év alatt itt emelkedett leginkább az üzleti tevékenység szempontjából a kockázat. Nigéria sokat fejlődött, Magyarországon a pénzintézeti szektor a legkockázatosabbak közé tartozik a világon.

A kaliforniai székhelyű Alliant Insurance Services biztosításközvetítő listáját a Biztosítási Szemle foglalta össze. Az idei éves jelentés 65 ország politikai és gazdasági kockázatait vizsgálja egyebek közt olyan tényezők alapján, mint a helyi valuta leértékelődése, a gazdasági visszaesés és a politikai erőszak.

Az Alliant listáját Mali, Tunézia, Argentína és Egyiptom vezeti, ezekben az országokban romlott legnagyobb mértékben a helyzet egy év alatt az üzleti kockázat szempontjából, de a tízes listán, kilencedikként Csehország is helyet kapott.

Országok, ahol egy év alatt a legtöbbet romlott az üzleti kockázat szintje
A pénzügyi szektor kockázati mutatója

Magyarország a jelentésben a pénzügyi intézményi szektor kockázatait vizsgáló listán szerepel kiemelt helyen - sajnos a negatív lista élmezőnyében. Törökország után Magyarországon látja a legmagasabb kockázatot a piac fontosabb szereplői közül a felmérés.

Összességében (minden szektort figyelembe véve) Magyarország kockázati szintje gyakorlatilag változatlan tavalyhoz képest (52,27 pont). Ez gyengébb, mint a világátlag (67,7 pont) de jobb, mint a kelet-európai átlag (43,56 pont)

Nigéria, Görögország, Oroszország és Kína vezették azon országok listáját, amelyek a legtöbbet fejlődtek az elmúlt 12 hónapban.

Országok, ahol egy év alatt a legtöbbet javult az üzleti kockázat szintje

A jelentés a vállalatokat a szerint is rangsorolta, hogy mekkora üzleti kockázatnak vannak kitéve földrajzi elhelyezkedésük alapján. Az Alliant ez alapján a Chevron, a 3M Co. és az International Business Machines vállalatokat ítélte a legkockázatosabbnak nemzetközi üzleti kockázatok vonatkozásában.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló