<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Engedéllyel jöttek, tanulni, dolgozni és családot egyesíteni.
Előtérben Hannah, a szíriai menekült, aki öt évnyi jordániai tartózkodás után ösztöndíjat nyert a Montpellier-i Paul Valéry Egyetemre. (Fotó: UNHCR)

Sokkal több migráns érkezett az elmúlt nyolc évben családegyesítés, tanulás és munkavállalás miatt kiadott engedéllyel az OECD-országokba, mint ahányat áttelepítési program keretében fogadtak be, derül ki az OECD és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa (UNHCR) közös tanulmányából, melyet szerdán tettek közzé.

Szíriából, Afganisztánból, Irakból, Szomáliából és Eritreiából több mint 560 ezer migráns érkezett 2010 óta nem-humanitárius segítségnyújtással, míg ugyanezen idő alatt ugyanezen öt országból valamivel több mint 350 ezer menekültet fogadtak be az OECD-országok különféle áttelepítési programok keretében.

Ebben nincs benne az a tömeg, melynek az egyes államok menekültstátuszt vagy humanitárius engedélyeket biztosítottak menekültügyi eljárásokon keresztül. Ők 1,5 millióan érkeztek az OECD-tagállamokba az említett öt országból az elmúlt nyolc év során.

A kiállított nem-humanitárius engedélyek közt 86 százalékot tesz ki a családegyesítési engedély, 10-et a tanulmányok folytatása, és négyet a munkavállalás céljából kiadott papírok.

Stefano Scarpetta, az OECD foglalkoztatási, munkaügyi és szociális ügyekért felelős igazgatója szerint ezek a migránsok előtt álló alternatív utak fontosak, mert bár nem helyettesíthetik az áttelepítést, jól kiegészítik a humanitárius programokat, mert biztonságos és legális beutazást biztosítanak.

Volker Türk, az UNHCR védelmi főbiztoshelyettese pedig azt üdvözölte, hogy ezekkel az engedélyekkel megelőzhető, hogy a migránsok illegális bevándorlással próbálkozzanak életveszélyes útvonalakon, illetve valamelyest enyhíthetik a legnagyobb befogadó országokban a bevándorlók miatt kialakult feszültségeket.

Makro / Külgazdaság Vasárnap eldől, megy vagy marad Erdoğan
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 09:41
Vasárnap rendezik a török elnökválasztás második fordulóját, ahol az első forduló két legtöbb szavazatot szerzett jelöltje, a hivatalban levő Recep Tayyip Erdoğan és ellenzéki kihívója, Kemal Kılıçdaroğlu száll ringbe. Az első részeredmények késő este várhatók.
Makro / Külgazdaság Megint hatalmas, Nyugat-Európába áramló tömeggel akadt dolga a magyar rendőröknek
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 09:18
Szombaton több mint 11 ezer ember lépett az országba.
Makro / Külgazdaság Az „elvi megállapodás” már megszületett az amerikai adósságplafon megemeléséről
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 08:52
Joe Biden elnök és Kevin McCarthy, a képviselőház vezetője megállapodott az amerikai adósságplafon megemeléséről, melyről várhatóan szerdán szavaznak.
Makro / Külgazdaság Kijevnek köze volt a Kercsi híd felrobbantásához
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 08:26
Sem a fegyverek, sem a diplomaták nem pihentek pünkösdvasárnapra virradóra sem.
Makro / Külgazdaság Csak a parancsra várnak és indul az ukrán roham
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 18:00
Vlagyimir Putyin akkor is veszélyes marad, ha vereséget szenved. Háborús hírek.  
Makro / Külgazdaság Peking győzött Hongkongban, a demokrácia még várat magára
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 17:36
Az egyre nehezebb körülmények és az ellehetetlenítő politikai légkör miatt önmaga feloszlatásáról döntött szombaton a hongkongi demokráciapárti Polgári Párt - közölte a tömörülés egyik alapítótagja szombaton újságírókkal.
Makro / Külgazdaság Lemondott Orbán Viktor szerb szövetségese
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 17:11
Milos Vucevic védelmi miniszter lett a Szerb Haladó Párt (SNS) új elnöke miután Aleksandar Vucic köztársasági elnök nem indult újra a tisztségért a párt kragujevaci tisztújító közgyűlésén szombaton.
Makro / Külgazdaság Tömegnyomorral indult a háromnapos hétvége a brit repülőtereken
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 16:35
Hatalmas sorok alakultak ki szombat délutánra a brit repülőtereken, miután egy központi szoftverhiba miatt működésképtelenné váltak az elektronikus beléptető kapuk.
Makro / Külgazdaság Elsodort egy komplett tábort a lavina Pakisztánban
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 15:59
Legalább tízen meghaltak egy lavina miatt Észak-Pakisztán egy távoli régiójában szombaton - közölték helyi tisztségviselők.
Makro / Külgazdaság Vlagyimir Putyin véres bosszút áll, ha veszít Ukrajnában?
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 15:10
A brit királyi légierő (RAF) vezérkari főnöke szerint Oroszország akkor is veszélyt jelentene a Nyugatra, ha vereséget szenved Ukrajnában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG