3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az eddigi háborús tapasztalataik alapján megerősítik haditengerészeti, repülési és stratégiai rakétaerőik harci képességeit.

  • Befejeződött a kutató-mentőakció a szombati orosz rakétatámadás romjai között az ukrajnai Dnyipro város lakóházában – közölték a hatóságok. A halálos áldozatok száma jelenleg 45, köztük egy gyermek – közölte a Dnyipropetrovszk régió katonai közigazgatásának vezetője. Helyi tisztségviselők szerint legalább 19 ember még mindig nem került elő, további 79-en pedig megsérültek.
  • Oroszország bejelentette, hogy 2023 és 2026 között „jelentős változtatásokat” hajt végre fegyveres erőiben, és kilátásba helyezte, hogy az ukrajnai csatatéren több hónapig tartó kudarcok után átalakítja a katonai struktúráját. Az adminisztratív változtatások mellett a védelmi minisztérium közölte, hogy megerősíti haditengerészeti, repülési és stratégiai rakétaerőinek harci képességeit.
  • Ukrajna adatai szerint több mint 9 ezer civil, köztük 453 gyermek halt meg Ukrajnában a tavaly február 24-étől orosz invázióban. Andrii Yermak, az ukrán elnöki stáb vezetője a svájci davosi üdülőhelyen tartott Világgazdasági Fórumon kijelentette: „Nem bocsátunk meg egyetlen kínzást vagy életkioltást sem. Minden bűnözőt felelősségre vonnak.”

Romok között egy tűzoltó, miután feltehetőleg ukrán tüzérségi támadás ért egy bevásárlóközpontot az Oroszország által Ukrajnától elcsatolt kelet-ukrajnai Donyeckben 2023. január 16-án. Fotó: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov
Romok között egy tűzoltó, miután feltehetőleg ukrán tüzérségi támadás ért egy bevásárlóközpontot az Oroszország által Ukrajnától elcsatolt kelet-ukrajnai Donyeckben 2023. január 16-án. Fotó: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov

  • Ukrajna sürgette a világ vezetőit, hogy fokozzák az erőfeszítéseiket Vlagyimir Putyin csapatainak a földjükről való eltávolítására, mivel az Oroszországgal vívott háború uralta a globális elit davosi összejövetelének első teljes napját.
  • Olaf Scholz német kancellár kedden a kevéssé ismert Boris Pistoriust választotta Németország új védelmi miniszterének, ezzel megbízva a fegyveres erők átirányítását a jelentős változások korszakán. A kinevezés Christine Lambrecht lemondását követi a minisztérium szempontjából döntő pillanatban, amikor Németországra heves nyomás nehezedik, hogy harckocsikat küldjön Ukrajnába.
  • Mark Rutte holland miniszterelnök azt közölte Joe Bidennel, hogy Hollandia Patriot rakétákat ajánl Ukrajnának. Hollandia csatlakozik az Egyesült Államokhoz és Németországhoz a Patriot rakétavédelmi rendszer Ukrajnába küldésében – mondta Rutte Bidennek a Fehér Házban. Biden megköszönte Rutte-nak, amiért „nagyon határozottan” támogatja Ukrajnát.
  • Az EU végrehajtó testülete megerősítette, hogy 3 milliárd eurós sürgősségi segélyt bocsát Ukrajnának, ami az első részlet egy 18 milliárd eurós alapból, amelynek célja az alapvető közszolgáltatások télen történő működtetése.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Háborús hatás: szétszakadt a világ, hatalmas összegek mentek át az egyik térfélről a másikra
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 11:44
Könnyen két szék közt a pad alá eshet az az ország, amely a bizonytalanná vált világgazdasági környezetben halászgatni akar a zavarosban. 
Makro / Külgazdaság Megjelent 520 forintos "mesterséges" benzinár: el is indultak a cseh benzinturisták a lengyel kutakra
Buksza blog | 2023. szeptember 24. 10:56
Benzinturizmus kezdődött a cseh-lengyel határon, miután Lengyelországban sokkal olcsóbbak az üzemanyagok. Az olaj drágulása ellenére ugyanis a lengyel kutakon csökkent a benzinár. 
Makro / Külgazdaság Újabb fronton támad a home office, kiütheti a metrózást New Yorkban
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:10
A home office lehetőségének egyik sajátos mellékhatását tapasztalják a New York-i metró üzemeltetői. A jegyárbevétel csökkenése már a működést veszélyeztetheti. 
Makro / Külgazdaság Az osztrák fővárosban jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny dobogósai
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:00
Az előző két évhez hasonlóan a verseny egyik támogatója, az Erste ezúttal is azzal díjazta a 2022-23-as tanévben megrendezett két diákverseny 1-3. helyezettjeit, hogy ellátogathattak a bank bécsi anyacégének pénzügyi edukációs központjába, ahol játékos gyakorlatokat hajthattak végre.
Makro / Külgazdaság Az orosz titkosszolgálat új szövetségesre talált
Káncz Csaba | 2023. szeptember 24. 09:36
Az Emírségek felpörgeti titkosszolgálati és pénzügyi kapcsolatait Moszkvával. Ahogy Amerika befolyása gyengül az Arab-öbölben, intenzív hatalmi lökdösődés kezdődött a régióban a szaúdiak és az Emirátusok között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Így vezethet a szakadék felé a nyugdíjasokra bazírozó politika a briteknél
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 09:03
Rishi Sunak brit miniszterelnök bejelentése, miszerint 2030 helyett 2035-ben szüntetnék meg a belső égésű motoros új autók értékesítését, csak tünete a konzervatívok múltba révedésének.
Makro / Külgazdaság Ez a válasz a kemény ukrán csapásokra - Problémák az orosz elit alakulnál?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 08:25
Az ukrán hadsereg a Krímen lévő orosz katonai bázisok elleni sikeres csapásai ellenére nem készül a félsziget megtámadására. A fő cél a Fekete-tenger nyugati medencéje feletti ellenőrzés megszerzése. 
Makro / Külgazdaság “Néha elkapják a karomat az utcán” – sokkoló eredményeket hozott egy brit tinédzserfelmérés
Wéber Balázs | 2023. szeptember 24. 05:54
A brit tinédzserlányok csaknem fele nem érzi magát biztonságban az utcán, több mint negyedüket pedig már zaklatták szexuálisan, derül ki egy friss brit felmérésből. Félelemről számolt be a tizenéves fiúk negyede is. A brit médiában évek óta téma a fiatalok közötti erőszak, a késes támadások magas száma.
Makro / Külgazdaság Sokan aggódnak a bimbódzó orosz és észak-koreai barátság miatt
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 23. 17:46
A Norvégiában menedékjogot kért volt Wagner parancsnok állítólag vissza akart térni Oroszországba, Navalnij Vilniusba tett át alapítványa központját. Háborús összefoglaló este.
Makro / Külgazdaság Új emberi fajt fedeztek fel?
Kormos Olga | 2023. szeptember 23. 17:13
Rejtély övezi azt a 300 ezer éves kövületet, amelyet Kelet-Kínában fedeztek fel. Az áll nélküli állcsont, amely modern és archaikus vonásokat is mutat, az emberi családfa új ágát képviselheti.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG