1p
Már nem kérdésekről, hanem a vetélytárs jelölt személyiségének lerombolásáról szól az amerikai elnökválasztási kampány, amely ezzel veszélyes szakaszába érkezett.
Már nem kérdésekről, hanem a vetélytárs jelölt személyiségének lerombolásáról szól az amerikai elnökválasztási kampány, amely ezzel veszélyes szakaszába érkezett - állapította meg a The Washington Post, 28 nappal a novemberi választások előtt.

A mértékadó napilap szerkesztőségi cikke szerint mind a republikánus, mind a demokrata párti kampánystáb tisztességtelen eszközökhöz folyamodik a másik oldal lejáratása érdekében.

John McCain szenátor, a republikánus jelölt egyik legújabb reklámjában az szerepel: mennyire szégyenteljes, veszélyes és Amerika számára kockázatos, amikor Barack Obama arról beszél, hogy az amerikai csapatok Afganisztánban csak civileket gyilkolnak. A demokrata jelölt, Obama stábja azzal reagált, hogy előszedett egy két évtizeddel korábbi botrányt, és McCain akkori szerepét árulásnak, hitelrombolónak minősítette.

Az amerikaiak nemcsak arról szeretnének hallani, hogy melyikük mit tett 10 vagy 20 éve, hanem arról, mit tennének most, elnökként például a hitelpiacok kiolvasztása érdekében, miképpen írnák át a pénzügyi szabályozást, mi az álláspontjuk a globális felmelegedés ügyében, melyek az egészségbiztosítási elképzeléseik, vagy mit gondolnak a bevándorlásról és a belbiztonságról? - írta a The Washington Post.

A liberális The New York Times úgy jellemezte az elnökjelöltek második televíziós vitája előtt kialakult helyzetet, hogy a két nagy párt választási kampánya támadó üzemmódba váltott. "A jelöltek azt kockáztatják, hogy eltávolodnak a szavazókat aggasztó gondoktól" - írta az újság, azzal vádolva McCaint, hogy az elnökválasztást az Obama jelleméről, hátteréről és vezetői képességéről tartandó népszavazássá akarja alakítani. Az újság szerint a republikánus jelölt minden lehetséges fronton támadja vetélytársát, kételyeket ébresztve Obamával kapcsolatban vagy a meglévőket erősítve minél szélesebb választói körben. Obama stábja pedig jelezte, hogy nem hátrál meg.

A jobboldali The Washington Times arról írt: McCain kampányát korábban több vád érte, hogy nem domborítja ki kellőképpen a jelöltek közti különbséget. A kormánypárti stratégák nyilvánvalóan ezek után döntöttek úgy, hogy agresszív hadjáratba kezdenek, Obama "személyiségébe belemászva".

Miközben a negatív kampány bizonyos tekintetben hatékony lehet, McCainnek fel kellett adnia Michigant, és 3-4 republikánus államban is védekezésre kényszerül. A választók a negatív kampányt az elkeseredés jeleként értelmezhetik - figyelmeztet az újság, amely arra hívja fel McCaint: a kedd esti televíziós vitában úgy bizonyítsa be: jobb válaszai vannak a fontos kérdésekre, hogy közben nem vonja kétségbe vetélytársa tisztességét.

Durvul a harc az elnökjelöltek között 
Sarah Palin nagymama lesz
Palin bizonyított, Biden brillírozott
Kérdőjeldömping Palin után???

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Bécs? Budapest? Vagy Bukarest? Érdekes rangsor készült
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 11:12
A világ nagyvárosai éles versenyt vívnak azért, hogy magukhoz vonzzák a kezdő vállalkozásokat, amelyek nagyra nőve országaik gazdaságának jelentős szereplői és nem mellesleg adóalanyai lehetnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG