<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Már nem kérdésekről, hanem a vetélytárs jelölt személyiségének lerombolásáról szól az amerikai elnökválasztási kampány, amely ezzel veszélyes szakaszába érkezett.
Már nem kérdésekről, hanem a vetélytárs jelölt személyiségének lerombolásáról szól az amerikai elnökválasztási kampány, amely ezzel veszélyes szakaszába érkezett - állapította meg a The Washington Post, 28 nappal a novemberi választások előtt.

A mértékadó napilap szerkesztőségi cikke szerint mind a republikánus, mind a demokrata párti kampánystáb tisztességtelen eszközökhöz folyamodik a másik oldal lejáratása érdekében.

John McCain szenátor, a republikánus jelölt egyik legújabb reklámjában az szerepel: mennyire szégyenteljes, veszélyes és Amerika számára kockázatos, amikor Barack Obama arról beszél, hogy az amerikai csapatok Afganisztánban csak civileket gyilkolnak. A demokrata jelölt, Obama stábja azzal reagált, hogy előszedett egy két évtizeddel korábbi botrányt, és McCain akkori szerepét árulásnak, hitelrombolónak minősítette.

Az amerikaiak nemcsak arról szeretnének hallani, hogy melyikük mit tett 10 vagy 20 éve, hanem arról, mit tennének most, elnökként például a hitelpiacok kiolvasztása érdekében, miképpen írnák át a pénzügyi szabályozást, mi az álláspontjuk a globális felmelegedés ügyében, melyek az egészségbiztosítási elképzeléseik, vagy mit gondolnak a bevándorlásról és a belbiztonságról? - írta a The Washington Post.

A liberális The New York Times úgy jellemezte az elnökjelöltek második televíziós vitája előtt kialakult helyzetet, hogy a két nagy párt választási kampánya támadó üzemmódba váltott. "A jelöltek azt kockáztatják, hogy eltávolodnak a szavazókat aggasztó gondoktól" - írta az újság, azzal vádolva McCaint, hogy az elnökválasztást az Obama jelleméről, hátteréről és vezetői képességéről tartandó népszavazássá akarja alakítani. Az újság szerint a republikánus jelölt minden lehetséges fronton támadja vetélytársát, kételyeket ébresztve Obamával kapcsolatban vagy a meglévőket erősítve minél szélesebb választói körben. Obama stábja pedig jelezte, hogy nem hátrál meg.

A jobboldali The Washington Times arról írt: McCain kampányát korábban több vád érte, hogy nem domborítja ki kellőképpen a jelöltek közti különbséget. A kormánypárti stratégák nyilvánvalóan ezek után döntöttek úgy, hogy agresszív hadjáratba kezdenek, Obama "személyiségébe belemászva".

Miközben a negatív kampány bizonyos tekintetben hatékony lehet, McCainnek fel kellett adnia Michigant, és 3-4 republikánus államban is védekezésre kényszerül. A választók a negatív kampányt az elkeseredés jeleként értelmezhetik - figyelmeztet az újság, amely arra hívja fel McCaint: a kedd esti televíziós vitában úgy bizonyítsa be: jobb válaszai vannak a fontos kérdésekre, hogy közben nem vonja kétségbe vetélytársa tisztességét.

Durvul a harc az elnökjelöltek között 
Sarah Palin nagymama lesz
Palin bizonyított, Biden brillírozott
Kérdőjeldömping Palin után???

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Makro / Külgazdaság Putyin történelmi küldetése – az orosz vér szava
Káncz Csaba | 2022. június 30. 17:12
Az Ukrajna elleni háborúval Oroszország „szlavofil” irányvonala messianisztikus vonásokat öltött. A harcias orosz nacionalizmusnak a magja az Izborszk Klubban, egy formálisan független kutatóintézetben rejlik, amely mára kiterjesztette befolyását Oroszország politikai és kulturális szférájára. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Esik az amerikai földgáz ára, mert kevesebbet küldenek exportra
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 15:26
Az amerikai földgáz ára csökkenésnek indult, elsősorban azért, mert a Freeport LNG-exportőr leállása miatt több marad a helyi szolgáltatóknak. Ez azonban rossz hír Európának.
Makro / Külgazdaság NATO-csúcs: a madridi döntések biztosítják, hogy a szövetség tovább őrizze a békét
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 14:33
A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat - hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.
Makro / Külgazdaság Akinek gyenge a szíve, ne menjen vásárolni a következő hónapokban
Király Béla | 2022. június 30. 14:18
Az MNB csütörtökön mutatta be a friss Inflációs jelentést. Ebből kiderült, hogy a drágulás az ősz folyamán fog tetőzni addig fájdalmas tapasztalatokkal jár majd a vásárlás. Különösen az élelmiszerek esetén, hiszen ott továbbra is 20 százalék feletti lehet az áremelkedés.
Makro / Külgazdaság Oroszország elhagyta a Kígyó-szigetet – stratégiai győzelem Ukrajna számára
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 13:52
Az orosz erők csütörtökön elhagyták a Kígyó-sziget stratégiai jelentőségű fekete-tengeri előretolt helyőrséget, ami Ukrajna számára jelentős győzelmet jelent, és enyhítheti a gabonaexport orosz blokádját, amely a globális éhínség súlyosbodásával fenyegetett.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Világgazdaság – élt 53 évet
Wéber Balázs | 2022. június 30. 12:51
Újabb ikonikus laptól búcsúzunk.
Makro / Külgazdaság Az ukrán menekültek miatt ugrott meg a német munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 11:21
Németországban megugrott a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta júniusban az előző hónaphoz képest elsősorban amiatt, hogy az Ukrajnából menekülőket nagy számban regisztrálták a munkakereső szolgálatnál.
Makro / Külgazdaság Egyre csak fogy a magyar - májusban egy kicsit javult a helyzet
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 09:55
Eddig nem alakultak valami fényesen a demográfiai folyamatok Magyarországon 2022-ben, a májusi születési, halálozási és házasságkötési számok viszont hoznak némi derűt a borúra.
Makro / Külgazdaság Megint kamatot emeltek Matolcsy Györgyék
Csabai Károly | 2022. június 30. 09:31
Ebben azonban ezúttal nincs semmi meglepő, mivel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke már két nappal korábban kilátásba helyezte, hogy az alapkamat szintjére húzzák fel az egyhetes betéti kamatot.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG