1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Moszkva az elkövetett gyilkosságok számát tekintve Európában az első, a világon az ötödik helyen áll.
Moszkva az elkövetett gyilkosságok számát tekintve Európában az első, a világon az ötödik helyen áll - a szomorú rekordot a Moszkovszkij Komszomolec című lap jelentette az amerikai Foreign Policy című folyóiratra hivatkozva.

A több mint tízmilliós orosz metropolisban százezer lakosra 9,6 gyilkosság jut évente, s ezzel Moszkva messze megelőzi a többi európai fővárost, ahol ez a szám általában 2 körül jár.

Ami a "világranglistát" illeti, toronymagasan a 3,2 millió lakosú Caracas vezet, ahol százezer lakosra évente 130 gyilkosságot jegyeznek fel hivatalosan, de valószínűleg valójában mintegy 160 történik. A második helyen a dél-afrikai Fokváros áll, ahol 62 ez az arányszám.

A harmadik valószínűleg az amerikai New Orleans, ahol a becsült 220-310 ezer fős lakosság mellett a városi rendőrség szerint 67, az FBI szerint 95 gyilkosság jut százezer lakosra.

A negyedik Port Moresby, Pápua-Új-Guinea fővárosa, ahol 250 ezer fős lakosság mellett 135 embert gyilkoltak meg egy év alatt.

Moszkva az ötödik: lakosainak száma mintegy 10,4 millió, s százezer főre 9,6 évente  gyilkosság jut. Első viszont Moszkva abban, hogy e bűncselekmények jelentős része fajüldöző indíttatású. Az amerikai folyóirat megemlítette, hogy idén az előző évihez képest 15 százalékkal csökkent a gyilkosságok száma, viszont a fajüldöző indíttatásúaké hatszorosára növekedett: csak ez első félévben hatvannál több "nem szláv küllemű" embert öltek meg szélsőséges fiatalok.

A Foreign Policy kimutatását idéző Moszkovszkij Komszomolec mindehhez hozzátette: átlagosan napi két olyan haláleset történik, amelyet nyilvánvalóan gyilkosság idézett elő. Ugyanakkor minden ötödik elhunyt férfi és minden kilencedik elhunyt nő esetében a halál oka ismeretlen, s ez 2000-hoz képest a férfiaknál kilencszeres, a nőknél 7,5-szörös növekedést jelent.

A bűnügyi rendőrség munkatársai a lap kérdésére azzal nyugtatták a moszkvaiakat, hogy nincs ok a pánikra, a legtöbb gyilkosság ugyanis "hétköznapi" jellegű - a férj részegen megöli a feleségét, vagy a szomszéd a szomszédot -, vagyis nem bűnözők támadnak egyszerű állampolgárokra. Úgy vélték azonban, a szám valójában nagyobb is lehet, hiszen nem szerepelnek benne a nyomtalanul eltűntek, pedig közülük sok nyilván szintén gyilkosság áldozatává vált.

Megvan Fenyő gyilkosa? Az NNYI hallgat
Katonákat a metróba!
Újabb brutális diákgyilkosság Londonban

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság MBH: az év második felében várható erőteljes munkaerőpiaci javulás
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:55
A munkaerőpiac feszessége továbbra is oldódik, bár annak üteme lassul. Az inaktivitás csökken, és az év második felében a munkanélküliség is visszatérhet a 4 százalékos szint közelébe. A pénteki munkaerőpiaci adatokat értékelte Árokszállási Zoltán, az MBH Elemzési Centrum igazgatója.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elképesztőket mondott a magyar gazdaság stabilitásáról
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:30
A magyar gazdaság stabilitását a teljes foglalkoztatás, a magas beruházási ráta, az államadósság csökkentése és az erős bankrendszer adja – jelentette ki Varga Mihály az OTP Bank éves közgyűlésén.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen, de még drágábbak lehetnek a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:00
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.
Makro / Külgazdaság Vegyen részt Ön is a Klasszis Média energiakörképet bemutató konferenciáján!
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 10:29
Hogyan tároljuk a megújuló energiát? A jogi környezet mennyire felhasználóbarát? Haladunk-e a hálózatfejlesztéssel? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat.
Makro / Külgazdaság Erre az adatra sem lehet büszke az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:53
Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.
Makro / Külgazdaság Rossz hír: egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:31
4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.
Makro / Külgazdaság Joe Biden nem lesz boldog: rossz hír jött Amerikából!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 15:56
A gazdaság nem úgy halad, ahogy illene.
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Makro / Külgazdaság 2024 a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:05
Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein, ahol tavaly 18 százalékkal kevesebb adásvétel zárult, mint az azt megelőző évben.
Makro / Külgazdaság Budapest helyett már a Kreml mellett lakik az amerikaiak által kiebrudalt orosz kémbank
Vég Márton | 2024. április 25. 08:58
Végleg törölték a budapesti címét az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banknak, egy év kellett hozzá.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG