1p
Hasznosnak és eredményesnek ítélte Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője az elmúlt két hónap parlamenti munkáját, ami szerinte igazi "nemzeti vágta" volt
Hasznosnak és eredményesnek ítélte Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője az elmúlt két hónap parlamenti munkáját az MTI-nek adott, ülésszakot értékelő interjújában.

"Igazi nemzeti vágta volt az elmúlt két hónap a magyar parlamentben" - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus, aki kiemelte: nem volt szükség száznapos türelmi időre, nagy ütemben és energiával végezték a munkát. Sikerült bebizonyítani, hogy üres kasszával is lehet olyan törvényeket hozni, amik jelentősen befolyásolják a polgárok életét és a nemzet egészének jövőjét. Vannak olyan dolgok, amiket pénz nélkül is el lehet és el is kell intézni - mondta a kormánypárti politikus.

Kiemelkedő fontosságúnak nevezte az eddig elfogadott jogszabályok közül a kettős állampolgárságról és a nemzeti összetartozásról hozott törvényt, és kitért a rendészeti területen alkotott törvényekre is, a "három csapásra", illetve szabálysértéssel kapcsolatos módosításokra. Megemlítette az oktatás területén hozott kisebb változtatásokat, és a fontos módosítások között beszélt a médiavilág szabályozásáról szóló törvénycsomagról. Az igazságosság szempontjait érvényesíti a bankadó, amelynek lényege, hogy nem a munkavállalók vállára kerül ismét a teher, hanem ott próbál bevételt realizálni, ahol a nyereségek nagyok - fejtette ki.

Fékpedál
Tegnapi, HírTV-nek adott interjúja végén Orbán Viktor kormányfő elismerte a törvényhozás gyors tempójából adódóan követtek el hibákat, de megerősítette, az ősztől lassúbb tempóra váltanak.
Harrach Péter azt mondta, hogy bár a tempó az ellenzéket meglepte, de a kormánypárti képviselők erre fel voltak készülve, mint ahogy a pártszövetség támogatói is ezt várták.

A kereszténydemokrata frakció első embere kiemelte a KDNP-s politikusok által felügyelt területek tevékenységét a kormányon belül, így a nemzetpolitika miniszterelnök-helyettesi, az oktatás, a szociális és az egyházi ügyek államtitkári szintű irányítását, valamint a honvédelmi és igazságügyi tárcánál tevékenykedő parlamenti államtitkárokat.

A Fidesszel való együttműködésről azt mondta, hogy jól működnek az egyeztetés fórumai: a frakcióelnökség, az együttes frakcióülések. Ősszel pedig együttes, kihelyezett frakcióülésen tekintik át az elkövetkező időszak feladatokat.

Harrach Péter a 36 tagúra bővült KDNP-frakció munkájával elégedett. Mint mondta, a képviselőcsoport összetétele szerencsés, minden szakterületen képviseltetik magukat, minden bizottságban tudtak képviselőket küldeni. A képviselők jó színvonalú munkát végeznek - értékelt a KDNP-s politikus.

A frakcióvezető az őszi ülésszakról előzetesen elmondta: az ősz már a kormányzati előterjesztések ideje lesz. Elsősorban a gazdasági kérdésekre fog a kormányzat koncentrálni, a második gazdasági akcióterv részletei mellett a jövő évi költségvetés előkészítése határozza meg a munkát. A KDNP-nek az a szándéka, hogy azok - az elsősorban a társadalmi kérdéseket érintő - területek erősödjenek meg, amelyek képviseletét kiemelten fontosnak tartják. Emellett a munkavállalók és a kisemberek érdekeinek védelme, a közösségek megerősítése jelentős hangsúlyt kapnak majd a KDNP-s politikusok megszólalásaiban.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Putyin kinyitotta a kiskaput
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 11:33
Oroszország lehetetlenné tette annak az ellenőrző testületnek a működését, amely rajta tartotta a szemét Észak-Koreán. Phenjan így nagyobb esélyt kapott sötét húzásai lebonyolítására.
Makro / Külgazdaság Mégis, mi van most a forinttal?
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 10:40
Erősödést ért el a forint a hétfőhöz képest, de azért még van mit ledolgozni. 
Makro / Külgazdaság Németország viheti rosszba a magyar gazdaságot, kritikát kapott a kormány
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 09:29
Utólag úgy látszik, nem volt okos döntés az elmúlt másfél évtizedben az Orbán-kormányok részéről, hogy teljesen kiszolgálták a Magyarországon megtelepedett német autógyártókat.
Makro / Külgazdaság Magyarország kétségbeejtő helyzetbe kerülhet hamarosan az orosz energiafüggősége miatt?
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 08:09
Az év második felében keményebbé válhat az Oroszországgal szembeni uniós szankciópolitika, mivel akkor már csak Magyarország lesz kiszolgáltatott az orosz energiahordozóknak  – véli Peter Zeihan amerikai geostratégiai szakértő.
Makro / Külgazdaság Jön az uniós pénz, több mint 155 milliárdra pályázhatnak a hazai kis cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 16:46
Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro- és kkv-k részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).
Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG