3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Egyeztetnek az uniós külügyminiszterek, alakul az egységes fellépés a terroristák ellen.

 

 

A terrorista csoportok elleni összehangolt katonai beavatkozás, valamint a diplomáciai lépések szükségességéről beszéltek az Európai Unió külügyminisztereinek hétfői brüsszeli ülésére érkező politikusok az újságíróknak. Kiemelték: a szélsőséges csoportok és azok vezetőinek felkutatása közös európai ügy.

Veszély régóta van

Didier Reynders belga külügyminiszter emlékeztetett: a brüsszeli zsidó múzeumnál tavaly elkövetett merénylet óta köztudott, hogy terrorveszély van Európában. Rámutatott arra is, hogy a hasonló támadásokat csak a tagállamok együttműködéssel, információcserével lehet megelőzni. Belgium és Franciaország között évek óta nagyon jó az együttműködés a felderítésben. Ez a munka azonban csak az első lépés, amelyet továbbiaknak kell követniük - mondta a miniszter.

Meg kell osztanunk a titkosszolgálati információinkat, hiszen egy nemzetközi hálózattal kell szembeszállnunk, amelynek tagjai szabadon lépik át a tagországok határait - fogalmazott Didier Reynders. Elmondása szerint 30 ezer külföldi harcol legalább száz országból az Iszlám Állam terrorszervezet soraiban Szíriában és Irakban.

Jean Asselborn, Luxemburg külügyminisztere szerint csak közös megoldásban szabad gondolkodni a pénteki brutális és barbár cselekedet után. Szerinte a tanácskozás legfőbb célja az Európai értékek megőrzése. Ki kell mondanom, hogy minden demokratikus eszköz mellett, a NATO bevonásával, katonai eszközöket is be kell vetni a küzdelemben. Szíria mellett Líbia ügyét is tárgyalni fogjuk, hiszen minden mindennel összefügg - tette hozzá. A luxemburgi politikus azonban hangsúlyozta, hogy nem szabad összekötni a migrációt a terrorizmussal.

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főmegbízottja közölte:  további egyeztetéseket folytatnak a nyugat-balkáni migrációs útvonalon fekvő országokkal, Libanonnak és Jordániának pedig külön támogatást nyújt az unió biztonságuk megőrzéséhez.

Sebastian Kurz, Ausztria külügyminisztere szerint a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt. Jobban kell együttműködni a muzulmán közösségekkel, és fel kell világosítani a fiatalokat, hogy a radikalizálódás nem megoldás az egyén, vagy a közösség problémájára - tette hozzá.

Szigorítanák Schengent

Harlem Désir francia külügyi államtitkár megköszönte Európának és a világnak a szolidaritást és együttérzést, amelyet az elmúlt napokban országa iránt tanúsított. A terrorizmus elleni harc közös ügyünk, hiszen ahogy a halottak, úgy a sérültek között is több ország polgárait azonosították, akik Párizsban voltak, hogy a szabadság levegőjéből szippantsanak - fogalmazott a miniszter. Szerinte sok feladata van Európának a szélsőséges csoportok felkutatásában, a fegyverkereskedelem felszámolásában és a terrorizmus finanszírozásának megszakításában. Harlem Désir felhívta a figyelmet, hogy szükség van a schengeni határellenőrzés megerősítésére és Európa külső határainak biztosítására.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kínai gyarmat lesz Magyarország?
Vég Márton | 2024. május 6. 15:11
Nincsenek beruházások, elfogyott a pénz az önkormányzatoknál, így a polgármesterek nem tudnak mivel kampányolni, mégis nagy csata várható a választásokon. Minek jön ide a kínai elnök? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Megint minden olcsóbb lehet az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:47
Tovább csökkennek a termelői árak, elsősorban az energiaárak miatt.
Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG