<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Röviden összefoglaljuk az elmúlt órák eseményeit.

 • Joe Biden amerikai és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön megerősítette, hogy Oroszországot felelősségre fogják vonni az Ukrajnában elkövetett, "széles körben dokumentált atrocitásokért és háborús bűncselekményekért". A dokumentum szerint a felek "sziklaszilárdan elkötelezettek abban, hogy Oroszországot felelősségre vonják a széles körben dokumentált atrocitásokért és háborús bűncselekményekért, amelyeket reguláris fegyveres erői és segédcsapatai elkövettek, ideértve a zsoldos egységeket is".
   
 • Ismét orosz rakéták csapódtak Herszon városába, ahol megszüntette az áramellátást. A helyi hatóságok szerint a város körülbelül kétharmadában volt áram csütörtök este.
   
 • Vitalij Klicsko Kijev polgármestere arra szólította fel a lakosságot, hogy a teljes áramszünet esetére felkészülve készletezzenek fel vizet, élelmiszert és meleg ruhát.

Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen egy orosz rakétatámadásban keletkezett tüzet oltanak a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjában 2022. október 11-én. Ukrán források szerint egy ember életét vesztette. Fotó: MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat
Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen egy orosz rakétatámadásban keletkezett tüzet oltanak a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjában 2022. október 11-én. Ukrán források szerint egy ember életét vesztette. Fotó: MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat

 • Az ukrán fegyveres erők eddig 10-13 ezer katonát veszítettek a háborúban - közölte Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó.
   
 • Az ukrán elnök szerint az orosz csapatok bevonulása óta több mint 1300 foglyot küldtek vissza Ukrajnába.
   
 • Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pekingi látogatása során sürgette Hszi Csin-ping kínai elnököt, hogy használa ki országa befolyását Oroszországra az ukrajnai háború ügyében. Hszi elnök világossá tette, hogy Kína nem ad fegyvereket Oroszországnak és a nukleáris fenyegetést is elfogadhatatlannak tartja.
   
 • Ukrajna korlátozni fogja az országban működő vallási szervezeteket, melyek kapcsolatban állnak Oroszországgal. "A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács arra utasította a kormány, hogy készítsen törvényjavaslatot az oroszországi befolyási központokhoz kapcsolódó vallási szervezetek tevékenységének megtiltásáról" - mondta Zelenszkij.
   
 • Az oroszok váratlanul újra a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja városát támadták - ezt a város polgármestere jelentette be a Telegram csatornáján. A támadás következtében a helyi infrastruktúra épületei állnak lángokban.
   
 • Az ukrán oldalon fennálló áramszünet miatt szünetel a határforgalom a beregsurányi közúti átkelőhelyen csütörtök estétől - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. Azt írták: a leállás a ki- és belépőforgalmat egyaránt érinti.

Makro / Külgazdaság Elkezdték odaadni az orosz oligarchák lefoglalt pénzét az ukránoknak
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 16:55
Az USA-ban most először járultak hozzá, hogy egy orosz oligarcha lefoglalt vagyonából Ukrajna újjáépítését támogassák. Újabb fogolycserére került sor a háborúzó felek közt - összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Betelt a pohár a magyar orvosoknál: nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 15:02
Nem viszik hátukon tovább a rossz egészségügyi rendszert az orvosok: rendkívüli közgyűlésen döntöttek erről szombaton. Követeléseket fogalmaztak meg, és azt javasolják az orvosoknak: ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik, önkéntes többletmunkájuk felmondását.
Makro / Külgazdaság Újabb ország küld Leopard harckocsikat Ukrajnába
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 13:14
Portugália Leopard 2 típusú harckocsikat küld Ukrajnának - közölte Antonio Costa miniszterelnök. Igaz, először rendbe kell hozni őket.
Makro / Külgazdaság Kovács Gergely: az EU nem arra lett kitalálva, hogy olyan szereplők legyenek benne, mint Magyarország
Székely Sarolta | 2023. február 4. 11:41
Kétéves születésnapját ünnepeli most az Mfor.hu és a Privátbankár.hu online rendezvénye, a Klasszis Klub. Ezúttal Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke volt vendégünk, akivel a következő évi választások mellett beszélgettünk a közbeszerzésekről, uniós pénzekről és az ellenzék állapotáról is.
Makro / Külgazdaság Légiriadó: egész Ukrajnában megszólaltak a szirénák
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 11:04
Légiriadót rendeltek el szombat reggel Ukrajna egész területén - derült ki a lakosság értesítésére szolgáló hivatalos forrásokból
Makro / Külgazdaság Dagad a botrány: újabb kínai kémballont észleltek Amerika fölött
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 09:36
Egy második kínai léggömböt észleltek pénteken, ezúttal Latin-Amerika felett - közölte az amerikai védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Minden eddiginél nagyobb hatótávolságú fegyvereket kap Ukrajna az amerikaiaktól
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 09:08
Három számjegyű a bizonyítékok száma, amit a német ügyészség összegyűjtött az orosz háborús bűnökről. Az USA nagy hatótávolságú rakétákat küld, Franciaország és Olaszország légvédelmi eszközöket. Összefoglaló a háború 346. napjának elején.
Makro / Külgazdaság Erős üzenetet küldött Kína az USA-nak: Oroszországgal vannak
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 08:31
Tovább mélyült a kölcsönös politikai bizalom Oroszországgal azt követően, hogy Ma Csao-hszü kínai külügyminiszter-helyettes a héten az országba látogatott és találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - jelentették be Pekingben szombaton.
Makro / Külgazdaság EU-s ársapkákat húznak az orosz olajtermékekre
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 20:04
Magyarország is megszavazta. 
Makro / Külgazdaság Norvég légvédelmi rendszert semmisítettek meg az oroszok
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 19:38
Az orosz-ukrán háború 345. napjának főbb történései röviden. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG