BUX
37 260.06
-0.15%
-57.00
OTP
11 280.00
-0.97%
-110.00
MOL
1 967.00
-2.24%
-45.00
RICHTER
6 970.00
+2.95%
+200.00
MTELEKOM
396.00
+0.38%
+1.00
 
2020. április 3. 10:13

Az eurojackpot mellett más szerencsejátékok is drágultak a közelmúltban

Az immár 360-370 forintos sávban csúszkáló árfolyam a szerencsejátékoknál is érezteti hatását. Tovább drágult ugyanis az eurojackpot, egy mező már 740 forintba kerül - írja laptársunk, az Mfor.hu.

Speciális szabályokat vezettek be a lottózókban (Fotó: Mónus Márton/MTI) Speciális szabályokat vezettek be a lottózókban (Fotó: Mónus Márton/MTI)

A Szerencsejáték Zrt. játékleírása szerint "egy alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban". Az árfolyamhoz igazítva tavaly ősszel 700 forintban állapították meg egy mező árát, az elmúlt hetek árfolyamváltozása miatt viszont ma már 740 forintért lehet részt venni a játékban.

Az eurójackpot 2012-ben indult, és 18 országban - köztük Olaszországban, Spanyolországban, Németországban - lehet részt venni a játékban. Magyarországon 2014-ben sorsoltak először, az eddigi rekordnyeremény bruttó 30 millió euró (akkori árfolyamon 8,5 milliárd forint) volt, amit tavaly nyert meg egy szerencsés játékos.

Az eurojackpot az egyik legnépszerűbb számsorsolós szerencsejáték Magyarországon, a legutolsó, 2018-as adatok szerint nettóban több mint 20 milliárd forintot költöttünk erre a játékra, ami 25,8 százalékos növekedésnek felelt meg az egy évvel korábbihoz képest. A hatos lottóra nem sokkal többet, 21,8 milliárdot fizettek a játékosok 2018-ban, az ötös lottóra 44 milliárdot.

Az eurojackpot sorsolását minden pénteken tartják, akinek ma telitalálata lesz, 31,8 milliárd forintnak megfelelő euróval gazdagodik, ugyanis 90 millió euró a heti várható főnyeremény.

Más lottójáték is drágult a közelmúltban. Az ötös és a hatos lottó ára 250 forintról 300 forintra emelkedett, ugyanígy a skandináv lottóé. Ezzel együtt a nyereményalap is emelkedett. Szintúgy változott az év elején a puttó, a kenó és a joker játékok ára, 50 forinttal drágultakm míg a luxor ára 25 forinttal nőtt.

A Szerencsejáték Zrt.-nek kapóra jön egyébként az áremelés, a járvány miatt ugyanis érdektelenné vált a sportfogadás, mivel lényegében minden meccset töröltek: a bajnokságokat leállították, az idei nagy sporteseményeket - olimpia, labdarúgó Európa-bajnokság - egy későbbi időpontban rendezik meg.

A koronavírus járvány a céget más módon is alkalmazkodásra kényszeríti. A speciális intézkedések alapján a lottózókban egyszerre maximum három ember tartózkodhat a lottózó munkatársain kívül, valamint tartaniuk kell a két méter távolságot a sorban állóknak. Biztonsági okokból nem lehet használni a lottózókban kihelyezett tableteket, és a bankkártyás fizetést preferálják.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Brüsszeltől kért anyagi támogatást Orbán Viktor
Vég Márton | 2020. június 4. 22:33
Támogatási kérelmet nyújt be az Orbán-kormány Brüsszelnek, hogy a koronavírus-járvány okozta költségeket finanszírozzák. Pintér Sándornak kell felügyelnie a pénz felhasználását.
Makro / Külgazdaság Hivatalos: Péntektől nyílik az osztrák, a cseh és szlovák határ is a magyaroknak
MTI | 2020. június 4. 22:10
Péntektől nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.
Makro / Külgazdaság Hatezer német turistával kísérletezhetnek Ibizán és Mallorcán
MTI | 2020. június 4. 21:00
A spanyol tervek szerint június második felében egy kísérleti program részeként hatezer német turista érkezhet a Baleár-szigetekre.
Makro / Külgazdaság Megvédte a különutas modellt a svéd járványügyi vezető
Wéber Balázs | 2020. június 4. 15:44
Anders Tegnell egy újabb interjúban azt mondta: a koronavírus-járvány során alkalmazott stratégiájuk működik, a karantén pedig nem lett volna jó megoldás. Ugyanakkor elismerte, hogy számos dolgot csinálhattak volna jobban.
Makro / Külgazdaság Továbbra is nagyon sok az új munkanélküli az USA-ban
Privátbankár.hu | 2020. június 4. 15:26
Az egy héttel korábbi értékhez képest ugyan csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban, ám a várakozásokat meghaladó volt az érték.
Makro / Külgazdaság Egy nagy zsák pénzt még a piacra önt az EKB
Privátbankár.hu | 2020. június 4. 14:40
A vártnál nagyobb összeggel növelte az Európai Központi Bank a pandémiás-vészhelyzeti eszközvásárlási programot. Azt is bejelentették, hogy meghosszabbítják a programot a jövő nyárig.
Makro / Külgazdaság Putyin idegesen figyeli a kínai térnyerést – hadrendbe álltak az új rakéták
Káncz Csaba | 2020. június 4. 13:29
Áttekintjük az orosz és kínai dinamikát Közép-Ázsiában az áruforgalom, a fegyverkereskedelem, a pénzügyek és az energia területén. A Moszkva-Peking biztonságpolitikai tengely jelenleg stabilnak tekinthető, de azért a Kreml diszkréten új, közép-hatótávolságú nukleáris rakétákat állított hadrendbe a térségben. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ugyanannyi adót fizetünk jövőre, mint idén: 15 százalékot
Baka F. Zoltán | 2020. június 4. 11:06
A mai Kormányinfón pedig kiderült, hogy június 16-20 között nyithatnak a mozik, színházak, fürdők, múzeumok.
Makro / Külgazdaság Továbbra sem csökken az aktív fertőzöttek száma - öten elhunytak
Privátbankár.hu | 2020. június 4. 09:37
Ismét nem tudott csökkenni az aktív fertőzöttek száma - a Pesti úti idősotthonban már 49-en hunytak el.
Makro / Külgazdaság Bődületes összeggel gyógyítaná a koronavírus-sokkot Angela Merkel
Wéber Balázs | 2020. június 4. 09:34
130 milliárd eurós csomaggal enyhítené a koronavírus elleni harc negatív következményeit a német kormány. Ideiglenesen csökkentenék az áfát, egyszeri gyermektámogatást adnának, valamint segítenék az önkormányzatokat és a válságnak leginkább kitett ágazatokat.
hírlevél