<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy héten belül másodszor teszteli a rakétáit a diktatúra.

Észak-Korea újabb két rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé - közölte csütörtökön Dél-Korea és Japán, határozottan tiltakozva a phenjani rezsim újabb rakétakísérletei miatt. A dél-koreai hadsereg vezérkara, amely az amerikai hírszerzéssel "szoros együttműködésben" elemezte a történteket, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákként azonosította az Észak által indított két rakétát.

A japán védelmi tárca közlése szerint az első észak-koreai rakétát helyi idő szerint nem sokkal reggel 7 óra után, a másodikat pedig szűk fél órával később indították.

Szuga Josihide japán kormányfő újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy Japán "határozottan elítéli" ezt a cselekedetet, amely az ENSZ biztonsági tanácsi határozatainak egyértelmű megsértését jelenti.

Az amerikai hadsereg indiai- és csendes-óceáni parancsnoksága a szomszédos országokat veszélyeztető tevékenységnek nevezte az újabb északi rakétakísérletet, és hangsúlyozta, hogy szövetségeseikkel és partnereikkel szorosan egyeztetnek a kialakult helyzetről.

A phenjani rezsim egy héten belül másodszor hajtott végre rakétakísérleteket. Vasárnap két rövid hatótávolságú manőverező robotrepülőgépet indított nyugati partjairól, először hajtva végre rakétakísérletet, amióta Joe Biden az Egyesült Államok elnöke. Washingtonban mindazonáltal hangsúlyozták szerdán, hogy a phenjani vezetés rövid hatótávolságú rakétákkal végrehajtott kísérletei nem sértik az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait.

A vasárnapi rakétatesztre néhány nappal a dél-koreai és az amerikai haderő közös hadgyakorlata után kerítettek sort. A kilenc napon át folytatott hadvezetési gyakorlat múlt csütörtökön ért véget.

Az ENSZ határozatokban tiltotta el ballisztikus rakéták tesztelésétől a saját atomfegyver kifejlesztésén dolgozó phenjani rezsimet, és kemény büntetőintézkedésekkel sújtotta, hogy eltántorítsa a nukleáris robbanófejjel felszerelhető rakéták fejlesztésétől.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Már hivatalos: fontos kelet-ukrajnai várost vettek be az oroszok – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 20:25
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.  
Makro / Külgazdaság Erdogan villámgyors behatolása a Balkánra
Káncz Csaba | 2022. július 3. 18:25
Bár Ankara a balkáni muszlimok védőszentjeként tünteti fel magát – különösen Boszniában –, valójában nagyobb figyelmet fordít a gazdasági együttműködésre. A török ​​közszolgálati műsorszolgáltató elindított egy balkáni szolgáltatást, amelynek célja, hogy „Törökország hangját” közvetítse a régióban. Káncz Csaba jegyzete. 
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hírt kapott Putyin a keleti frontról
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 17:31
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vasárnap a szakadár "Luhanszki Népköztársaság" területének felszabadításáról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt - adta hírül az orosz védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság "Visszalépünk hetven évet" – bírálta az újbóli fegyverkezést Ferenc pápa
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 14:59
Békére van szükség, de nem olyanra, amely a fegyverkezési egyensúlyon alapszik, mondta.
Makro / Külgazdaság Vészhelyzet Németországban, ársapkát követelnek az elszálló energiaárakra
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 13:29
A lakossági energia árának korlátozását sürgeti a legnagyobb német munkavállalói érdekképviselet, a szakszervezetek országos szövetsége (DGB).
Makro / Külgazdaság Leereszkedett a digitális vasfüggöny Oroszországra
Kormos Olga | 2022. július 3. 12:33
Február 24. óta minden orosz internetfelhasználó megtapasztalta, mi is az a „digitális vasfüggöny”. A Kreml célja, hogy irányítsa az emberek online életét, ami egyértelműen veszélyezteti a szabadságjogaikat.
Makro / Külgazdaság Manfred Weber elosztaná az orosz földgázt az EU-tagállamok között
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 12:01
Igazságosan kell elosztani az Európai Unióba érkező földgázt a tagországok között, az orosz gázszállítások korlátozása miatt pedig rendkívüli EU-csúcsot kell tartani júliusban Manfred Weber szerint.
Makro / Külgazdaság A nap képe: egy nagy tökkel viccelődik Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 11:16
A hőség a magyar miniszterelnököt is megihlette.
Makro / Külgazdaság Támadás érhetett egy orosz várost, halottak is vannak – háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 09:25
Ez történt az orosz-ukrán háborúban az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Fékevesztett infláció: fontos adat érkezik a héten
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 08:14
Érezni már érezzük, de a héten jön az újabb hivatalos adat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG