6p

Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.

Hosszú, közel kétórás interjút adott Varga Judit egykori igazságügyi miniszter, aki a kegyelmi botrányban játszott, máig tisztázatlan szerepe miatt "távozott a közéletből", és aki exférje, Magyar Péter politikai szerepvállalása miatt került újra az érdeklődés középpontjába.

Mint ismeretes, Magyar kedden hozott nyilvánosságra egy, az ő és Varga beszélgetését tartalmazó hangfelvételt, amely szerinte bizonyítja, hogy manipulálták a Völner-Schadl-ügy nyomozati anyagait, hogy ne derülhessen ki még magasabb kormányzati körök, elsősorban Rogán Antal érintettsége az ügyben.

A volt miniszterasszony sem erről, sem a kegyelmi botrány részleteiről egyáltalán nem beszélt, kizárólag Magyar Péterről és házasságuk problémáiról, amelyek ezekhez az ügyekhez nem kapcsolódnak, azonban a kormány által felügyelt média kiemelten foglalkozik ezekkel.

Mivel lapunk részletesen követte az ügy eddigi alakulását, az alábbiakban közöljük az MTI részletes beszámolóját Varga Judit interjújáról is.

Magyar Péter kukákat döntött az autója elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját, bezárta egy szobába, késsel járkált a lakásban - mondta el Varga Judit házassága mélypontjairól Hajdú Péternek a Frizbi TV YouTube-csatornáján szerdán közzétett interjúban. Kijelentette: amikor Magyar Péter már nem tudott nyomást gyakorolni rá, hogy úgy viselkedjen, ahogy szeretné, akkor sakkban próbálta tartani.

A volt igazságügyi miniszter egy olyan esetről is beszámolt, amikor "Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni a késsel a kezében a házban" - idézte fel, ennél az esetnél elmondása szerint az édesanyja is jelen volt, aggódtak, hogy mit fog tenni a férje.

Úgy vélte: ha már úgy alakult, hogy ebbe a nagyon kellemetlen helyzetbe kellett kerülnie, akkor talán azzal, hogy elmondja a történetét, sok mindenkinek tud reményt adni. Hangsúlyozta: most már csak a szeretetre koncentrál, egyetlen életcélja van, hogy a három fiát megtanítsa szeretni, szeretetet adni, szeretetet kapni. "Ez egy fontos képesség, és nem mindig jön magától, és ezen dolgozni kell" - hangsúlyozta.

Varga Judit a Magyar Péter által kedden nyilvánosságra hozott hangfelvételről azt mondta: volt férje azt nem politikai céllal készítette és nem is azért hogy őt megvédje, hiszen folyamatosan zsarolta vele. Zsarolta, hogy ha el mer válni, feljelenti, ha nyilvánosság elé áll azzal, milyen házasságuk volt, rosszul fog járni - tette hozzá a volt miniszter.

Varga Judit kiemelte, hogy a helyzet szörnyen megalázó számára, mert komoly embernek tartja magát, jogász, nyelveket beszél, büszke rá, hogy Magyarországot képviselhette brüsszeli vitákban, mindig igyekezett távol tartani magát a bulvártól, nem szerette volna magánéletéét, a "személyes poklát" bemutatni az embereknek. Hangsúlyozta: a családja tisztessége és igazságérzetének védelmében vállalta az interjút.

A volt igazságügyi miniszter felidézte, hogy Magyar Pétert egy elbűvölő, vonzó külsejű, megnyerő beszédű intelligens embernek ismerte meg, aki nagyon imponált neki.

Hozzátette, az akkor kisfiúsnak tűnő pimaszságait ma már nagyon durva gúnynak, gonosz, rosszhiszemű megjegyzéseknek tartja, mert rájött, hogy csak kárörvendeni látta volt férjét, kedvesen, örömmel nevetni nem.

Ha az ember empatikus, szerető közegből jön, ahonnan én, nem biztos, hogy ezekből a jelekből felfedezi, hogy a látványos elemek, mint a szép kézzel írott szerelmes levelek, és a nagy tervek hátterében lelketlenség, az empátia teljes hiánya és manipuláció áll - jegyezte meg.

Varga Judit szólt arról is, hogy Magyar Péter az édesanyjára, barátaira is használt sértő kifejezéseket, gúnyolta az emberi kapcsolatait. Példaként hozta fel, hogy amikor osztálytalákozóra készült, volt férje megkérdezte, "miért kell ezekkel a prolikkal találkozni?"

A volt miniszter elárulta, ha Magyar Péter bocsánatot is kért egy idő után, két nap múlva "újra kezdődött a játszma".

"Újra behívott a játékba, mert neki érdeke volt, hogy én vele maradjak, hiszen rengeteget dolgoztam, rengeteg lehetőséget teremtettem az életben" - mondta. Hozzátette, szült három gyereket, megteremtette neki azt a meleg családi otthont és hátteret számára, "amiben neki egy dolga volt, hogy mindig mindenben kritizáljon, és mindenben valami hibát találjon".

"Közben a barátai vagy a szülei megszerezték neki a megfelelő munkahelyeket, és később, mikor hazajöttünk már Brüsszelből, és én államtitkár, később pedig miniszter lettem, akkor ő általában arra tekintettel kapta meg az állását, hogy én ebben a pozícióban vagyok és ő ezt kihasználta" - fogalmazott.

Varga Judit hangoztatta: "senki soha, sem a Fideszből, sem a kormányból nem mondta meg", hogy mit csináljon a magánéletében.

Arra a kérdésre, hogy korábban voltak-e bántalmazási próbálkozásai a férjének, azt mondta: sokszor a frusztrációból fakadtak lökdösődések, egy alkalommal, terhessége idején lökte a férje egy ajtónak. Közölte: mindezek ellenére egy néhány hónapos szakítás után, gyermekei érdekében költözött vissza 2021 májusában és maradt együtt házastársával, akinek elhitte ígéreteit, miszerint "megjavíttatja magát, megváltozik".

 

Amikor a válás a láthatáron volt, Varga Judit szerint férje olyan bizonyítékokat igyekezett gyűjteni, amelyek szerint ő jó apa, ezzel is megalapozva a megosztott gyerekfelügyeletet. A volt miniszter szerint ebben az időszakban "manipulatív, számító, előre megfontolt, hidegvérű cselekvés" jellemezte Magyar Pétert.

Varga Judit úgy vélte, volt férje "gőgje és a nárcisztikus énképe mindig nagyobb volt, mint az ésszerűség benne", emellett "mindig elégedetlen, és mindig mindenkire irigy volt", ez pedig gonoszsággá fejlődött benne.

Varga Judit azt mondta, azért jött elő kapcsolatuk részleteivel a közelmúltban, mert Magyar Péter hazudozott, előadta a világnak, hogy ő volt a támogató, jó férj, emellett úgy érezte: tartozik a magyar embereknek az ő történetével is.

Mint mondta, volt férje azért állt a nyilvánosság elé a kegyelmi ügyet követően, mert meglévő állásait féltette, azaz "megijedt, hogy egyszer az életben most már neki saját maga erejéből pénzt kellene keresnie", emiatt fenyegetőzni kezdett és bosszúra készült ellene is - mondta.

Varga Judit a csaknem kétórás interjúban azt is elmondta, Magyar Péter "hihetetlen aljas manipulációval" vezeti meg az embereket jelenleg, s csak azért áll ki eléjük, hogy bosszút állhasson rajta, beváltsa a fenyegetéseit.

Magyar Péter bejegyzésben reagált volt felesége megszólalására:

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ez nekünk is jó lehet, megfordult a magyarok fő üzleti partnerének szerencséje
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:51
A vártnál jobban javult az ifo németországi üzleti hangulatindexe áprilisban.
Makro / Külgazdaság Órákon belül dönthet a kormány az újabb üzemanyagár-sapkáról, de addig is van egy jó hírünk
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:29
A benzinért és a gázolajért is kevesebbet kell majd fizetni péntektől. Egyelőre 3, illetve 6 forinttal, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.
Makro / Külgazdaság Kilőttek a reálbérek, Ön mire költi?
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 08:30
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett.
Makro / Külgazdaság Valami történt az amerikai gazdaságban
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 17:57
Az amerikai gazdasági aktivitás lassuló ütemben nőtt áprilisban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) kedden közzétett előzetes értékei alapján.
Makro / Külgazdaság Mit jelez Matolcsy Györgyék lépése?
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 17:12
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentette az alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte.
Makro / Külgazdaság Nem várt helyről kapott beszólást Varga Mihály
Dobos Zoltán | 2024. április 23. 16:44
A szolgáltatások visszatekintő árazása és a nemzetközi környezet romlása, elsősorban a Fed felfelé tolt kamatpályája negatívan hat a magyar monetáris politika lehetőségeire. Az erős dezinfláció, a folyó fizetési mérleg tartós javulása és a magas devizatartalék-szint miatt viszont jók a kilátások. A kamatdöntő ülés után Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke tartott háttérbeszélgetést, ahol odaszúrt a pénzügyminiszternek is.
Makro / Külgazdaság Kitilthatják a kényszermunkával készült termékeket az EU-ból
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 15:59
Az Európai Parlament (EP) megszavazta a kényszermunkával készült termékek kitiltását az EU piacáról. A most elfogadott szabályoknak köszönhetően jobban megéri majd, és könnyebb lesz a javíttatás, kevesebb hulladék képződik, és hátszelet kapnak a javítással foglalkozó vállalkozások.
Makro / Külgazdaság Friss külföldi pénzzel pöröghet fel az ukrán lakások újraépítése
Mester Nándor | 2024. április 23. 15:01
Kormányprogram indult a hitelpiacon, viszont az építkezéseket hátráltatja az egyre erősebb munkaerőhiány.
Makro / Külgazdaság Lehullt a lepel, Matolcsy Györgyék léptek
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 14:01
Kedden ismét kamatdöntő ülést tartott a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, ahol változtattak a jegybanki alapkamaton.
Makro / Külgazdaság Aki gázzal fűt, örülhet az új prognózisnak
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 11:55
Ursula von der Leyen szerint lejjebb mehetnek a gázárak. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG