<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Könyvégetés és árral szemben úszás – így látja az ellenzék a miniszterelnök brüsszeli látogatását.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2017. április 26-án. Mellette Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Elszabadultak az indulatok Orbán Viktor látogatása és az ott tett beszéde kapcsán, a hazudozástól a Putyin-barátságig minden előkerült a repertoárban. A 444. hu cikke szerint a konzervatív frakció román tagja, Monica Macovei meglátása szerint nem Soros, hanem a szabad gondolkodás ellen küzd Magyarország, akik Putyinnal egyeztetve támadják az európai értékeket. Ezt a véleményét egyébként osztja a néppárt máltai képviselője, Roberta Metsola is, aki elmondta: a magyar kormány szembe megy az európai értékekkel, így a gondolat- és szólásszabadsággal.

Az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának vezetője, Gianni Pittela szerint Orbán Viktor nem mond igazat akkor, amikor azt állítja, hogy az Európai Parlament egy „amerikai pénzügyi spekuláns érdekeit képviseli”. Elmondása szerint az intézmény a magyar hallgatók azon legitim elvárását védelmezi, akik nem akarják, hogy megfosszák őket egy kiváló egyetemtől és annak képzésétől. A holland néppárti Esther De Lange egyenesen sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy bár Magyarország élen járt a szabadságért vívott harcban, most Putyinhoz és Erdoganhoz hasonló politikába kezdett.

Szívtelenek vagyunk, ha menekültekről van szó

A menekültkérdés is előkerült Brüsszelben a CEU-ügy mellett, ebben az ügyben is kapott hideget-meleget a magyar kormány. Az EU-szkeptikus frakció nevében Matteo Salvini szólalt fel, aki védelmébe vette a miniszterelnököt, mondván, hogy amíg „a terroristák a vérünket ontják”, addig Orbán Viktor küzd Európa biztonságáért, és mégis előveszik ezért. A zöldek szerint ugyanakkor nem keresztényhez méltó az, ahogyan a menekültekkel bánnak a magyar határon, véli a belga Philippe Lamberts.

Megelevenedik a Fahrenheit 451?

Meglehetősen baljós víziót támasztott a liberálisok frakcióvezetője, Guy Verhofstadt. Az Index cikke szerint a politikus felidézte első, 1989-es találkozóját Orbán Viktorral, aki akkor még Soros György pénzén tanult. Azóta azonban „eldobálta a demokratikus elveit”, és meglátása szerint Orbán egy „egy illiberális államot épít, üldözi a kritikus sajtót, a civileket, most pedig egy egyetemet zárna be. Mi lesz a következő, könyveket akar égetni a Kossuth téren? Kertész Imrét, Konrád Györgyöt vagy Márai Sándort?" - kérdezte a magyar miniszterelnököt.

A politikus egyébként mondhatni gerincnövesztésre szólította fel a magyar miniszterelnököt, mondván, hogy az EU-szkeptikusok becsületesebbek, ők legalább ki akarnak lépni. „Magának csak a pénz kell, de az értékek nem. Ez nem túl bátor dolog. Nem gondolja, hogy itt az ideje, hogy megint döntést hozzon arról, hogy mit akar?”, fűzte hozzá Verhofstadt.

Makro / Külgazdaság Ha eurót készül váltani, ennek a hírnek örülhet
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 08:54
Áprilisban többletet mutatott a külkereskedelmi mérleg.
Makro / Külgazdaság Mire készül Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 08:45
A kormányfő összehívta a Védelmi Tanácsot.
Makro / Külgazdaság Végre! Van egy jó hírünk az inflációról
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 08:30
Az áprilisi 24 százalék után májusban már "csak" 21,5 százalék lett az éves infláció.
Makro / Külgazdaság Fontos részleteket árultak el az ukránok arról, mikor indítják meg az ellentámadást
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 07:52
Dióhéjban, mi történt az elmúlt órákban a háborúban és annak környékén.
Makro / Külgazdaság A nap képei: nem mindennapi helyen bukkant fel Magyarország államfője
Wéber Balázs | 2023. június 8. 07:17
Liechtenstein nemcsak azért különleges ország, mert Európa egyik legkisebb állama, hanem azért is, mert exkluzív környezetben, a Rajna mentén és az Alpok csúcsai között fekszik. Szerdán itt vendégeskedett Novák Katalin köztársasági elnök, akit lapunk is elkísérhetett.
Makro / Külgazdaság Hoppon maradtak a menekültek fogadására kirendelt rendőrök
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 06:38
Bár szerdán ezernél is többen lépték át a határainkat Ukrajna, illetve Románia felől, mint egy nappal korábban, senki nem vonattal közelítette meg Budapestet.
Makro / Külgazdaság Látványos gesztussal kedveskedett Putyinnak a fehérorosz diktátorbarátja
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 06:23
Kegyelmet kapott egy Fehéroroszországban fogva tartott orosz állampolgár.
Makro / Külgazdaság Gátrobbantás: elszámolták magukat az oroszok?
Litván Dániel | 2023. június 8. 05:48
Az szinte biztos, hogy az oroszok szabadítottak nukleáris csapáshoz hasonlatos katasztrófát Dél-Ukrajnára. Az viszont nem, hogy ez is volt a tervük. Akárhogy is, végzetes felelőtlenségről és gyengeségről tettek tanúbizonyságot a Nova Kahovka-i gát elpusztításával.
Makro / Külgazdaság Jól megugrott a gáz ára
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 20:26
Este közel 6 százalékos pluszban áll a nemzetközi gázügyletek elszámolásakor irányadó TTF-típus jegyzése.
Makro / Külgazdaság Felmérhetetlenek az ukrán gátrobbantás miatti károk
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 20:16
Folytatódnak az evuakuálások az ukrajnai gátrobbantás miatt, a magyar kormány az OECD-hez fordult, hogy az OTP-t vegyék ki háború nemzetközi szponzorainak listájából. Háborús összefoglaló.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG